به گزارش ایرنا T شهید خلبان عبدالرضا کوپال از جمله نیروهای انقلابی نیروی هوایی بود که رژیم سابق دستور دستگیری وی را صادر کرد، ولی موفق به دستگیری وی نشد چون او خدمت را ترک و از حضور در محل خدمت خودداری کرد، پس از پیروزی انقلاب به ندای رهبر لبیک گفت و به پایگاه بازگشت و مشغول خدمت شد.
شهید خلبان عبدالرضا کوپال با حمله ارتش بعث عراق به خاک جمهوری اسلامی ایران، مصمم شد تا با حضور فعال در پروازها، به مقابله با دژخیمان مهاجم بپردازد و در طول مدت خدمتش که بیش از 70 سورتی بر فراز آسمان بغداد و سایر شهرهای عراق در پرونده‌اش ثبت شد، بارها مورد اصابت گلوله‌های ضد هوایی ارتش بعثی قرار گرفت ولی هربار توانست هواپیمای خود را با وجود نقص فنی روی باند فرود بیاورد و به‌همین خاطر مورد تشویق متعدد قرار گرفت.
شهید عبدالرضا کوپال در یکی از مأموریت‌هاش که برای پخش اعلامیه بر فراز این شهر به پرواز درآمده بود پس از بازگشت می گفت: اگر به‌جای اعلامیه، بمباران می‌کردیم، می‌توانستیم تا خاک اردن بمباران کنیم.
وی در خاطره‌ای دیگر گفته بود: یک‌بار برای زدن پلی در نزدیک شهر بغداد رفتیم، مشاهده کردیم که اتوبوسی در روی آن پل در حرکت است، با وجود نیروهای ضد هوایی و موشک دشمن، خطر را به‌جان خریدیم و گشتی زدیم، به حرم امام حسین(ع) عرض سلام و ادب کردیم تا اتوبوس از روی پل عبور کند و پس از آن به انجام عملیات پرداختیم و پل را زدیم.
شهید خلبان کوپال در 19 دی‌ماه سال 1359 هنگامی‌که تازه از مأموریت جنوب برگشته بود و مشغول صرف نهار در باشگاه افسران پایگاه شهید نوژه همدان بود، یکی از دوستان و همرزمانش می‌گوید، بچه‌ام مریض است و نوبت پرواز دارم وی که هنوز نهارش را تمام نکرده بود از جایش بلند می‌شود و به‌جای خلبان همرزمش به مأموریت می‌رود، آن‌ روز اهواز شدیدا مورد حمله عراقی‌ها قرار گرفته بود.
شهید خلبان عبدالرضا پس از انجام مأموریت در حین بازگشت هواپیمایش مورد اصابت موشک دشمن قرار می‌گیرد و در تاریخ 19 دیماه 1359 به شهادت می‌رسد.
بردار شهید خلبان کوپال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهید کوپال در تیرماه 1331 در اشترینان از شهرهای بروجرد متولد شد و مقطع ابتدایی را در اشترینان و دوران های بعدی تحصیل را تا دیپلم در بروجرد درس خواند و بعد از اخذ مدرک دیپلم به تهران رفت و در دانشکده خلبانی پذیرفته شد.
سعید رضا کوپال افزود: این شهید والامقام یک سال در ایران و دو سال در آمریکا آموزش های لازم را فرا گرفتند و در سال 53 به ایران بازگشتند و در نیروی هوایی ارتش مشغول به خدمت شدند.
وی اظهار داشت: شهید کوپال از هوش و استعداد بسیار بالایی برخوردار بود و از دوران کودکی علاقه زیادی هم به پرواز داشت و همیشه بالن هایی دست ساز درست می کرد و در آسمان به پرواز درمی آورد.
برادر شهید کوپال افزود: در نخستین روزهای جنگ بود که شهید کوپال با عشق و علاقه و با هدف دفاع از وطن به پا خاست و حدود چهار ماه فعالیت مستمر داشت و با 120 پروازی که در این مدت داشت موفق شد بسیاری از تانک ها و ادوات دشمن را بمباران و نابود کند.
وی بیان کرد: در طول این مدت وقتی به دیدار خانواده می آمد از شهادت دوستان شهیدش صحبت می کرد و همیشه می گفت بهترین مرگ، مرگی است که برای دفاع از وطن باشد و با توجه به این که شهید کوپال نامزد داشتند و قرار بود مراسم عقد برگزار شود اما با آغاز جنگ تحمیلی برای دفاع از وطن وارد میدان نبرد با دشمن شد و سرانجام در عملیات نصر در روز 19 دیماه سال 59 به درجه شهادت رسید.
برادر شهید اظهار داشت: همان شب خبری مبنی بر بمباران چند هواپیمای ایرانی را دریافت کردیم که گفته شد سرنوشت خلبانان هواپیما نامشخص است و در نهایت بعد از دو روز خبر شهادت عبدالرضا به خانواده رسید و در 21 دیماه در اشترینان به خاک سپرده شد.
شهید سرلشگر خلبان عبدالرضا کوپال یکی از شهدای شهرستان بروجرد است که از نخستین روز جنگ وارد میدان نبرد با دشمن شد و در طول حدود چهار ماه با 120 پرواز، بسیاری از تانک های دشمن را نابود کرد و حماسه آفرید.
در دوران دفاع مقدس کم نبودند رزمندگانی و دلیرمردانی که برای دفاع از وطن و ارزشها از جان خود گذشتند و باعث شکست دشمن شدند، ثابت کردند برای دفاع از وطن حاضر هستند جان تقدیم می کنند.
شهرستان بروجرد یکهزار و 500 شهید تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نموده است که در میان این شهدا شهید بروجردی، شهید کشوری و شهدای شاخصی دیده می شود که یکی دیگر از این شهدا شهید عبدالرضا کوپال خلبانی که از نخستین روز جنگ وارد میدان شد و تا روز شهادت لحظه ای از پا ننشست.
خلبان کوپال در 19 دی ماه 1359 به درجه رفیع شهادت نائل امد.
/7273/7190
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.