به گزارش ایرنا، محمد احمدی جبلی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته صرفه جویی مصرف آب از یکم تا هفتم تیرماه اظهار داشت: در سال 94 حدود 39 روستا، سال 95 حدود 57 روستا از طریق تانکر آبرسانی می شدند که امسال با افزایش خدمات و طرح های عمرانی انتقال آب تعداد آبرسانی سیار به روستا ها کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: 193 روستا با 51 هزار جمعیت در این استان وجود دارد که 151 روستا با جمعیت 49 هزار و 429 تن زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی هستند.
وی با اشاره به 31 هزار و 799 مشترک آب روستایی اظهار داشت: شاخص بهره مندی آب در سطح روستاهای استان قم 15 / 84 است که نسبت به میانگین کشوری 4 / 74 جایگاه بسیارمناسبی را دارد که نشانگر شاخص بهره مندی از تاسیسات سالم و استفاده 24 ساعته از آب سالم است.
احمدی جبلی با بیان این که آبرسانی از سرشاخه های دز به روستاهای قم از سال 83 پیگیری شده است گفت: در سال 94 به 47 روستا که دارای تنش آبی شدید بودند انتقال آب صورت گرفت و این آمار در سال 95 به 62 روستا رسید ضمن این که برنامه ریزی شده است تا پایان سال 96 با تکمیل طرح ها انتقال آب به 72 روستا برسد.
وی اضافه کرد: روستاهای استان قم از 127 منبع آبی بهره مند هستند که از این تعداد 31 حلقه قنات و چشمه، 96 حلقه چاه و 11 مورد آب های سطحی است همچنین 105 مخزن ذخیره با 42هزار متر مکعب وجود دارد که آب روستاهای استان را تامین می کند.
وی با اشاره به این که حجم آب تولیدی 14 میلیون متر مکعب است گفت: متوسط سرانه مصرف در بخش خانگی 14 متر مکعب در ماه و متوسط سرانه مصرف در بخش غیر خانگی 85 متر مکعب در ماه است و هدر رفت آب 35 درصد می باشد که این امر به خاطر انشعاب های غیر مجاز و حوادث آبی است.
وی ادامه داد: 11 مجتمع آبرسانی روستایی شامل مجتمع قنوات، مجتمع شهید علیمحمدی در بخش جعفرآباد، مجتمع گلستانه در بخش سلفچگان، مجتمع تاج خاتون در بخش سلفچگان، مجتمع چاله گنبد در بخش سلفچگان، مجتمع نعمت آباد در بخش مرکزی و مجتمع آبرسانی شهدا در بخش کهک است.
وی به نصب دستگاه های آب شیرین کن در روستاها اشاره کرد و گفت: بیشتر این دستگاه ها در روستاهای بخش مرکزی فعال است تا روستاییان بتوانند از خدمات آب با کیفیت مناسب بهره مند شوند.
احمدی جبلی با تاکید بر این که استانداردسازی انشعاب های آب صورت گرفته است گفت: 9 هزار کنتور آب خراب در روستا ها وجود داشت که تاکنون چهار هزار کنتور تعویض شده است و 2 هزار کنتور دیگر امسال جایگزین می شود.
وی افزود: برای جلوگیری از هدررفت آب و خدمات رسانی به مشترکان مقابله جدی با انشعاب های غیرمجاز صورت می گیرد.
وی به طرح های در دست اقدام در سال 96 اشاره کرد و گفت: در سال 1395 شرکت آبفار 46 پروژه را در دستور کار خود داشت که اکثر طرح ها به بهره برداری رسیدند و در حال حاضر 18 طرح در حال احداث شامل تکمیل مجتمع های آبرسانی، خرید ژنراتور، آبرسانی به واحدهای احداثی توسط بنیاد مسکن، اجرای تله متری بخش سلفچگان، تکمیل شبکه جمع آوری فاضلاب روستایی، تجهیز چاه های آب شرب روستا است که امیدواریم در هفته دولت به بهره برداری برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قم بیان داشت: بخشی از اعتبار اجرای این طرح ها از سوی بنیاد برکت و بخش مهم آن از سوی اعتبارات صندوق توسعه ملی به مبلغ 300 میلیارد ریال تامین خواهد شد.
وی با توجه به این که آب روستاها از لحاظ کیفیت و بهداشت مورد نظارت قرار می گیرد گفت: این شرکت دارای یک آزمایشگاه مجهز برای تضمین کیفیت میکروبی و انجام آزمون های فیزیک وشیمیایی آب است که به طورمستمر کلیه پارامترهای بهداشتی آب در فواصل زمانی مشخص اندازه گیری و ثبت و ضبط می شوند ضمن این که مرکز بهداشت نیز می تواند مشکلات کیفیت آب را گزارش دهد تا کارشناسان رسیدگی کنند.
وی ابراز داشت: همچنین گندزدایی و کلرزنی کلیه منابع آبی قابل شرب روستایی تحت پوشش و تامین کلر روستاهای غیر تحت پوشش شرکت آبفار است و سامانه های بی خطر الکترولیز نمک طعام به منظور گندزدایی آب به جای کلریناتورهای گازی جایگزین شده است.
احمدی جبلی به وضعیت روستای چشمه شور از توابع بخش مرکزی پرداخت و گفت: در این روستا چاه جدیدی با اعتبار پنج میلیارد و 800 میلیون ریال حفر شد که به علت قرار گرفتن در حاشیه حوض سلطان، آب به دست آمده از این چاه قدری شور است از این رو آبرسانی به این روستا به صورت سیار انچام می شود و مردم استفاده غیر شرب را از چاه برداشت می کنند.
به گفته وی، آب این روستا به علت آبرسانی با تانکر هیچ گونه مشکل بهداشتی و کیفیتی ندارد و مورد تایید کارشناسان این شرکت است ضمن این که مرکز بهداشت استان نیز آلودگی در این خصوص اعلام نکرده است.
وی، حفر و تجهیز 15 حلقه چاه با اعتبار بالغ بر 45 میلیارد ریال، احداث حدود 53 کیلومتر خط انتقال با اعتبار بالغ بر 220 میلیارد ریال ، احداث 12 هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب با اعتبار بالغ بر 62 میلیارد ریال، احداث و تکمیل تصفیه خانه و شبکه جمع آوری فاضلاب روستای خورآباد با اعتبار 15 میلیارد ریال ، نصب 15 دستگاه سطح سنج بیسیم برای جلوگیری از هدر رفت آب، تکمیل و بهره برداری از سامانه تله متری و تله کنترل روستاهای بخش کهک و سلفچگان، پیمایش کلیه اماکن و راه اندازی سامانه 1523 جهت پرداخت تلفنی قبض ها را از جمله خدمات ارائه شده در دولت تدبیر و امید طی سه سال گذشته به روستایان برشمرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قم از مردم و مشترکان خواستار شد با توجه به وضعیت نامناسب منابع آبی، صرفه جویی و مدیریت مصرف آب را سرلوحه کار خویش قرار دهند و با پرداخت به موقع قبض آب بها این شرکت را در خدمات رسانی مطلوب و به موقع همراهی کنند همچنین حوادث شبکه و تاسیسات آبرسانی را با شماره تماس 37780178 مطرح کنند تا از هدررفت آب جلوگیری شود.
/8138/ 6133/ خبرنگار فرزانه پیری **انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.