به گزارش ایرنا، حمید صدیقی آخا روز یکشنبه به مناسبت هفته قوه قضاییه در جمع خبرنگاران، افزود: در صدمه های ناشی از تصادف ها هشت هزار و 661 پرونده در سال 95 و در سال 94 نیز هفت هزار و 497 پرونده کارشناسی شده که 16 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: 339 پرونده مربوط به فوت ناشی از تصادف ها در سال 95 و 313 پرونده مربوط به سال 94 بررسی شده است که افزایش هشت درصدی را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: 87 مورد از فوتی های ناشی از تصادف ها در سال 95 و 64 مورد در سال 94 مربوط به موتورسواران بوده است.
به گفته صدیقی آخا، فوت شده های ناشی از تصادف ها در 2 ماه نخست امسال 34 مورد و در مدت مشابه پارسال 41 مورد بوده است.
وی افزود: در همین مدت در سال 96 و 95 به ترتیب هشت و 16 مورد پرونده مربوط به تصادف با موتورسیکلت کارشناسی شده که کاهش 50 درصدی را نشان می دهد.
وی بیان کرد: در سال 95، یک هزار و 17 پرونده مربوط به متوفیان به پزشکی قانونی ارجاع داده شده که این تعداد در سال 94، 908 مورد بوده است که رشد 12 درصدی داشته است.
صدیقی آخا در ادامه با بیان این که 85 درصد پرونده های ارجاعی به پزشکی قانونی مربوط به معاینات بالینی است، گفت: صدمه های ناشی از تصادف ها، جراحات ناشی از منازعات، صدمه های ناشی از کار، نقص عضو و از کارافتادگی ها در معاینات بالینی بررسی می شود.
وی با بیان این که بیشتر پرونده ها در حوزه معاینات بالینی مربوط به معاینات بالینی عمومی از جمله تصادف ها، نزاع و خودزنی بوده است، ادامه داد: در سال 95، 37 هزار و 619 پرونده و در سال 94، 34 هزار و 644 پرونده مربوط به معاینات بالینی عمومی بوده است.
به گفته وی، در 2 ماه نخست امسال، 6 هزار و 169 پرونده و در مدت مشابه سال 95 نیز پنج هزار و 980 پرونده در این حوزه رسیدگی شده که رشد سه درصدی داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی قم، معاینات روانپزشکی را نیز از جمله موارد معاینات بالینی عنوان و بیان کرد: قاضی پرونده های محاکم به علت های مختلف افراد را برای بررسی سلامت روح و روان به پزشکی قانونی ارجاع می دهد که در سال 95، یک هزار و 352 و در سال 94، 961 پرونده مربوط به این بخش بوده است که افزایش 41 درصدی نشان می دهد.
وی ادامه داد: در 2 ماه نخست امسال 222 پرونده و در 2 ماه پارسال نیز 206 پرونده در این حوزه بررسی شده که نشان دهنده افزایش هشت درصدی در این زمینه است.
وی بیان کرد: در سال 95، هشت هزار و 793 پرونده و در سال 94، هشت هزار و 253 پرونده مربوط به کارشناسی صدمه های ناشی از نزاع بوده است که رشد هفت درصدی را نشان می دهد.
صدیقی آخا افزود: در 2 ماه نخست امسال و سال گذشته به ترتیب یک هزار و 441 مورد و یک هزار و 610 مورد پرونده نزاع کارشناسی شده است که کاهش 10 درصدی داشته است.
به گفته وی، در 2 ماه نخست امسال 2 مورد پرونده مربوط به غرق شدگی و در سال 95 نیز یک مورد در این حوزه بررسی شده است.
وی بیان کرد: تعداد 121 پرونده در 2 ماه امسال و 131 پرونده نیز در مدت مشابه پارسال مربوط به مرگ مشکوک از جمله برق گرفتگی و مسمومیت ناشی از مونوکسیدکربن بوده است که رشد هشت درصدی داشته است.
صدیقی آخا افزود: در سال 95، 183 مورد پرونده مربوط به قصور پزشکی بررسی شده که 72 پرونده یعنی 39.3 درصد قصور پزشکی احراز شده که بیشتر مربوط به دندانپزشکی، تخصصی زنان و زایمان و ارتوپدی بوده است.
به گفته وی، 2 تا سه درصد پرونده های پزشکی قانونی مربوط به معاینه های اجساد و تشریح است.
وی با بیان این که وظیفه اصلی پزشکی قانونی پاسخ به استعلامات قضایی است، خاطرنشان کرد: معاینات بالینی، تشریح متوفیان و آزمایشگاه های قانونی سه بخش اصلی فعالیت های پزشکی قانونی است.
صدیقی آخا افزود: آزمایشگاه های قانونی شامل آسیب شناسی قانونی که به بررسی آسیب وارده به بافت ها می پردازد، آزمایشگاه سم شناسی قانونی که به بررسی مصرف الکل، مواد مخدر و مواد روان گردان برای افراد زنده و بررسی سم و داروهای کشنده برای افراد فوت شده و همچنین آزمایشگاه سرولوژی و دی ان ای که به بررسی لکه های روی جسد می پردازد.
هفتم تیرماه 1360 مصادف با شهادت آیت الله بهشتی نخستین مسئول دستگاه قضایی جمهوری اسلامی است که بر اثر انفجار بمب در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید؛ به همین مناسبت هفته نخست تیرماه، هفته قوه قضاییه نامگذاری شده است.
/2085/ 1175 خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.