سید احمد حسینی دوشنبه شب در حاشیه سومین جلسه هیات امنای سامان دهی شهدای گمنام در حسینیه این مکان مقدس واقع در کوه خضر نبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: تاکنون 28 المان و یادمان از 63 شهید بی نام و نشان در دانشگاه ها، مدارس علمیه، مراکز نظامی و بوستان های قم ایجاد شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: حرم شهدای گمنام قم که یادمان 14 شهید دوران دفاع مقدس را در خود دارد، هم اکنون یکی از مراکز ثقل فرهنگی این استان به شمار می رود، و پس از حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران بیشترین حجم زائر و مسافر در این مکان حضور پیدا می کنند.
حسینی با اشاره به مهمترین هدف ایجاد هیات امنای حرم شهدای گمنام، یادآور شد: با اتکاء به فکر جهادی و روحیه انقلابی همه مسئولان، مجموعه ای متشکل از چند دستگاه فرهنگی و خدماتی به ریاست فرماندار و دبیری اداره کل حفظ آثار استان جهت احصای مشکلات و برنامه ریزی برای رفع آنها تشکیل شده است.
دبیر هیات امنای حرم شهدای گمنام کوه خضر نبی قم همچنین با اشاره به تصمیم های گرفته شده در جلسه اخیر این هیات، افزود: با توجه به در پیش بودن ایام فرخنده نیمه شعبان و ماه مبارک رمضان تصمیم های کوتاه مدتی برای رفع مشکلات مختلف این مکان از جمله سرویس بهداشتی، روشنانی و سیستم صوتی گرفته شد.
حسینی همچنین با اشاره به نامناسب بودن محل فعلی حسینیه حرم شهدای گمنام افزود: برای میان مدت نیز پیشنهادهایی برای جا به جایی حسینیه و انتقال آن به پشت المان شهدای گمنام داده شد.
وی با بیان اینکه برای امور مربوط به توسعه و ساخت و ساز این مکان از حدود یک سال و نیم گذشته یک کارگروه فنی مهندسی به ریاست معاون عمرانی استانداری در زیر مجموعه این هیات امنا تشکیل شده است، افزود: برای اجرای عملیات عمرانی این مکان تاکنون از سوی مشاوران به شرکت های مختلف طرح های مختلفی ارایه شده، که فاز نخست آن در کارگروه مذکور به تصویب رسیده است.
وی اضافه کرد: بودجه لازم برای این کار نیز از محل منابع استانی و همچنین بودجه سال 96 شهرداری بواسطه پیگیری های صورت گرفته از شورای اسلامی شهر پیش بینی شده است، و مدیریت شهری نیز حرم شهدای بی نشان قم را به عنوان یکی از 10 مرکز مهم فرهنگی این شهر در کانون توجه خود قرار داده است.
حسینی افزود: باید در زمینه کمیسیون ماده پنج مبنی بر واگذاری این مکان به شهرداری به شرط تملیک نیز اقدام شود، تا کلیه امور آن را در قالب یک مجموعه واحد به پیش ببریم.
وی با بیان اینکه حرم شهدای گمنام از یک حرم و یک حریم برخوردار است، یادآور شد: طبق قانون مسئول یادمان این حرم بنیاد حفظ آثار و همچنین مسجد کوه خضر نبی که در ارتفاع کوه واقع شده نیز برای اداره کل اوقاف و امور خیریه است، و حریم آن نیز در محیط شهری تعریف شده و متولی آن اداره کل راه و شهر سازی است.
حسینی تاکید کرد: ما به هیچ وجه این مجموعه را در مالکیت دستگاه یا نهاد خاص نمی دانیم چرا که معتقدیم فقط برای مردم است، تا با حضور خود با شهیدان نجوا و تجدید پیمان و انس و الفتی داشته باشند، و به عنوان یک مرکز تفریحی زیارتی نیز باید همه امکانات آن تامین شود.
کوه خضر نبی در6 کیلومتری مرکز قم به سمت جنوب و در جوار شهرک ایثار قرار دارد.
ارتفاع کوه حدود 300 متر است و در نزدیکی کوه 2 برادران در ادامه رشته کوه زاگرس قرار دارد، شهر قم را از فراز این کوه می‌توان دید.
بر قله این کوه در سه هزار سال پیش غاری بوده که امروز به مسجد کوچکی تبدیل شده است، و گفته می‌شود که محل زیارت خضر نبی و نیایش عارفان بوده است.
از سال 1381 و به دنبال خاکسپاری 14 شهید گمنام در این مکان از آن به عنوان حرم شهدای گمنام یاد می شود.
7403/ 6133/ خبرنگار- محسن آقاگلی ** انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.