به گزارش ایرنا، اکبر شوکت دوشنبه شب درهمایش روز جهانی کارگر در سالن همایش های شهرداری قم افزود: عده ای در حرم امام راحل به صورت هماهنگ شده حرمت رئیس جمهوری را که میهمان جلسه بود رعایت نکردند و برخی رسانه های داخلی نیز این حرکت ناپسند را برای رسیدن به اهدافی خاص وسیع انتشار دادند.
وی بیان کرد: زمانی در دوره های قبل اجازه جمع شدن 100 کارگر را کنار هم نمی دادند اما اکنون کارگران به راحتی مطالبات خود را بیان می کنند و دولتمردان نیز به سخنان آنان گوش می دهند.
وی در بیان انتقادها نسبت به عملکرد دولت قبل ادامه داد: در سال های 84 تا 92 تنها در بخش مسکن قیمت تمام شده ساخت خانه بیش از 300 درصد افزایش یافت و توان خرید کارگران پایین آمد.
شوکت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قراردادهای موقت که بیش از 95 درصد قراردادهای کارگران را تشکیل می دهد، به دغدغه اصلی جامعه کارگری تبدیل شده است.
وی با اشاره به لزوم اصلاح وضعیت قراردادهای کارگری، افزود: کارخانه های با عمر طولانی به چه حقی با کارگران این گونه قرارداد امضا می کنند و ذهن آن ها را همواره درخطر بیکار شدن قرار می دهند؛ این گونه قرارداد ها بدون شک میزان بهره وری کارگران را در محیط کار کاهش می دهد.
وی ادامه داد: از مسئولان تقاضا داریم مقابل کالای قاچاق بایستند و با افزایش تعرفه برای کالاهایی که مشابه داخلی دارد، اجازه ندهند فرصت کار و اشتغال از جوانان کشور گرفته شود.
رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران گفت: باید قیمت تمام شده محصولات داخلی در مقایسه با کالاهای خارجی پایین تر باشد تا تولیدکنندگان برای کسب سود بیشتر به سمت واردات کالا، روی نیاورند.
وی بیان کرد: موضوع ارائه سبد معیشتی اقدام موثری است که در کنار افزایش 14 و نیم درصدی حقوق کارگران می تواند سطح رفاه جامعه کارگری را بهبود بخشد.
وی با اشاره به این که از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تاکنون، حقوق کارگران بیش از 100 درصد افزایش یافته است، افزود: روند حمایت از جامعه کارگری در دولت یازدهم روند مناسبی را طی می کند و امید است با ادامه این فعالیت ها، وضعیت معیشت کارگران روز به روز ارتقا یابد.
شوکت با اشاره به فعال شدن تشکل های کارگری در دولت یازدهم، گفت: کارگران امروز شرایط دولت را درک می کنند و می دانند کشور با چه وضعیت اقتصادی تحویل آقای روحانی شد و درشرایط کنونی نیز دیگر به هر شعار بی اساسی اعتماد نمی کنند.
رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران گفت: اتباع بیگانه بر اساس قانون تنها باید در مشاغلی به کار گرفته شوند که کارگران ایرانی در آن حضور ندارند؛ نباید سفره کارگران ایرانی به خاطر وجود آن ها کاهش یابد.
وی افزود: لازم است در بیمه نامه کارگران ساختمانی اصلاحاتی صورت گیرد تا تخلفات برخی از دستگاه ها که پروانه های ساختمانی را برای سازمان بیمه تامین اجتماعی ارسال نمی کنند، برطرف شود.
شوکت همچنین سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: امروز اگر می خواهید صداقت برخی از نامزدهای انتخاباتی را بسنجید از کارگران شهرداری تهران سوال کنید که وضعیت زندگی آنان به چه صورت است.
یازدهم اردیبهشت ماه سالروز گرامیداشت مقام کارگر است.
در پایان این همایش که دوشنبه بود، از فرهیختگان ملی و استانی جامعه کار و تلاش (کارگران، کارفرمایان، تعاون گران و صنعتگران نمونه) تجلیل شد. 7405/ 6133/ 1876
خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: غلامرضا مالک زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.