احمد ذاکری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، ضمن ابراز تشکر از فعالیت های رسانه ای خبرگزاری جمهوری اسلامی برای تشویق مردم به سمت استفاده از کالای ایرانی افزود: متاسفانه باور به استفاده از کالای خارجی توسط مردم و برخی از نهادها در کنار ضعف واحدهای صنعتی داخلی در تبلیغات و بازار یابی باعث شده است، بازار فروش محصولات ایرانی در رقابت با کالاهای سایر کشور ها جایگاه مطلوبی نداشته باشد و در همین رابطه ایام پایانی سال که زمان اوج خریدهای مردم است بهترین فرصت را برای تغییر این الگو و استقبال از کالای ایرانی پدید می آورد.
وی بیان کرد: فرهنگ سازی مستمر برای استفاده از کالای ایرانی با کیفیت به ویژه در آستانه فرا رسیدن سال نو و تغییر سبک زندگی مردم در این زمینه می تواند، بازارهای داخلی و خارجی را به روی محصولات ایرانی باز و صنایع کشور از جمله صنعت استان قم را از وضعیت رکود دور کند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
در این استان یک هزار و 998 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد 498 واحد با رکود مواجه است، یک هزار و 221 واحد به صورت فعال و نیمه فعال و سایر واحدها با تمام ظرفیت خط های تولید به فعالیت خود ادامه می دهند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، گفت: برپایی نماشگاه های کالای بهاره که تنها محصولات ایرانی را به مردم عرضه می کنند، از جمله اقدام های موثر در راستای حمایت از تولید داخلی است و در استان قم با مشارکت دستگاه های اجرایی، اصناف و اقشار مختلف مردم تا کنون نمایشگاه های متعددی با این عنوان برپا شده است و بسیاری از همشهریان کالای مورد نیاز خود در ایام نوروز را با خرید از این مراکز تامین کرده اند.
وی ادامه داد: در گفتمان اقتصاد مقاومتی، رکن اصلی حمایت از تولید ملی است و این مساله باید در نگاه همه کارشناسان و مردم جایگاه خود را پیدا کند؛ اگر لوازم مورد نیاز دستگاه ها و نهادهای دولتی و خصوصی از طریق خرید کالای ایرانی تامین شود، حمایت بسیاری مطلوبی از تولیدکنندگان داخلی انجام می گیرد که نتیجه آن رشد و شکوفایی اقتصاد کشور و استان قم است.
ذاکری با اشاره به این که تمام ظرفیت های ملی و استانی باید در راستای حمایت از کالای ایرانی باشد، گفت: سود تسهیلات بانکی پرداخت شده به واحدهای تولیدی باید کاهش و مشوق های مالیاتی درنظر گرفته شده برای آن ها افزایش یابد تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند کالای خود را با قیمت مناسب تری به بازارهای فروش برسانند و توان رقابتی آن ها با کالاهای خارجی حفظ شود.
وی افزود: اصناف در اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی نقش تاثیر گذاری دارند و می توانند با عرضه کالاهای ایرانی و تشویق مردم به سمت استفاده از آن ها موجب رونق تولید و ایجاد اشتعال پایدار برای جوانان میهن شوند؛ در همین رابطه دستگاه های نظارتی همچون سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با استفاده از ابزار های قانون، با برخی از اصناف که در ایام رونق بازار و روزهای پایانی سال، کالای قاچاق و بی کیفیت خارجی را برای فروش به مردم عرضه می کنند، مقابله و آن ها را جهت پیگیری روند تخلفات به دستگاه های مسئول معرفی می کند.
وی بیان کرد: طرح نظارت بر بازار شب عید از مرحله تامین محصولات و خدمات آغاز می شود و تا مرحله توزیع و قیمت گذاری ادامه داد؛ در این طرح سامانه ستاد خبری 124 استان قم در تمام اوقات شبانه روز آماده دریافت گزارش های مردمی است و بازرسان کشیک در کوتاه ترین زمان به آن ها رسیدگی می کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: پرونده تخلف های واحدهای توزیع کالا از جمله واحدهای توزیع کننده مواد غذایی، شیرینی و شکلات، کیف و کفش و همچنین ارائه دهنده خدمات مانند هتل ها، رستوران ها، شرکت های مسافربری و واحدهای بین راهی در آستانه سال نو، با همکاری سایر دستگاه های اجرایی استان همچون مرکز بهداشت، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، ستاد مبارزه با قاچاق و نیروی انتظامی برای طی کردن مراحل قانونی به اداره کل تعزیرات حکومتی قم ارسال می شود.
وی با اشاره به همکاری مناسب دستگاه های مختلف استان قم برای اجرای طرح نظارتی پایش بازار کالا و خدمات در آستانه نوروز 96، افزود: هدف از اجرای این طرح، ارائه کالا و خدمات مورد نیاز شهروندان در شرایطی مطلوب و با قیمتی مناسب است تا بازار شب عید در استان قم با حضور پر شور مردم، بیش از گذشته رونق داشته باشد.
در جریان اجرای طرح نظارتی پایش بازار کالا و خدمات استان قم در ایام نوروز 95، حدود 700 تخلف ثبت و پرونده آن ها به اداره کل تعزیرات حکومتی استان ارسال شد؛ برای واحدهای متخلف حکم به پرداخت جزای نقدی و یا تعطیلی واحد صادر گردید.
وی بیان کرد: تلاش برای حذف واسطه ها و رساندن مستقیم کالاهای تولید شده در کارخانه ها به دست مردم از جمله عواملی است که موجب کاهش قیمت محصولات داخلی می شود و انگیزه مردم برای مصرف کالاهای ایرانی را افزایش می دهد.
ذاکری گفت: برپایی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای که می توانند محصولات داخلی را در حجم وسیع و با کیفیت مطلوب عرضه کنند، راهکاری مناسب برای کاهش قیمت کالاهای ایرانی می باشد و این کار تا کنون با استقبال گسترده شهروندان مواجه شده است.
وی افزود: رسانه ها، نهادهای فرهنگی و همه اقشار مردم باید حامی کالای ایرانی باشند و با خرید محصولات داخلی از جوانان شاغل در واحدهای صنعتی حمایت کنند و بهترین زمان برای انجام این کار ایام پایانی سال و در موقع خرید شب عید است.
همچنین جمعی از مردم شهر قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون رونق بازار شب عید، بیان کردند: بازار در این روزها از نظر تنوع و گستردگی محصول ها در بهترین وضعیت خود به سر می برد و برای این که رونق فروش در آن مشاهده شود، طرح ارائه کارت های اعتباری به مردم می تواند راهگشای خوبی باشد.
هوشنگ قیامی یکی از ساکنین شهر قم در مورد وضعیت بازار شب عید، گفت: بازار قم پر از محصول است اما مهم این است که مردم قدرت خرید داشته باشند، امروز مردم برای خرید به فروشگاه ها و مغازه ها مراجعه می کنند ولی توانایی آنان برای خرید گسترده پایین است و بهترین راه برای رفع این مشکل روی آوردن به فروش های اعتباری و مدت دار است.
وی بیان کرد: در ایام پایانی سال شوق مردم برای خرید بالا می رود و این بهترین فرصت برای عبور از رکود است که می توان با انجام طرح های اقتصادی مانند ارائه کارت های اعتباری به آن دست یافت.
علیرضا دستجردی نیز در گفت و گو با ایرنا، افزود: در سال های اخیر با تبلیغات انجام شده برای حمایت از تولید ملی، اشتیاق مردم برای خرید لوازم ایرانی افزایش یافته اما نکته اینجاست که تولیدکنندگان داخلی هم باید محصولی با کیفیت به مشتری ارائه دهند به خصوص در آستانه سال نو که بسیاری از خانواده ها به فکر تعویض و جدید کردن لوازم خانه خود هستند.
وی ادامه داد: علاوه بر کیفیت، محصولات ایرانی باید در مساله قیمت نیز قابل رقابت با کالاهای سایر کشورهای از جمله چین باشد؛ مردم علاقه دارند جنس با کیفیت را با قیمت مناسب تهیه کنند.
همچنین زهرا قمی زاده در این خصوص گفت: وجود فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای در سطح شهر باعث شده است مردم بیشتر خرید خود در ایام پایانی سال را از این مراکز انجام دهند، به نحوی که از ساعت های ابتدایی تا پایان شب این فروشگاه ها بسیار شلوغ و پر رفت و آمد هستند.
وی بیان کرد: حضور بیشتر مردم در فروشگاه های بزرگ برای خرید باعث شده است استقبال از مغازه ها و فروشگاه های کوچک محلی در آستانه نوروز کاهش یابد که باید برای حل این مساله فکری کرد.
وی ادامه داد: دولت می تواند با حمایت از مغازه های محلی آنها را بایکدیگر تجمیع و در این روزهای پایانی سال آنها را به یک واحد فروشگاهی بزرگ تبدیل کند.
حسین نیکو کلام نیز در خصوص بازار شب عید گفت: برپایی نمایشگاه های بهاره و عرضه مستقیم کالا در سطح شهر از جمله اقدام های موثری است که در سال های گذشته باعث رونق یافتن فرآیند خرید شده است به نحوی که بسیاری از شهروندان صبر می کنند تا این نمایشگاه ها ایجاد شود و سپس برای خرید لوازم مورد نیاز خود اقدام می کنند.
وی افزود: اگر کسی در ایام پایانی سال به فروشگاه ها و غرفه های عرضه مستقیم کالا سری بزند، متوجه استقبال گسترده مردم از این مراکز می شود، بنابراین لازم است با حمایت مسئولان استان تعداد این غرفه ها و فروشگاه ها در سطح استان و شهر قم بیش از پیش گسترش یابد و دسترسی به آن ها آسان تر شود.
همچنین منیر بیانی در گفت و گو با ایرنا پیرامون بازار شب عید گفت: مساله مهمی که باید در این ایام مورد توجه مسئولان استان قرار گیرد، موضوع نظارت بر کیفیت و قیمت کالاها و خدماتی است که به مردم ارائه می شود.
وی ادامه داد: تولید کنندگان نیز خود باید مراقب باشند برای رسیدن به سود بیشتر در این روز های رونق خرید و فروش، کالای بی کیفیت و نامناسب به دست مردم ندهند و باعث از بین رفتن اعتماد آن ها به بازار نشوند.
وی بیان کرد: با توجه به رونق یافتن مطلوب بازار در روزهای پایانی سال، نظارت مستمر مسئولان بر جریان تولید و توزیع کالاها می تواند از بروز بسیاری از تخلف های صنفی جلوگیری کند، این گامی مهم برای تحقق شعار حمایت از مصرف کنندگان است و موجب افزایش اعتماد مردم به کالای ایرانی می شود.
7405/ 6133/ خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.