به گزارش ایرنا، داوود محبی عصر سه شنبه درگفت و گو با خبرنگاران ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) افزود: در برنامه فرهنگی راهیان نور دانشجویی، به دنبال آشنا ساختن جوانان با ارزش های دوران دفاع مقدس و حماسه آفرینی های رزمندگان اسلام هستیم.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبه وزارت علوم باید 10 درصد دانشجویان دانشگاه ها به اردوهای راهیان نور اعزام شوند و در این کار متولی اصلی دانشگاه ها هستند و بسیج دانشجویی تنها نقش پشتیبانی کننده را برعهده دارد.
وی ادامه داد: استانداری قم و مجموعه دانشگاه های استان باید در زمینه اعزام راهیان نور اهتمام بیشتری از خود نشان دهند، چرا که برگزاری این برنامه احتیاج به فعالیت های گسترده ای دارد که بسیج دانشجویی به تنها نمی تواند آن را انجام دهد.
محبی با اشاره به حمایت های سپاه امام علی بن ابی طالب (ع) استان قم از برگزاری اردوهای راهیان نور دانشجویی، گفت: با تلاش های سپاه استان سه اردوگاه برای اسکان دانشجویانی که از قم به مناطق جنگی جنوب کشور اعزام می شوند، درنظر گرفته شد.
وی با بیان این که هزینه اعزام هر دانشجو به اردوهای راهیان نور بیش از 2 میلیون ریال است، افزود: برنامه های متنوعی برای قبل، حین و بعد از برگزاری اردوهای راهیان نور درنظر گرفته شده است و اگر دانشگاه ها از این برنامه فرهنگی حمایت کنند می توان تا سه هزار دانشجو را به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام کرد.
وی ادامه داد: اعزام دانشجویان به اردوهای راهیان نور با 39 دستگاه اتوبوس انجام خواهد شد که از این تعداد 30 اتوبوس به دلیل استقبال بیشتر خواهران به آن ها اختصاص دارد.
مسئول بسیج دانشجویی استان قم گفت: هزینه ای که از هر دانشجو برای این برنامه فرهنگی دریافت می شود تنها 350 هزار ریال است و بقیه مبلغ با حمایت برخی از دانشگاه ها و سپاه پاسداران تامین می شود.
وی افزود: دانشگاه قم و حضرت معصومه (س) 90 تا 100 درصد هزینه دانشجویان خود را در این اردو ها می دهند و به همین خاطر برنامه راهیان نور این دانشگاه ها به صورت بسیار مطلوبی برگزار می شود، برخی دیگر از دانشگاه ها نیمی از هزینه ها را می دهند و برخی دیگر نیز متاسفانه در این زمینه همکاری خوبی با بسیج دانشجویی استان ندارد در حالی که بر اساس قانون وظیفه دارند از این برنامه فرهنگی حمایت کنند.
همچنین در این نشست مسئول اردویی و راهیان نور بسیج دانشجویی استان قم گفت: به دلیل تاثیرگذاری عمیق اردوهای راهیان نور بر روی دانشجویان، قرارگاه شهید علم الهدی با هدف مدیریت بهتر این اردوها در استان تشکیل شده است و ستاد راهیان نور با 11 کمیته تخصصی در زیر مجموعه آن مشغول به فعالیت است.
مجتبی سیاری افزود: بخش اصلی اعزام های دانشجویی به مناطق عملیاتی جنوب کشور از چهاردهم اسفندماه جاری آغاز و تا بیست و هفتم فروردین ماه سال آینده ادامه می یابد و کاروان ها به مدت چهار روز در این اردوها حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: در این اردوها برنامه های فرهنگی متنوعی از روایتگری حماسه آفرینی های رزمندگان در دوران دفاع مقدس تا برگزاری حلقه های معرفت افزایی در اردوگاه ها و یادمان ها تدارک دیده شده است تا دانشجویان با ارزش های ایثار و شهادت بیش از پیش انس پیدا کنند.
وی بیان کرد: دانشجویان در این اردو در اردوگاه های شهید زین الدین اندیمشک و سایر مناطق تدارک دیده شده برای اسکان شاهد برگزاری رزمایش های فرهنگی و هنری خواهند بود و بیش از 90 راوی و روحانی در این اردو دانشجویان را همراهی می کنند.
سیاری گفت: شرایط خوبی برای حضور خانواده های معظم شهدا به خصوص شهیدان مدافع حرم در اردوهای راهیان نور تدارک دیده شده است و در این اردو بسته های فرهنگی متنوعی با محتوای دینی و اسلامی در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: به واسطه نزدیکی به ایام انتخابات از هادیان سیاسی هم در کاروان های راهیان نور استفاده خواهد شد تا معرفت افزایی های لازم در این زمینه به دانشجویان ارائه شود.
در ادامه این نشست مسئول معاونت جهاد سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی استان قم گفت: دانشجویان در اردوهای سازندگی حضوری پر شور دارند و بهترین ایام سال همچون روزهای نوروز را برای خدمت رسانی به مردم مناطق محروم استان قم و سایر استان های کشور اختصاص می دهند.
محمد عمو عبدالهی افزود: از سال 86 تاکنون بیش از یک هزار و 500 نفر روز فعالیت در بخش جهاد سازندگی توسط بسیج دانشجویی استان قم در قالب اردوهای جهادی 10 روزه انجام شده است.
وی با بیان این که دانشگاه های استان و استانداری قم می توانند با حمایت های خود از اردوهای جهادی حجم فعالیت های بسجیان جهادگر را گسترش دهند، ادامه داد: برگزاری نشست های شکوه هجرت از جمله مسائلی است که برگزاری مداوم آن در استان، به برنامه ریزی بهتر برای انجام اردوهای جهادی کمک می کند.
وی بیان کرد: اردوهای جهادی دانشجویان استان قم توسط 13 گروه تخصصی از بیست و سوم اسفندماه جاری آغاز می شود و تا شانزدهم اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد.
عمو عبدالهی با اشاره به این که بسیج دانشجویی توانایی پرورش جوانان مورد نظر انقلاب اسلامی را دارد، گفت: دانشجویانی که در اردوهای سازندگی شرکت می کنند در آینده به مدیرانی جهادگر و خدمت گذار مردم تبدیل خواهند شد.
وی افزود: اردوهای جهادی در حال تبدیل شدن به یک گفتمان قدرتمند در جامعه می باشد که برای ارتقای هر چه بهتر آن لازم است مسئولان استان حمایت های خود را از آن گسترش دهند.
وی ادامه داد: در اردوهای جهادی علاوه بر برنامه های عمرانی، انجام اقدام هایی که به کاهش آسیب های اجتماعی می انجامد نقشی اساسی دارد و در همین رابطه گروه های جهادی بسیج دانش جویی با حضور در منطقه اسماعیل آباد قم که در حاشیه بلوار پیامبر اعظم (ص) است و منطقه مقوا سازی که در اطراف مسجد مقدس جمکران قرار دارد به مردم این مناطق خدمت رسانی می کنند.
وی با اشاره به این که گروه های جهادی بسیج دانشجویی استان قم در عرصه های مختلف عمرانی، فرهنگی، بهداشت و درمان، تربیت بدنی و اقتصاد مقاومتی فعالیت می کند، بیان کرد: گروه های اندیشه ورز بسیج دانشجویی تلاش می کنند با طرح ایده های نو خدمات رسانی مطلوبی از مردم مناطق محروم داشته باشند.
عمو عبدالهی با بیان این که هدف اصلی از شرکت در اردوهای جهادی بسیج، خودسازی است، گفت: در برخی از روستاهای استان قم میزان آگاهی مردم از مسائل دینی در شرایط مطلوبی قرار ندارد و به همین خاطر انجام فعالیت های فرهنگی در این مناطق اقدامی ضروری است که در اردوهای جهادی بسیج دانشجویی دنبال می شود.
وی افزود: در آینده نزدیک جشنواره اردوهای جهادی بسیج دانشجویی استان قم با محوریت نگاه رهبر معظم انقلاب به این اردوها و سه رکن تحصیل، تهذیب و ورزش به منظور گسترش فعالیت های جهادی در میان دانشجویان استان برگزار خواهد شد.
بسیج دانشجویی قم با 14 هزار عضو در 48 واحد دانشگاهی استان مستقر است.
7405/ 6133/خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.