به گزارش ایرنا، سید مرتضی سقائیان نژاد شنبه شب در دویست و چهاردهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم در جریان بررسی لایحه تصویب تفریغ بودجه سال 94سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری در واکنش به سخنان برخی از اعضای شورا در خصوص محقق نشدن 2 درصد بودجه فرهنگی در بودجه سال 94 ، اظهار داشت: مشکل سازمان فرهنگی ورزشی مالی نیست، بلکه برنامه ریزی، فعالیت ها و اقدام هایی است که باید در این سازمان انجام پذیرد.
وی افزود: اگر یک بررسی اجمالی در مورد کارهای انجام شده در سازمان فرهنگی شهرداری صورت گیرد، به خوبی مشخص می شود که این اقدام ها به هیچ وجه در مباحث فرهنگی شهرداری نمی گنجد و باید از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم پیگیری شود.
وی با بیان این که مسائل فرهنگی در تنظیم و تدوین بودجه سال 96 جایگاه ویژهای داشته است، افزود: برای هر کدام از مناطق هشت گانه شهرداری قم اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال برای احداث یک مجموعه فرهنگی پیش بینی شده و طراحی های اولیه آن نیز به همت معاون امور زیر بنایی و شهرسازی شهرداری در حال انجام است تا کلنگ آغاز عملیات اجرایی این طرح ها در ابتدای سال 96 به زمین بخورد.
وی با بیان این که در بودجه سال آینده شهرداری قم که به زودی به صحن علنی شورا می آید، مباحث فرهنگ شهروندی به طور خاص تعریف شده است، افزود: شهرداری قم در پی تدوین سند چشم انداز 1400 راه مشخصی در اختیار دارد، از این رو جای هیچ گونه نگرانی برای حیف و میل اعتبارها و هزینه ها نیست.
سقائیان نژاد با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی در چارچوب سند مذکور، گفت: واگذاری زمین به سازمان فرهنگی شهرداری و به طور کلی هر گونه کمک غیر نقدی به آن، اقدام خطا و اشتباهی است، چراکه امکان فروش و تبدیل آن به پول وجود ندارد.
حجت الاسلام سعید روحانی عضو شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه با رد سخنان شهردار مبنی بر انجام وظایف نهادهای فرهنگی از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم توسط شهرداری گفت: شهرداری باید در مورد کارهایی که خارج از محدوده وظایف خود انجام می دهد، تعیین مصداق کند، چراکه ما چنین اعتقادی نداریم و معتقدیم تمام کارهای فرهنگی که شهرداری انجام می دهد، خارج از چارچوب مسئولیت های آن نیست.
حجت الاسلام سید محمد آتش زر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم نیز با اشاره به تفریغ بودجه سال 94 شهرداری افزود: وصولی قطعی این بودجه 11 میلیارد و 967 میلیون و 872 هزار ریال که با احتساب هزینه قطعی رقمی بالغ بر 18 میلیارد و 763 میلیون و 645 هزار و 641 ریال است و مازاد کسری درآمد بر هزینه نیز 6 میلیارد و پنج میلیون و 766 هزار و 641 ریال است.
عباس ذاکریان سخنگوی شورای اسلامی شهر قم نیز یادآور شد: این مصوبه بک بار به کمیسیون تلفیق آمد و به علت داشتن ابهام به کمیسیون مربوطه ارجاع و مقرر شد پس از بررسی، مجددا به کمیسیون تلفیق ارسال شود، ولی این کار هنوز انجام نشده است.
طوبی حجازی رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم نیز افزود: برای این منظور کمیته ویژه ای توسط کمیسیون فرهنگی تشکیل، اما پس از بررسی مشخص شد، هیچ مشکلی که بخواهد مانع تصویب این تفریغ شود، وجود ندارد.
ذاکریان در ادامه با بیان این که شورای شهر در قالب مصوبه ای شهرداری را موظف کرده تا 2 درصد از پنج درصد بودجه فضای سبز را به بحث فرهنگی اختصاص دهد، افزود: ما به شرطی این لایحه را تصویب می کنیم که این درصد در اصلاحیه آورده شود.
حجازی نیز ضمن تایید صحبت های ذاکریان با بیان این که شهرداری به وعده خود در اختصاص این بودجه عمل نکرده است، گفت: اگر شهرداری در اصلاحیه اقدام لازم را انجام ندهد، حتما در تحقق بودجه فرهنگی سال آینده مشکل خواهیم داشت.
هم چنین محسن رنجبر معاون برنامه ریزی و منابع انسانی شهرداری قم با اذعان به این که در بحث هزینه های شهرداری یک مشکل ساختاری وجود دارد، گفت: برخی از هزینه های شهرداری، در تدوین بودجه آورده نمی شود که منشا این مشکل بیش از هر چیز کامل نبودن برنامه های بالا دستی است که با اجرای برنامه 1400 این نقیصه از سال آینده رفع شده و بر اساس نیازهای موجود بودجه متناسب آن نیز برآورد می شود.
محمد رضا ملکی عضو شورای اسلامی شهر قم نیز تصریح کرد: با توجه به وجود 40 درصد اختلاف در بودجه مصوب و مبلغ هزینه شده تصویب تفریغ آن غیر ممکن است.
حجازی در ادامه این جلسه خاطر نشان کرد: در صورت فروش زمین واگذار شده به سازمان فرهنگی این اختلاف موجود برطرف شده و زمینه تصویب تفریغ فراهم می شود که در نهایت اعضای شورا مشروط بر این که شهرداری قم در بودجه سال آینده 2 درصد یاد شده را به صورت جداگانه و مستقل به حساب سازمان فرهنگی واریز کند با تصویب این لایحه موافقت کردند.
هم چنین اخذ مجوز پرداخت غرامت به املاک واقع در خیابان 45 متری جمهوری اسلامی بابت تغییر آن به 14 متری بواسطه تغییر طرح تفصیلی از دیگر لوایح این جلسه بود که مصطفی سعادت طلب رئیس کمیسیون امور زیر بنایی شورای اسلامی شهر قم در خصوص آن گفت: در گذشته عرض این خیابان 45 متر بوده ولی اکنون به 14 متر کاهش پیدا کرده است و به طور طبیعی صاحبان املاکی که با این مقدار عرض خیابان در جریان معامله توافق کردند، متضرر شدند و به همین دلیل شهرداری خسارت آنها را طبق نظر کارشناسی به صورت تهاتر در زمان صدور پروانه و یا ارایه گواهی عدم خلاف و پایان کار پرداخت می کند.
در ادامه بیشتر اعضای شورا و هم چنین شهردار در بررسی این لایحه بر این که شهرداری در تغییر طرح تفصیلی هیچ نقشی نداشته و باید آن نهادی که این کار را انجام داده خسارت بدهد، اتفاق نظر داشته و برای جلوگیری از تبدیل این اقدام ها به یک رویه عادی با تصویب آن مخالفت کردند، که در نهایت این لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارسال شد.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.