به گزارش ایرنا، عبدالمحمد زاهدی روز شنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که با حضور علی رحمانی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در استانداری قزوین برگزار شد، افزود: در این استان موقعیت، ظرفیت و زیرساخت ها برای تکمیل و راه اندازی زنجیره و خوشه های صنعتی وجود دارد و باید برنامه ریزی و جذب سرمایه گذاری ها در این مسیر صورت گیرد.
وی با بیان اینکه قزوین توانایی و ظرفیت کمک به تولید ملی را داشته و باید از آن بهره برداری بیشتری شود، ادامه داد: حمایت از کالای ایرانی تنها به معنی خرید نیست و باید کمک کرد تا کالاهای با کیفیت و قیمت مناسب تولید و اشتیاق کافی نیز برای خرید آن وجود داشته باشد.
استاندار قزوین با اشاره به بازسازی و نوسازی برخی از واحدهای تولیدی این استان، اضافه کرد: متاسفانه بخش زیادی از تجهیزات و صنایع منطقه یا فرسوده اند و یا دارای تکنولوزی قدیمی هستند که در صورت رفع آن به رونق تولید و ایجاد اشتغال می توان کمک کرد.
زاهدی افزود: حمایت از طرح توسعه واحدهای موفق در اولویت قرار داشته زیرا این واحدها با یک سرمایه گذاری اندک و زمان کمتر به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی کمک می کنند.
وی افزود: ایجاد شهرک های تخصصی صنعتی بدون شک مورد پیگیری قرار می گیرد و باید در جذب سرمایه گذاری خارجی و نوع تولیدات آن نیز برنامه ریزی دقیقی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحران کم آبی استان اشاره کرد و گفت: سیاست اصلی ما با توجه به این موضوع توسعه گلخانه ها، تغییر الگوی کشت و ترویج شیوه های نوین کشاورزی است که به طور حتم برنامه ریزی های لازم در این زمینه صورت خواهد گرفت.
استاندار ادامه داد: واحدهای تولیدی وابسته به دولت در استان قابل توجه بوده که هر چه سریع تر باید مورد تعیین و تکلیف قرار بگیرند تا با واگذاری به بخش خصوصی از تصدی گری دولت کاسته شوند.
وی به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از کالاهای نهایی اشاره کرد و افزود: در مراحل مختلف تولید این نوع مالیات از واحدهای تولیدی گرفته می شود تا در بخش های مختلف سرمایه گذاری شود اما اگر بتوانیم مالیات بر ارزش افزوده را از کالای نهایی و مصرفی اخذ کنیم گام مهمی در رفع دغدغه های واحدهای تولیدی خواهد بود.

** بانک های خصوصی همراهی خوبی در پرداخت تسهیلات ندارند
معاون امور اقتصادی استاندار قزوین نیز در این جلسه با اشاره به معافیت مالیاتی واحدهای مستقر در شعاع 120 کیلومتری پایتخت، گفت: بسیاری از این واحدها در شهرک صنعتی کاسپین مستقر هستند اما امروز تغییر برخی مواد قانونی برای آنها مشکل ساز شده که امیدواریم این مشکل همانند سایر استان ها از جمله قم و سمنان مرتفع شوند.
منوچهر حبیبی ادامه داد: بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی در طرح رونق تولید به منابع ارزی نیاز دارد ولی بانک ها در این بخش همکاری خوبی را نداشته و همین مساله موجب ایجاد موانع متعدد شده است.
وی افزود: سامانه بهین یاب و طرح رونق تولید موجب تثبیت و ایجاد اشتغال در استان شد اما نرخ سود بالا مورد گلایه واحدهای تولیدی است که امیدواریم به آنها یارانه پرداخت شود.
وی ادامه داد: بانک های خصوصی در کشور و استان همراهی لازم را در پرداخت تسهیلات نداشته تا جایی که 97 درصد از تسهیلات پرداختی توسط بانک های دولتی و نیمه دولتی در استان صورت گرفته است.
حبیبی گفت:بانک های خصوصی بین 30 تا 35 درصد منابع استان را جذب کرده اما تنها 3 درصد از تسهیلات را پرداخت کرده اند.
6101/8054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.