به گزارش ایرنا، دکتر سید سعید اسکویی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی سرطان برگزار شد،افزود: از این تعداد 44 درصد آنها زنان و 56 درصد مردان هستند.
این مسئول اضافه کرد: در قزوین از هر 100هزار نفر جمعیت 176 سرطان در بین مردان و 129مورد سرطان در بین زنان اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه از یک هزار و 600 مورد سرطان ثبت شده در قزوین 954 نفر شامل 569 مرد و 385 زن فوت شده اند،گفت: با این آمار نتیجه می گیریم دسته زیادی از سرطان ها در صورت تشخیص در مراحل اولیه درمان پذیر هستند و همچنین ابتلا به سرطان و فوت ناشی از سرطان ها در مردان بیشتر از زنان بوده است.
اسکویی در ادامه سرطان سینه، پوست، تیروئید، معده و کلروکتال در زنان و پوست، کلورکتال، پروستات و مثانه در مردان را از شایع ترین سرطان ها در قزوین ذکر کرد و گفت:مصرف دخانیات، نبود فعالیت بدنی منظم،افزایش وزن، تغذیه ناسالم و محافظت نکردن از پوست از جمله موارد خطر ابتلا به سرطان ها هستند.
وی، ابتلا به سرطان در اقوام درجه یک، تغییر در خال های پوستی، زخم های بدون بهبود، توده در هر جای بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی مدت، اختلال بلع یا سوء هاضمه طولانی، استفراغ یا سرفه خونی، اسهال یا یبوست طولانی، خونریزی غیر طبیعی ادرار و مدفوع و بی اشتهایی یا کاهش وزن بی دلیل را از علام هشدار دهنده سرطان اعلام کرد و افزود: افراد در صورت دارا بودن این علایم باید به پزشک مراجعه کنند.
این مسئول در خصوص چگونگی ابتلای انسان به بیماری سرطان،گفت: هر روز در بدن انسان تعدادی سلول از بین می رود و به جای آن سلول های تازه ای ایجاد می شود که اگر به هر دلیلی یک سلول بدون ضابطه شروع به تقسیم شدن کند حجم سلول های تقسیم شده تبدیل به یک توده سرطانی می شود که می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد.
وی با اشاره به روند روبه رشد ابتلای انسان ها به سرطان و با بیان اینکه در سال 2012، 14میلیون مورد جدید ابتلا به سرطان در دنیا ثبت شد،اضافه کرد: پیش بینی می شود، اضافه کرد: در سال 2030 تعداد موارد جدید ثبت سرطان به 25 میلیون نفر افزایش یابد.
اسکویی موارد ثبت سرطان در ترکیه را 200 نفر در هر 100هزار نفر، در اروپا 280 نفر درهر100هزار نفر و در آمریکا 300 نفر در 100هزار نفر جمعیت اعلام کرد و افزود: افزایش سن امید به زندگی، مصرف بالای غذاهای حاضری و فرآوری شده، تغییر در سبک زندگی و کاهش تحرک بدنی از جمله دلایلی اصلی افزایش ابتلا به سرطان هستند و باید یادآور شد گرچه در کشور ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر آمار ابتلا کمتر است اما به هرحال سبک زندگی ایرانیان و امید به زندگی در میان آنها نیز همچون سایر کشورها در حال تغییر است.
اسکویی در ادامه به چند سرطان شایع اشاره کرد و گفت: سرطان سینه یکی از همین سرطان های شایع است که بهترین زمان برای غربالگری آن از سن بالای 30سال است و در صورت تشخیص در مراحل اولیه امکان درمان و حیات طبیعی فرد وجود دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون غربالگری سرطان سینه در تمام مراکز بهداشتی قزوین در حال انجام است،گفت: افراد بالای 30سال در صورت نبود مشکل هر 2 سال یک بار و بالای 40 سال هر سال باید برای غربالگری مراجعه کنند.
اسکویی درباره سرطان دهانه رحم نیز از انجام رایگان تست پاپ اسمیر در تمام مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی قزوین خبر داد.
وی افزود: در باره سرطان تیروئید نیز که در بین زنان شایع تر است معمولا علامت دار بوده و افراد در صورت داشتن هرگونه اختلال در کارکرد تیروئید باید به پزشک مراجعه کنند.
اسکویی خاطرنشان کرد: سرطان معده نیز از جمله سرطان هایی است که در اثر تغذیه نادرست و مصرف بیش از حد غذاهای فراوری شده و عامل میکروبی ایجاد کننده زخم معده به وجود می آید.
وی ادامه داد:سرطان کلورکتال نیز تا حد بالایی ناشی از ژنتیک ست و از همین رو افراد دارای سابقه خانوادگی این نوع سرطان در بین اقوم درجه یک و 2 حتما باید برای غربالگری به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
اسکویی، سرطان پوست را نیز از اولین سرطان های ثبت شده هم در بین زنان و هم مردان ذکر کرد و گفت: برای پیشگیری از این سرطان که معمولا با یک خال جدید بر روی پوست و یا تغییر رنگ و اندازه خال ظاهر می شود بهترین روش استفاده از کلاه و بعد از آن استفاده از کرم های ضدافتاب با SPF بالا است که البته باید هر 2ساعت استفاده از کرم ضد آفتاب تجدید شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه سرطان پروستات را نیز از سرطان های شایع در میان مردان عنوان کرد که روندی کند و بطئی داشته و سرعت بزرگ شدن آن زیاد نیست و چاقی و سن بالا در ابتلا به آن تاثیر زیادی دارد.
اسکویی همچنین گفت: سرطان مثانه هم از جمله دیگر سرطان هایی است که در بین مردان شایع تر بوده و مصرف سیگار از عوامل اصلی آن است.
وی در ادامه بر مصرف غذاهای حاوی آنتی اکسیدان شامل ویتامین های A، E، C و D و مواد غذایی حاوی فیبر و همچنین پرهیز از خوردن و نوشیدن غذاها در ظروف یک بار مصرف فوم مانند، دوری از خوردن بی رویه غذاهای نیترات دار از جمله سوسیس و کالباس ،پرهیز از استعمال دخانیات و افزایش تحرک بدنی به منظور پیشگیری از سرطان تاکید کرد.
سرطان، پس از بیماری های قلبی و عروقی دومین عامل مرگ و میر در استان قزوین و کشور است.
7388*3013
خبرنگار: پریسا نوروزی**انتشار دهنده: رضا اولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.