به گزارش خبرآنلاین،در این مراسم آقای جوزپه کارلا، مدیرعامل شرکت نستله ایران و آقای شهریار صفاری، مشاور وزیر محترم جهاد کشاورزی و مالک مزرعه چالتاسیان، در راستای برخورد با بحران رو به افزایش آب در ایران، با معرفی سیستم بینالمللی مدیریت پسماند آب، تعهدات متقابلشان به صنعت کشاورزی و فرآوردههای لبنی ایران را مستحکم کردند. با عقد این قرارداد، که در دفتر مرکزی نستله ایران در تهران برگزار شد، مزرعه چالتاسیان با کمک تیم کشاورزی نستله، همکاری موسسه دامداری نستله (Dairy Farming Institute) در جمهوری خلق چین و تحت نظارت معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به الگویی برای سایر مزارع کشاورزی و شیری در سراسر جمهوری اسلامی ایران تبدیل خواهد شد.
امضای این تفاهمنامه نشاندهنده تعهدات شرکت نستله ایران و مزرعه چالتاسیان در جهت برخورد با بحران رو به رشد آب در ایران است. این طرح بهعنوان بخشی از پروژه رایز (RISE)، در راستای ایجاد ارزش مشترک در جوامعی که نستله در آنها فعالیت دارد، علاوه بر کاهش بحران آب در ۲ منطقه مشخص کشور، به بازیافت پسماند آب مزارع بزرگ شیری و کاهش حجم آب مصرفی در مزارع کشاورزی کمک خواهد کرد.
تیم خدمات کشاورزی شرکت نستله ایران با توجه به تجارب دیرینهاش در جهان، با همکاری موسسه دامداری نستله (DFI) و با هدف حمایت از اجرای صحیح مدیریت پسماند آب در مزارع بزرگ شیری چالتاسیان، دانش علمی موردنیاز این پروژه را فراهم خواهند کرد. لازم به ذکر است که پسماندهای تصفیهشده در طول سال ۱۳۹۶ برای آبیاری و بارورسازی مزرعه مذکور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. مزارع شیری و کشاورزی چالتاسیان، بهعنوان نخستین الگوی اجرایی، تحت نظارت و ارزیابی وزارت کشاورزی قرار خواهند گرفت و در صورت حصول نتایج مطلوب، با دستور مقامات اجرایی، این طرح به بهرهبرداری سراسری خواهد رسید.
فیصل هارون، مدیر کارخانه شرکت نستله ایران در قزوین و سرپرست خدمات کشاورزی شرکت نستله ایران، درباره این پروژه چنین میگوید: «ما در نستله، همواره به ایجاد ارزش مشترک در گستره جغرافیایی فعالیتهای خود، متعهد هستیم. ازاینرو همراستایی این همکاری با تعهدات جهانی شرکت، مایه افتخار است. این طرح نهتنها به کاهش میزان آب مصرفی در ایران کمک خواهد کرد، بلکه با شکلگیری فعالیتهای کشاورزی پایدار، در تحقق هدف نستله برای رسیدن به آیندهای سالمتر نیز بسیار مؤثر خواهد بود».
آقای شهریار صفاری، مالک مزارع چالتاسیان در رابطه با این همکاری اظهار داشت: «همکاری با شرکت نستله ایران در این پروژه برای ما بسیار افتخارآمیز و آموزنده بوده است. دانش و تجربه عمیق این شرکت در شیوههای کشاورزی پایدار برای تمامی اعضای مزارع چالتاسیان فوقالعاده گرانبها است. زیرا حمایتهای همیشگی تیم خدمات کشاورزی شرکت نستله ایران برای ما بهمنزله آموزشهای عملی و کاربردی مداوم بوده است».
از جمله دیگر مزایای این پروژه، بهینهسازی پیشبینی و برنامهریزیهای مالی برای آن دسته از مزارع کشاورزی وابسته به واردات کودهای شیمیایی و همچنین مزارع بزرگ شیری خواهد بود که با فروش پسماندهای آبی تصفیه شده خود کسب درآمد میکنند. لذا میتوان بیان داشت که این برنامه بهگونهای طراحی شده است که برای طرفین همراه با پایداری و سوددهی نیز باشد.
جوزپه کارلا، مدیرعامل نستله ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: «این طرح ضمن تقویت ۲۱ تعهد نستله ایران در جمهوری اسلامی ایران، همگام با پروژههای ایجاد ارزش مشترک نستله در جهان است.»
46