فاطمه محمد بیگی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید افزود: مصرف تولیدات داخلی از سوی مردم، بهبود کیفیت و قیمت مناسب محصولات تولیدی در کنار هم میتواند این شعار را عملیاتی کند.
وی اظهار داشت : لذا با توجه به نقش بی بدیل کتابخانه های عمومی در فرهنگ سازی در جامعه در ایجاد گفتمان در زمینه ترغیب افراد به استفاده از کالای ایرانی و حمایت از تولیدات ملی می تواند به عنوان یکی از راهکارهای تحقق شعار سال باشد.
محمد بیگی ادامه داد: چرا که این مراکز به عنوان یک مرجع فرهنگی با قرار دادن افکار، عقاید و حاصل اندیشه های خلاق در کنار یکدیگر وسیلهای برای ایجاد علاقه به مطالعه و تحقیق برای افراد جامعه پدید می آورد که می تواند کارکردهای مختلفی از جمله آموزشی، اطلاع رسانی، فرهنگی و اقتصادی داشته باشند.
وی تصریح کرد: همچنین برای رونق صنایع دستی در روستاها کتابخانه های عمومی می توانند با برگزاری کارگاه های مختلف صنایع دستی و معرفی منابع و کتابهای مرتبط با این موضوع و ارائه مشاوره های مناسب به علاقمندان این حوزه به ارتقاء تولیدات صنایع دستی به صورت علمی و کارآمد کمک کرده و منجر به جهش در تولید این کالا شوند.
این مسوول با اشاره به ظرفیت کتابخانه های عمومی در راستای تولید تاکید کرد: در اختیار داشتن منابع مورد نیاز جهت آموزش مهارت به داوطلبین خود اشتغالی، پراکندگی جغرافیایی کتابخانه های عمومی در سراسر استان و شناسایی قابلیت ها و ظرفیت های هر منطقه و تمرکز بر توانمند سازی افراد با توجه به قابلیت های هر منطقه در جهت افزایش تولیدات بومی هر منطقه از ظرفیت های این نهاد می باشد.
محمد بیگی با تاکید براینکه کتابخانه های عمومی استان ظرفیت برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی- مهارتی را دارند، افزود: این بخش اگر با مشارکت سازمان فنی و حرفه ای در شهرها و بخشهای صنعتی استان یا جهاد کشاورزی ، میراث فرهنگی و صنایع دستی(کلیه بخشهای استان) همراه شود بسیار مفید خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین در فعالیتهای ترویجی و تبلیغی و تشویقی و حمایتی جهت کمک به تولید مانند برگزاری مسابقات کتابخوانی با محوریت تولید ، نمایشگاه فروش تولیدات اعضا در محل کتابخانه و توانمند سازی اقشار آسیب پذیر،معرفی اعضای مستعد کارآفرینی برای دریافت وام خود اشتغالی، که این امر با حمایت صندوق کارآفرینی میسر می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین یادآور شد: میطلبد متولیان امر کتاب و کتابخوانی تمامی شرایط مطلوب را از جهت فضای کتابخانهای، منابع اطلاعاتی برای اقشار مختلف کتابخوان فراهم کنند تا مردم از گروههای مختلف برای پر کردن اوقات فراغت خود و کسب علم و دانش و حصول آگاهی به کتابخانه ها رو آورده و با خواندن و مطالعه منابع مورد نظر خود به آگاهی مورد نظر خود دست یابند ودر این صورت می توانیم جامعه ای آگاه داشته و روزبه روز شاهد پیشرفت و آبادانی و جهش در تولیدات باشیم.
استان قزوین دارای ۶۱ کتابخانه نهادی و مشارکتی است.
- کدخبر: 1410494
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد