احمد محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در یک دهه گذشته برنامه جامع برای بهره‌مندی مناسب از دریاچه اوان تدوین نشده و به همین دلیل این جاذبه زیبای طبیعی با تهدیدات و آسیب‌های فراوانی روبرو شده است.

وی با بیان اینکه تمام اقدامات اقتصادی و گردشگری در این دریاچه به بلیت فروشی و اجاره قایق خلاصه شده است، اضافه کرد: این در حالیست که  دریاچه اوان به لحاظ تنوع زیستی و ویژگی‌های منحصر به فرد دارای ظرفیت‌های فراوانی است.

محمدی به تخریب حریم دریاچه اوان اشاره کرد و گفت: هم اکنون جریانات سیلابی از سمت شرق این دریاچه به علت نبود گابیون (مانعی در برابر ریزش‌های خاکی)، به داخل دریاچه رفته و به حریم رودخانه آسیب زده است.

به گفته این مسؤول فقدان زیرساخت‌های مناسب و مدیریت پسماند در کنار دریاچه اوان سبب شده که گردشگران و مسافران بدون توجه به این محیط زیست طبیعی، پسماندهای خودشان را باقی بگذارند و حتی تعدادی از آنها را به داخل دریاچه بیندازند.

محمدی با بیان اینکه ورود کودهای شیمیایی کشاورزی برای سلامت آبزیان دریاچه  اوانخطرناک است،اظهار داشت: برخی از مردم معتقدند  کودهای شیمیایی بالادست پس از آبیاری غرقابی به داخل دریاچه وارد می‌شود که لازم است برای صحت این موضوع کارشناسان زیست محیطی اقدامات لازم را انجام دهند.

بخشدار الموت شرقی خاطرنشان کرد: توجه به دریاچه اوان نه تنها به رشد و رونق اقتصادی الموت منجر می شود بلکه می تواند به رونق گردشگری استان قزوین نیز کمک فراوانی کند.

محمدی یادآور شد: ورود بخش خصوصی برای مدیریت این دریاچه با نظارت دستگاه‌های دولتی تنها راهکار موجود برای استفاده و بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌های دریاچه اوان است.

دریاچه نمونه گردشگری اوان در نبخش رودبار الموت شرقی در شرق استان قزوین قرار دارد و فاصله آن تا مرکز استان ۸۰ کیلومتر است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.