محمد قاسمی روز دوشنبه در سومین جلسه شورای راهبری درمان دادگاه مدار که در سالن جلسات دادسرای قزوین برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری بر حل آسیب ها و معضلات اجتماعی و از جمله اعتیاد تاکید فراوان دارند و درمان دادگاه مدار می تواند در اجرای منویات معظم له بسیار موثر و مفید باشد و ضمن اینکه در قانون برنامه ششم توسعه نیز به آن پرداخته شده و این موضوع اهمیت اجرای این طرح را می رساند.
وی افزود: اجرای هر طرح جدید ممکن است در ابتدا با مقاومت ها و اشکالاتی مواجه باشد، اما با گذشت زمان بدون شک نقاط ضعف آن مرتفع خواهد شد و نمی توان انتظار عدم وجود نقص داشت.
قاسمی در ادامه بیان داشت: همان طور که آسیب های اجتماعی به مرور و باگذشت زمان در جامعه حادث می شود، رفع آن نیز در کوتاه مدت امری بعید و غیر ممکن است.
دادستان قزوین تصریح کرد: زحمات فراوانی در خصوص اجرای این طرح از سوی دادگستری استان، اداره کل بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی و سایر متولیان امر انجام شده که جای تقدیر دارد، اما اجرای این طرح نیازمند مشارکت حداکثری تمامی دستگاه های دولتی و عمومی و سازمان های مردم نهاد و آحاد جامعه است زیرا همه جامعه با موضوع مواد مخدر درگیر هستند و از این رو همه دستگاه ها و عامه مردم باید نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
این مقام قضایی استان قزوین تاکید کرد: رویکرد اصلی طرح درمان دادگاه مدار، پیشگیری و درمان است و اگر همه ما معتقدیم که معتاد بیمار و اعتیاد بیماری است، پس باید در ابتدا تشخیص درستی بدهیم که نوع بیماری چیست و به چه نوع دارویی نیاز دارد و بر این اساس باید در این مرحله ورود طرح به صورت تخصصی و دقیق غربالگری صورت پذیرد زیرا اگر این موضوع به درستی انجام نشود، در درمان موفق نخواهیم بود.
وی در ادامه با بیان اینکه می توان از ظرفیت مراکز ماده 16 به خوبی استفاده کرد، افزود: در استان قزوین دو مرکز ماده 16 به تفکیک برای مردان و زنان  وجود دارد که باید به درستی از ظرفیت آن برای اجرای این طرح استفاده کرد.
محمد قاسمی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت در این طرح مرحله بعد از خروج افراد پس از سپری کردن دوره درمان از این مراکز است که علیرغم وجود ضابطه و پیش بینی نظارت، اما این امر به درستی انجام نمی شود و البته دستگاه قضایی نیز در این بخش به وظیفه قانونی خود باید بیشتر عمل کند زیرا این افراد استعداد زیادی برای بازگشت مجدد به دامن اعتیاد را دارند و در این خصوص نیز باید برنامه ای برای بعد از طی مدت درمان داشته باشیم و مشکل اشتغال آنها را در حد مقدورات حل کنیم.
وی افزود: اگر ما نتوانیم بعد از هزینه های سنگین درمان به فرد کمکی کنیم، باید منتظر بازگشت فرد به دوران قبل از درمان باشیم که این موضوع ما را از هدف مد نظر دور خواهد کرد.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین در پایان گفت: همه این اقدامات هم جنبه درمانی و هم جنبه پیشگیرانه دارد و امیدواریم با مشارکت، همراهی و هماهنگی همه سازمان ها و نهادها بتوانیم گام های مثبتی در جهت بهبود و درمان افرادی که در دام اعتیاد گرفتار شده اند، برداریم و در این راستا دستگاه قضایی از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
۷۳۸۹ /۳۰۱۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.