استاندار قزوین گفت: ساماندهی و توسعه سایت زباله محمد آباد برای پاسخگویی به نیازهای امروز وآینده بدون مشارکت بخش خصوصی ممکن نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، عبدالمحمد زاهدی در کارگروه پسماند استان اظهار داشت: آنچه در استان در زمینه ساماندهی پسماند انجام شده قابل تقدیر زیرا از استان‌های دیگر بهتر اقدام کرده‌اید اما به دلیل حجم تولید زباله و تکمیل شدن ظرفیت سایت محمدآباد با مشکلات عدیده ای روبرو خواهیم شد.

وی بیان کرد: چون آب شرب قزوین از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود نباید بگذاریم پسماند و شیرابه‌ها این منابع ارزشمند را از بین ببرد و آلوده کند.

استاندار قزوین تصریح کرد: اگر امروز فکر نکنیم فردا خیلی دیر است و به نظر می‌رسد مشکل اساسی ما در عملکرد دستگاه‌ها نیست بلکه در سیستمی است که برای پسماند طراحی کردیم و اینکه در سایت محمد آباد از دو برابر ظرفیت استفاده می‌شود و لند فیل سرریز و نشتی دارد و ۴۰ میلیارد تومان هزینه اصلاح آن پیش بینی شده نگران کننده است.

وی تصریح کرد: بدون مشارکت بخش خصوصی قادر به اجرای طرح توسعه پسماند در سایت محمد آباد نیستیم چون دولت پولی ندارد و همه اعتبارات عمرانی هم به سمت آسیب دیدگان سیل می‌رود به همین دلیل بهتر است با کمک بخش خصوصی برنامه کوتاه مدت و میان مدت و سپس بلند مدت داشته باشیم تا مشکلات را حل کنیم.

وی بیان کرد: زباله مانند شترمرغ دور ریز ندارد و قابل تفکیک و تبدیل است و اگر بتوانیم با کمک بخش خصوصی از این طلای کثیف استفاده کنیم می‌توانیم درآمد هم داشته باشیم.

زاهدی افزود: در استان قزوین هم زمین و هم منابع آبی ارزش دارد و باید مراقب باشیم تا پسماندها منابع خدادادی آب و خاک ما را نابود نکند و بهتر است بخش دولتی کارها را به بخش خصوصی واگذار کرده و فقط نظارت کند.

استاندار قزوین درباره پیشنهاد ایجاد چند نقطه برای ساماندهی زباله هم گفت: متولی این کار محیط زیست است و اگر صلاح دانست برای ایجاد سه سایت پسماند اقدام خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: البته باید در نظر داشت تعدد مراکز جمع آوری زباله ممکن است برای پیمانکار بخش خصوصی مقرون به صرفه نباشد چون معمولاً کارشناسان اذعان دارند در کمتر از ۴۰۰ تن زباله در روز صرفه اقتصادی ندارد.

زاهدی گفت: در حال حاضر بهتر است همین سیستم پیش برود ما بعد از یک مدت وارد روش دیگری از مدیریت پسماند شویم که به روز باشد و نیازها را تأمین کند.

استاندار قزوین تصریح کرد: اگر کارها به بخش‌خصوصی واگذار شود می‌توان روستاهای بیشتری را وارد مشارکت کرد.

وی اضافه کرد: برای پرداخت بدهی شهرداری‌ها بابت جمع‌آوری و تبدیل زباله اقدام خواهد شد و در کنار آن باید تمام طرح‌ها ارزیابی زیست‌محیطی داشته باشد و ضمن استفاده از ظرفیت سمن‌ها از صداوسیمای هم انتظار داریم نسبت به فرهنگ سازی اقدام کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.