معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری گفت: کارخانههای نوآوری با حمایت این معاونت در آینده نه چندان دور با هدف ایجاد کسب وکارهای نو و خلاقانه(استارتآپها) و کمک به تجاریسازی ایدهها در کشور راهاندازی میشوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، سورنا ستاری شامگاه امروز سهشنبه در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در قزوین افزود: ایجاد این کارخانهها، یک مدل برای تغییر فضای شهری و فرهنگ و مبارزه با فرهنگ پشت میزنشینی است چراکه اتکای صرف به استخدام دولتی، اعتماد به نفس جوانان و سقف آرزوی آنها را محدود میکند.
وی اضافه کرد: در هر کدام از دانشگاههای استانی مانند قزوین با بیش از 100 هزار دانشجو و صدها عضو هیات علمی باید نتایج و دستاوردهای زیادی در حوزه اقتصاددانی وجود داشته باشد در غیر این صورت بدون شک یک ایراد اساسی در این خصوص وجود دارد.
ستاری ادامه داد: در حال حاضر چهار هزار و 200 شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت میکنند که در سال گذشته درآمدی در حد 60 هزار میلیارد تومان به دست آوردهاند. هیچ اقتصادی در جهان با اتکا به منایع زیرزمینی خود توسعه نیافته و پیشرفت کشور مستلزم تکیه بر ظرفیت نیروی انسانی ماهر است.
ستاری با بیان اینکه باید فضا را برای رونق کار شرکتهای دانشبنیان فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: این محیط است که اقتصاد دانشبنیان را میسازد و پیششرط آن نیز وفاق و هماهنگی همه مجموعه هاست.
وی اظهار داشت: سالهای اخیر اتفاقات خوبی حتی فراتر از انتظارات رقم خورده و یک نسل جدید از کارآفرینان در حال ظهور هستند و ما به جایی رسیدهایم برخی شرکتهای دانشبنیان ما به درآمد چند هزار میلیاردی رسیدهاند اما این کافی نیست و هنوز در مراحل ابتدایی راه هستیم.
ستاری یادآور شد: در حوزه پژوهش نیز اعتبارات زیادی از سوی دولت هزینه شده اما لازم است در این حوزه بخش خصوصی نیز بهطور جدی ورود پیدا کند.
وی گفت: بخش اصلی پژوهش باید توسط بخشخصوصی انجام شود به گونهای که هر میزان دولت برای آن اعتبار تخصیص داد چند برابر آن از سوی بخشخصوصی فراهم شود.
ستاری با تاکید لزوم حرکت همهجانبه دولت و بخشخصوصی برای پیشبرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: در حال حاضر اقتصاد کشور اقتصادی مبتنی بر درآمدهای نفتی است و بیشتر با اتکا به واردات اداره میشود و معمولا نسبت به محصولات داخلی مقاومتهایی وجود دارد که باید این فرهنگ را تغییر دهیم تا به توسعه اقتصادی دست یابیم.