به گزارش ایرنا، داود محمدی روز پنجشنبه در شورای سازگاری با کم آبی که در استانداری قزوین برگزار شد، افزود: بودجه تراز مالی منابع و مصارف است و قزوین با چهار نماینده برای ارتقای جایگاه استان در این زمینه تلاش کرده است درحالیکه استان های دیگر 19 تا 16 نماینده دارند.
وی گفت:نمایندگان استان تا آنجا که امکان داشت برای ارتقای جایگاه استان در جدول بودجه تلاش کرده اند و در نتیجه ای همین تلاش ها رتبه 30 استان به 27 ارتقا یافته است.
محمدی افزود: امسال تلاش می کنیم از منابع ملی در طرح های مختلف بهره بیشتری بگیریم که در این صورت رتبه استان در برخورداری از اعتبارات ملی به 24 و 25 ارتقا می یابد که بسیار مطلوب است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک اضافه کرد: استان های قم و سمنان در جدول بودجه امسال رتبه های پایین تری نسبت به قزوین دارند که این موضوع نشانگر تلاش و زحمات نمایندگان استان است.
این نماینده با بیان اینکه در مجموع وضعیت قزوین در جدول بودجه خوب است ولی راضی نیستیم، ادامه داد: با توجه به اینکه جمعیت، صنعت،کشاورزی و گردشگری از ملاک های اصلی بودجه ریزی هستند و قزوین از همه این عناصر برخوردار است باید بودجه استان افزایش یابد.

*** طرح انتقال آب از ارتفاعات به قزوین تحرک لازم را ندارد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای رفع کم آبی استان می توان از چند بخش و سطح اقدام کرد، افزود: اجرای آبیاری تحت فشار، استفاده بهینه از آب، اصلاح الگوی کشت، نصب کنتورهای هوشمند و جلوگیری از بهره برداری بیش از حد از جمله اقدامات استانی برای تامین منابع آبی است.
محمدی گفت: تمامی آب شرب قزوین از منابع زیر زمینی تامین می شود و استان از آبهای سطحی بهره ای ندارد درحالیکه باید تلاش بیشتری برای افزایش سهیمه استان از آب های سطحی در سال جاری صورت گیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته از 290 میلیون متر مکعب آب تخصیصی از سد طالقان، 130 میلیون متر مکعب را دریافت کرده ایم و در کل به دلیل انباشت خشکسالی ها نتوانسته ایم تمامی سهم خود را از منابع سطحی دریافت کنیم.
این نماینده با بیان اینکه سالانه 870 میلیون مترمکعب آب از استان خشک قزوین به استان های تر شمالی سرازیر می شود، اضافه کرد: مرحله اول مطالعات طرح انتقال آب از سرشاخه های الموت و شاهرود و ارتفاعات 2 هزار و سه هزار انجام شده است ولی هم اکنون از تحرک لازم برخوردار نیست و امیدواریم طی جلسه ای با وزیر نیرو بتوانیم برای ایجاد تحرک بیشتر در این طرح اقدام کنیم.
محمدی گفت: طرح انتقال 60 میلیون متر مکعب آب از سد طالقان نیز هم اکنون در مرحله اجرا قرار دارد و امیدواریم طی جلسه ای با سرمایه گذاران و بانک های عامل بتوانیم برای تسریع در عملیات اجرایی طرح اقدام کنیم.
این نماینده اضافه کرد: چند سد کوچک درون استانی مثل بورمانک، بهجت آباد و باراجین نیمه کاره رها شده اند و ساماندهی آنها در کنار مجتمع های آب رسانی می تواند به صورت موضعی مشکل کم آبی 102 روستای استان را بهبود ببخشد.
وی با اشاره به ابطال مجوز بهره برداری از چاه 500 دامداری استان، گفت:باید با دقت و تحقیق بیشتر در این زمینه اقدام کرد چون این کار چندان با اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد و اعتراضاتی را به دنبال خواهد داشت.
این نماینده ادامه داد: با ممنوعیت کشت برنج که جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای در خصوص آن اقدام کرده اند، اعتراض دارم چون این کشت در مسیر شاهرود است و به منابع آبی لطمه نمی زند.
محمدی در ادامه گفت: امیدواریم دستگاه های متولی بر قیمت آب بهای مصرفی کشاورزان نظارت داشته باشند و برای افزایش حق السهم استان از سد طالقان در سال زراعی جدید تلاش کنند.
6101
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.