پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

با صدای مهدی نظری خواننده گروه آباده منتشر می شود

آلبوم موسیقی "غم دیدار" با اشعار امام خمینی

آلبوم موسیقی "غم دیدار" با اشعار حضرت امام خمینی(س) و آهنگسازی مهدی نظری با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به زودی منتشر خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، مهدی نظری خواننده این اثر در معرفی خود گفت: متولد سال 1352 در شهر اصفهان هستم و از سال 1365 فعالیتم را با گروه سرود آباده زیر نظر استاد احمد توکلی شروع کردم و چهار سرود را ضبط کردیم که اثر معروف "مادر برام قصه بگو" از آن جمله بود و این آثار در دوران جنگ تحمیلی بارها از صداوسیما پخش شد. پس از گرفتن دیپلم تحصیلاتم را در رشته موسیقی ادامه دادم و در سال 77 در رشته موسیقی دانشگاه تهران فارغ التحصیل و در حوزه هنری مشغول به کار شدم. پیش آقای روشن روان و احمد پژمان کار کرده ام و شش سال هم نی را پیش آقای عبدالنقی افشارنیا آموزش دیدم و الان هم نزدیک سه سال است که پیش استاد نوربخش ردیف طاهرزاده آواز را کار می کنم.

وی ادامه داد: آلبوم های موسیقی "گذر عمر" و اسیر عشق" از من منتشر شده اند و آلبوم تازه ام با عنوان "تشنه" نیز در ماه آینده منتشر خواهد شد این آثار توسط حوزه هنری تهیه شده اند. بیشتر کارهای که من انجام داده ام براساس ردیف موسیقی ایرانی بوده و ارکسترش هم تلفیقی از سازهای ایرانی مثل تار، سنتور، نی و کمانچه و کوارتت زهی ویلن کنترباس و ویلنسل بوده است. آهنگسازی کارها را خودم انجام داده ام اما تنظیم را ترجیح دادم که فرد با تجربه تری انجام دهند که زحمت آنها را بیشتر آقای حسین زندی که از شاگردان استاد فخرالدینی و فوق لیسانس رشته موسیقی هستند کشیده اند.

وی در معرفی آلبوم "غم دیدار" خاطرنشان ساخت: کاری که برای امام و با اشعار ایشان انجام داده ام به هیچ وجه سفارشی نیست یعنی کار را کسی به من سفارش نداد. به شکل اتفاقی یک نسخه از دیوان امام خمینی در سال 87 به دستم رسید و ضمن مطالعه شعرهایی را که قابلیت ملودی گذاشتن دارند انتخاب کردم و شروع کردم برای خودم آهنگ گذاشتن روی اشعار امام؛ سعی هم کردم که اشعاری باشند که با دستخط خود حضرت امام منتشر شده اند. بعد از اینکه چهار تا از این آثار آماده شد به حجت الاسلام و المسلمین شاه مرادی مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری عروج پیشنهاد کردم که چنین کاری را انجام داده ام و اگر امکان داشته باشد کارها را ضبط کنم و ایشان نیز با بزرگواری و لطف فراوان پذیرفتند و کار را به آقای شاه آبادی معاون محترم هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کردند که ایشان نیز کمک بسیاری کردند و و مقدمات ضبط کار فراهم شد اواخر سال 89 قرارداد کار بسته شد و ضبط آنها آغاز و نزدیک هشت ماه طول کشید.

وی در معرفی ویژگی های هنری این اثر گفت: مجموعه اثر 7 قطعه است که با اشعار حضرت امام و آهنگسازی خودم است و غیر از سه اثر که خودم خوانده ام دو قطعه را آقای علیرضا وکیل منش و دو اثر دیگر را هم آقای مسعود نوریان خوانده اند که هر دوی این بزرگواران از شاگردان استاد شجریان هستند. این مجموعه در فرم ارکستر ملی ضبط شده یعنی سازها همه سنتی هستند و بنا بر تنظیم خاص هر یک از آثار بعضی سازها نیستند اما در مجموع تار، سنتور، نی، کمانچه، دف، تنبک و ویلن و ویلنسل و کنترباس و آلتو استفاده شده اند. نوازنده های اثر نیز همگی از نوازندگان برجسته کشور هستند. ارسلان کامکار ویلن و آلتو را و کریم قربانی ویلنسل و علیرضا خورشیدفر کنترباس و صابر نظرگاهی تار را زده اند، پویا سرایی سنتور، داود ورزیده نی، شهرام غلامی عود، دف و تنبک را هم کوروش بزرگ پور زده اند آقایان مروستی و آقای فریوسفی و آقای سامان صمیمی هم سایر نوازندگان بوده اند؛ ضبط اثر هم در استودیو پژواک توسط استاد حسن عسگری انجام شده است. تلاش شده تا آثار فاخر و سنگین باشند هر چند دو کار ریتمیک هم در مجموعه آنها هست.

مهدی نظری در زمینه اشعار این آلبوم نیز خاطرنشان کرد: انتخاب اشعاری که بتوان روی آن ملودی قرار داد در دیوان امام سخت است و من وسواس زیادی در انتخاب شعر داشتم. مردم عموماً امام را به عنوان یک شخصیت سیاسی می شناسند و توجهی به سایر ابعاد ایشان نمی شود گهگاه جنبه هایی از زندگی شخصی ایشان نمایش داده می شود اما شعر جنبه بسیار مهم تری است. به نظر من اگر بخواهیم شخصیتی را بشناسیم شعر آن شخصیت بسیار گویا خواهد بود چرا که عصاره شخصیت و تفکر هر شاعری در شعرش متجلی است و به نظر من شخصیت اصلی امام در اشعارش مشخص است و اگر کسی می خواهد امام را بشناسد باید اینها را تک به تک بخواند و تحلیل کند.

نظری ادامه داد: من ضبط این کار را تفضل خداوند می دانم از ابتدای کار که آغاز شد تا پایان آن اگر یاری خداوند نبود این کار انجام نمی شد. این هفت شعر را امام به من هدیه داده اند و من اصلاً در فکر این کار نبودم و هیچ انگیزه پیشینی برای انجام آن نداشتم تنها شعر را مقابل خودم قرار دادم و حسی که می بایست نسبت به شعر پیدا می کردم پیدا کردم و چون واقعاً از دل برآمده اند از آنها خوشم آمد من به عنوان یک آهنگساز تا از شعری خوشم نیاید امکان ندارد بتوانم روی آن ملودی بگذارم. خود من پس از اینکه این آثار ساخته و خوانده شد ارادتم به امام بیشتر شد و حسی که پیدا کردم به ایشان قوی تر شد.

خواننده و آهنگساز آلبوم "غم دیدار" در پاسخ به اینکه این آلبوم هم اکنون در چه مرحله ای است و چه زمانی به بازار موسیقی عرضه خواهد شد گفت: کار به اتمام رسیده و به مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل شده است. جناب آقای شاه آبادی معاون محترم وزارت فرهنگ و ارشاد حمایت جدی و خوبی از این کار داشتند اما نمی دانم به چه علتی در مرکز موسیقی همکاری لازم صورت نگرفت برای من هم سوال است که آیا روال همیشگی مرکز موسیقی ارشاد اینگونه است یا موضوع دیگری مطرح بود در هر حال اثر آماده انتشار است و باید به زودی عرضه شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.