مطابق دستورالعمل اجرایی جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار آگهیهای دولتی از انحصار روزنامهها درآمد.
در بخشی از ابلاغیه جدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین آمده است:
در این دستور العمل انواع آگهیهای دولتی شامل ابلاغ، احضار، اخراج، اخطار، ارزیابی کیفی، استخدام، اصلاحیه، اطلاعیه، افراز، انفصال، بازخرید، تأسیس و تغییرات شرکت، تحدید حدود اختصاصی، تحدید حدود عمومی، تحریر ترکه، تسلیم سند، تملک، حراج، حصر وراثت، خرید، دادنامه، دعوت، شناسایی، فراخوان، فقدان سند، مزایده، مفقودی، مناقصه، نقل و انتقال، و نوبتی است.
همچنین بر اساس ماده2 -کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا نهادهای عمومی غیردولتی (شامل شهرداری ها و شرکت های تابعه آنها مادام که بیش از 50 %سهام و سرمایه آنان متعلق به شهرداری ها باشد، هلال احمر، کمیته ملی المپیک، سازمان تامین اجتماعی و ...) نهادهای انقلابی، شرکت های دولتی (شرکت هایی که بیش از 50 %سرمایه آنها متعلق به دولت است) و کلیه دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانکها و بیمههای دولتی، مکلف هستند انتشار آگهی های خود را صرفاً از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سفارش دهند.
این وزارتخانه نیز با در نظر گرفتن اهداف مورد نظر از انتشار آگهی، اهداف و موضوع فعالیت دستگاهها، نوع مخاطبان، میزان فراگیری انتشار، عدالت و عدم تبعیض ناروا، در حمایت از رسانهها و رتبه نشریات، آگهیهای مذکور را توزیع میکند.
بر اساس ماده 12 - دستگاه ها می توانند آگهی خود را از طریق اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، به خبرگزاریها یا پایگاههای خبری دارای مجوز سفارش دهند. در این صورت، براساس جدول زیر و نرخنامه، مبلغ آنرا محاسبه و پرداخت میکنند.
متن کامل دستورالعمل اجرایی توزیع و انتشار آگهیهای دولتی، در لینک زیر قابل دریافت و مشاهده است: