در این یادداشت به قلم حسین خبیری آمده است: می دانیم که در کنار همه اما و اگرهای حوزه تاثیرات، گستره انتشار و میزان مخاطبان روزنامه ها، مجلات وخبرگزاری ها، 'رسانه های دیداری و شنیداری به لحاظ دسترسی ارزان و آسان و بدنبال آن میزان اثربخشی نسبی، وجه غالب رسانه ها را به خود اختصاص می دهند.'
'نیاز به منابع وایستگاه های محلی رسمی تایید کننده صحت واعتبار اخبار' در جای جای عملکرد روزانه بنگاه های بزرگ خبری جهان از اولویت های اجتناب ناپذیری بشمار می رود، که می بایست آن را بر دیگر امتیازات رسانه ملی افزود.
اگرچه امروزه 'شبکه های اجتماعی به جهات گوناگون،گوی سبقت را از سایررسانه های دیروز ربوده اند' اما هنوز بخش قابل توجهی از مردم نیز تمایل دارند تا تاییدیه انبوهی از اخبار، گزارشها،کلیپ ها وعکس های منتشره در شبکه های مذکور را از رسانه ملی مطالبه نمایند.
'این اندوخته گهربار واین سرمایه بی بدیل اعطایی مردم و مورد وثوق وپذیرش عامه به رسانه ملی را اعتماد می دانیم' ومی نامیم...
و 'مردم در انتظارند تا منافعشان را در رسانه ای که متعلق به آنهاست را ببینند' وحس ولمس نمایند،چگونگی ایجاد وجذب این منافع موضوعی است که من دراین یادداشت بدان پرداخته ام.
شیراز وفارس،پیش و بیش از هر پیشینه و سابقه ای، سرزمینی است با اعتبار کهن فرهنگ و تمدن بشری که نمادهای این قدمت سترگ در انبوه آثار باستانی وتاریخی این دیار به روشنی جلوه گراست.
'آب وهوای دلپذیر بهمراه جذابیت های طبیعی آمیخته با خلق وخوی مردمانش ، برفریبایی فارس وشیراز در پهن گستر گیتی افزوده' است.
'چکیده مهمی از بخش های بزرگی از تاریخ پر نشیب وفراز تمدن های بشری و ایران' عزیز را می توان درمنطقه 'پارس و جهانشهرشیراز' کاوید ویافت.
'آنچه حقیقتاً وپیوسته می تواند منافع سرشار ودایمی همه ی مخاطبان خاص وعام رسانه ملی در استان و همه ی اهالی روشن بین فارس وشیراز را تامین نماید، نمایش تمام عیار جلوه های بی بدیل،کم نظیر وگاها بی نظیر ودیدنی وبیادماندنی تاریخی و طبیعی این سرزمین ودعوت از ایرانیان برای سفر به این نقطه استثنایی ازجهان است.'
نباید تردید نمود که برای 'افزایش تبادل ،شکل گیری بازار وایجاد بازارهای جدید و به دنبال آن رونق معیشتی و اقتصادی در سطوح خرد وکلان' ، لازم است تا مجدانه به دنبال 'افزایش تردد از طریق جذب گردشگر داخلی و خارجی' بود وآنچه امروز ودرگام نخست آسانتر و در دسترس تر است، 'معطوف نمودن نگاه گردشگران داخلی به ظرفیت های دلنوازچهارفصل شیراز' در پذیرش گردشگر، از طریق تولیدات کم حجم وبا کیفیت رسانه ای وچند رسانه ای مانند کلیپ،تیزر،گزارشهای خبری و... وبهره گیری همزمان وتوامان از صداوسیما وشبکه های اجتماعی جهت توزیع فراگیر این تولیدات است.
احساس می شود که 'در تعیین اولویت و رویکرد رسانه ای استان' به عنوان بخش مهمی از توسعه چندوجهی ،همه جانبه ومتوازن فارس، 'جای فاکتور گره گشای گردشگری به شدت خالی است'،درحالی که همه می دانیم که درگام نخست پیش از هر عنوانی برای این استان،خاستگاه وجایگاه گردشگری وتوریستی مطرح وجلوه گر است و این فرصت طلایی بهتر از سایر ظرفیت های کشاورزی، صنعتی وتولیدی می تواند معضل کهنه اشتغال را حداقل دراین منطقه ازکشور ازمیان بر دارد،اما به راحتی وبه ساده گی از کنار آن می گذریم و دراین رابطه 'ازافق رسانه ای دارای پیوست گردشگری محرومیم.'
همه روزه شاهد پخش گزارشهای متنوعی از اماکن وجذابیت های تاریخی طبیعی اصفهان، تبریز، تهران،مازندران،گیلان،شهرکرد،کیش وهمدان در بهترین ساعات شبکه های سراسری و برون مرزی هستیم،جا دارد تا بدنبال ایجاد و 'اشاعه گفتمان گردشگری شیراز' که تجمیعی ازجذابیت های سرتاسر ایران را در خود دارد و بجاست تا ایران کوچکش نامید، در قواره واندازه متناسب با داشته های سترگش وبه عنوان 'مقصد اول سفر ایرانیان' باشیم.
مناسب است تا صداوسیمای مرکز فارس در کنار وهمگام با اقدامات مورد اشاره و بدین مقصود، 'دست یاری به سمت هنرمندان و قهرمانان بنام وخوشنام شیرازی که آوازه شهرتشان مرزهای سرزمینی ما را در نوردیده و جهانی گوش به آوازه همت وشهرتشان دوخته، دراز نمایدو از زبان ایشان انبوه ایرانیان و علاقه مندان به ایران را ،به سفر به شیراز دعوت وتشویق وترغیب نماید'،اینها بخشی ازظرفیت هایی است که ما پیوسته از آن غفلت ورزیده ایم ودایما ازآنها بی بهره یا کم بهره مانده ایم.
وقتی می دانیم که با ورود هر گردشگر نزدیک به 50 شغل به صورت مستقیم وصدها شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد می شود وفعال می گرددتا یک مسافر بتواند به راحتی وبه نحو مطلوبی خدمات کمی وکیفی سفر را دریافت نموده وبا خاطره ای خوش وتکرار پذیر شهر را ترک نماید، 'هیچ غفلتی برای نپرداختن به گردشگری به عنوان اولویت اول توسعه پذیرفته نیست.'
وقتی می دانیم که 'شهرمان درکنار همه زیبایی ها ودلربایی هایش' ، درست درهنگامی که در بیشتر کلانشرهاآلودگی هوا تا به حدی است که روزها وهفته ها درحالت هشدار قرار می گیرند وباقی می مانند، دقیقا در همان زمان، 'شیراز از بهترین وضعیت آب وهوایی برخوردار است'،چرا این امتیاز منحصربفرد را از زبان گویای رسانه مان هنرمندانه فریاد نزنیم؟
در کنار همه دلایل ضرورت این ورود آشکارا وهدفمند صداوسیما به ساحت ذی قیمت گردشگری در جهت ایجاد اشتغال وسهولت در معاش شهروندان، اساسا این رویکرد مهم، دستآورد بسزایی در جبران رابطه مهم مابین 'دولت' (حاکمیت) 'ملت' وکسب همبستگی به عنوان پیش نیازامنیت عمومی وامنیت ملی است،این در حالی است که همه می دانیم که اغیار دایما مترصدند تا به هرشکل ممکن امنیت شغلی و همبستگی ملی ایرانیان را متزلزل نموده ودر فرصت های مختلف بدان صدمه وارد نمایند.
بیاییم با پیش بینی های لازم،حساب شده وسنجیده برای به تصویرکشیدن جذابیت های گردشگری فارس برای فارسی زبانان وسایر علاقه مندان ومشتاقان از دیگر ملل ،به مردان وزنان ودختران وپسران بیکار ومحروم از حداقل های زندگی، انگیزه لازم را برای تلاش و جبران کمبودها،کاستی ها وتامین معیشتشان ببخشیم.
'این قدرت معجزه گر تنها در دست رسانه است' که بسیاری از کم کاری ها وغفلت ها وعقب افتادگی های حوزه گردشگری را ترمیم وجبران نماید، به قیمت سرنوشت سرزمین آسمانیمان و به احترام مردم عزیز ،صبور و متین ومیهمان نوازمان ،همراهی خود را از بخش گردشگری دریغ نکنیم.
مقصد ایده آل در دعوت از همگان برای سفر به شیراز، 'افزایش مسافر درفصول کم تردد' است،آمارهای فریبنده نوروز هرسال، تاریخ مصرف ومصرف کنندگان مخصوص به خود را دارد و به هیچ وجه تامین کننده منافع عمومی شهر و همشهریان نیست.
بپذیریم و باورکنیم که 'صداوسیما در فارس یک رسانه گردشگری' است که به نمایندگی از ایرانیان، صمیمانه همگان را به مسافرت به 'شهر رویاها وخاطره ها، مهدتمدن ایران زمین،سرزمین مهربانی ومیزبانی و صلح وهمبستگی ، شهرشاعرانگی وشیدایی،شهر معنویت وخداباوری، وشهرآرامش وشهر زندگی' دعوت می نماید.
درپایان ضمن ارج نهادن به زحمات وتلاشهای شبانه روزی همه دست اندرکاران خدوم صداوسیما، این فرزندان متخصص وتوانمند فارس و برخوردار از دلبستگی به جهانشهر شیراز و مردمانش، اقدامات وعملکرد تامین کننده این درخواست ومطالبه عمومی را از رسانه ملی چشم انتظاریم.
7375/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.