دکتر سید محمد جعفر ناظم السادات پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دشواری کنونی باروری ابرها این است که به علت کمبود بودجه، همکاری مرکز باروری ابرها با دانشگاه ها و کانون های پژوهشی کشور، بسیار اندک است.
وی اضافه کرد: اعتباری که داده می شود برای پاشیدن مواد بارورساز به اندازه ای نیست که بتواند پژوهش های ارزشمندی را دراین زمینه پشتیبانی کند با این همه، گزارش های ارایه شده گویای آن است که چندین کار مطالعاتی نیز به انجام رسیده است.
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز در ادامه گفت : یکی از مطالعات انجام شده گویای آن بود که باروری ابرها از ارزانترین روش های تولید آب است، ارزیابی های اقتصادی نشانگر آن است که در برخی از پروژه های انجام شده در ایران و در سنجش با هزینه های باروری، قیمت آب تولید شده بسیار ارزان است.
به گفته ناظم السادات در سالهای گذشته امارات و عربستان سعودی سرمایه گذاری هنگفتی را بر روی باروری ابرها انجام داده اند که گویا در پی این سرمایه گذاری ها، بارش در این کشورها از روند مثبتی برخورداربوده که نیازمند بررسی بیشتر است.
این پژوهشگر دانشگاه شیراز ادامه داد : گرچه باروری ابر یک روش علمی برای تولید آب است اما این روش نمی تواند کمبودهای آب ناشی از خشکسالی و برداشت های بی رویه از منابع آب زیر زمینی را جبران کند ، در یک دوره بلند زمانی و در شرایط خوب، میزان افزایش بارش تا 15 درصد می رسد.
وی با بیان اینکه در همه جا و یا همه فصلها نمی توان باروری را به انجام رساند گفت : بارورسازی در پهنه های کوهستانی به دستاوردهای بهتری می انجامد، در عین حال دانایی ما از رفتار اتمسفر خاورمیانه و ایران اندک است، باید کمبودهای پژوهشی پروژه باروری ابرها را برطرف کنیم و همچون همسایگان خود این کار را بدرستی ادامه دهیم و بهینه مدیریت کنیم.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.