همزمان با هفدهم ماه رجب سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) هزاران نفر به زیارت بارگاه ملکوتی حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز شتافته اند طوری که رفت و آمد در خیابان های منتهی به این حرم مطهر، به سختی و با دشواری انجام می شود.
حضرت شاهچراغ (ع) پیوندی دیرینه با مردم شیراز و دوستداران خاندان عصمت و طهارت دارد و این بقعه متبرک هم کانون برگزاری اعیاد و جشن های اسلامی، هم مکان گرامیداشت مناسبت های اسلامی و سوگواری دوستداران اهل بیت و هم میعادگاه کسانی است که دل در گرو حضرت دوست دارند و برای رازو نیاز به درگاه پروردگار متعال، محیط مصفای حضرت شاهچراغ(ع) را برمی گزینند.
زائران و دوستداران آن حضرت به شوق زیارت حضرت شاهچراغ (ع) به شیراز می آیند و بطورمعمول تا پاسی از شب را در جوار بارگاه ملکوتی و در فضای ربانی و معنوی حضرت شاهچراغ (ع) می گذرانند.
گنبد مینایی حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز پس از عبور از تنگ الله اکبر و قبل از رسیدن به دروازه قرآن از دور پیدا است و هنوز هم بسیاری از شهروندان با نزدیک شدن به شیراز و با مشاهده گنبد کاشیکاری و مینایی حضرت شاهچراغ (ع)، صلوات می فرستند و دل به صفای معنوی آن می سپرند.
زایران و مسافران که به شیراز می آیند، معمولا سفر خود را با زیارت حضرت شاهچراغ (ع) متبرک می کنند و این مکان نخستین جایی است که آن را زیارت می کنند.
علاوه بر این، معمولا شهروندان شیرازی که برای ادای نذورات یا زیارت حضرت شاهچراغ (ع)، گرد بقعه این امامزاده متبرک جمع می شوند زیارت حضرت شاهچراغ (ع) را مقدمه انجام مابقی امور خود قرار می دهند و در این میان عروس و دامادها نیز زیارت بقعه حضرت شاهچراغ (ع) را سر لوحه زندگی مشترک قرار می دهند و بطورمعمول گرد این حرم مطهر طواف می کنند.
آستان قدسی حضرت شاهچراغ(ع) در شیراز در مناسبت های مذهبی کانون برگزاری این مناسبت ها است و در عزاداری های ماه های محرم و صفر، دسته های عزاداری از هر جای شیراز به شاهچراغ می آیند و به طواف ضریح مطهر آن حضرت می پردازند.
این حرم مطهر در اعیاد اسلامی و عید نوروز نیز جلوه ای باشکوه دارد و صحن ها، شبستانها، رواق ها و محجر متبرک حضرت شاهچراغ (ع) در این روزها معطر به شمیم حضور زایران و مجاوران آن حضرت است.
شاهچراغ (ع) که نام وی حضرت احمدابن موسی(ع) است، فرزند امام موسی کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) است.
تاریخ ولادت شاهچراغ(ع) نامشخص است و تاریخ شهادت وی بین سال‌های 203 تا 218 هجری قمری ذکر شده است.
قاتل حضرت شاهچراغ(ع) قتلغ خان حاکم وقت شیراز بود که به فرمان مأمون عباسی این امامزاده را شهید کرد.
بقعه این امامزاده در بافت قدیمی شیراز قراردارد و مساجد بزرگی چون مسجد جامع عتیق، مسجد نو، مسجد آتشیها و برخی بقعه های دیگر پیرامون آن را فراگرفته است.
بقعه متبرک حضرت شاهچراغ (ع) شیراز به دو گلدسته مزین است که در اوقات شرعی، ندای ملکوتی اذان از آن در صحن متبرک حضرت شاهچراغ (ع) می پیچد.
دومین شهید محراب آیت الله شهید سیدعبدالحسین دستغیب امام جمعه شهید شیراز در جوار بقعه حضرت سید میرمحمد و در نزدیکی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) مدفون است.
احترام به حضرت شاهچراغ (ع) در میان مردم شیراز جایگاه خاصی دارد و هنوز هم سوگند به شاهچراغ در بین مردم شیراز به عنوان یک اعتقاد مذهبی ریشه دار رواج دارد.
میهمانانی که به شیراز می آیند، با زیارت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) دل را در چشمه زلال معنویت واخلاص می شویند و از روح بلند و منور این امامزاده شریف الهام می گیرند.
امسال نیز مراسم با شکوه و معنوی روز 17 ماه رجب با حضور هزاران نفر از مومنین خدا جو، زائران و شهروندان دوستدار ولایت و مجاوران در میان ذکر صلوات و دعا و نیایش به درگاه خداوند متعال در صحن و حرم مطهر سومین حرم اهل بیت (ع) و خیابان های اطراف برگزار می شود .
حجت الاسلام حسین سلامی معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) با اعلام برنامه های ویژه شهادت حضرت شاهچراغ(ع) بیان داشت : تعویض پرچم سبزفام گنبد حرم مطهر با پرچم سوگواری ، قرائت دعای توسل ، مداحی و ذکر مصیبت از جمله برنامه های شهادت حضرت شاهچراغ (ع) است .
معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) در مصاحبه با ایرنا اضافه کرد: 15 فروردین ماه، همزمان با 17 رجب سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) بعد از اقامه نماز ظهر و عصر، مداحان اهل در رثای شهادت فرزند بزرگوار امام موسی الکاظم (ع) مرثیه سرایی می کنند و در ادامه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء مراسم خطبه خوانی و لاله گردانی خدام حرم برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس همچنین بیان کرد: پنجشنبه 16 فروردین ماه از ساعت 7 صبح، زیارت عاشورا در حرم مطهر حضرت سیدمیرمحمدبن موسی الکاظم (ع) قرائت خواهد شد و در ادامه مراسم آیینی توسل به قرآن و اهل بیت در صحن مطهر و شبستان امام خمینی(ره) برگزار می شود. تعزیه خوانی شهادت حضرت شاهچراغ (ع) نیز در صحن حضرت معصومه (س) برگزار می شود .
حجت الاسلام سلامی گفت: برگزاری ویژه برنامه کودک و نوجوان در بوستان کودک با اجرای تئاتر سایه و حزب خوانی قرآن کریم هدیه به حضرت شاهچراغ (ع)، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، پخت و توزیع آش صلواتی در صحن مطهر و ایجاد ایستگاه صلواتی در محدوده اطراف حرم و احیای شب های جمعه ماه رجب در رواق دارالعباده از دیگر برنامه های بزرگداشت سالروز شهادت است.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.