به گزارش خبرنگار ایرنا اسماعیل تبادار روز شنبه در حاشیه نشست شورای کشاورزی استان فارس در جمع خبرنگاران افزود: بحث آنفلوآنزای مرغی که مدت هاست دامن مجموعه دام و طیور کشور را گرفته و مخاطرات جدی در این زمینه ایجاد کرده در دستور کار جلسه امروز شورای کشاورزی قرار داشت.
وی ادامه داد: استان فارس به سبب اعمال مدیریت هایی که صورت گرفته در زمینه آنفلوآنزای مرغی یک مقدار از کانون آلودگی به دور بوده و به همین سبب نسبت به استان های دیگر با مشکل کمتری در این حوزه مواجه است.
استاندار فارس گفت: این استان یکی از پایه های تولید مرغ و تخم مرغ در کشور به شمار می آید و در زمینه این بیماری تاکنون کمترین خسارت را داشته است.
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان (HPAI) بین پرندگان و انسان مشترک است، این نوع آنفلوآنزا یکی از بیماری های به شدت واگیر و کشنده در پرندگان است که توسط ویروس نوع A که تمایل زیادی به سلول های مخاطی و به ویژه دستگاه تنفس و دستگاه گوارش دارد، ایجاد می شود.
این بیماری در مواردی به سایر پستانداران نیز از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم با پرنده آلوده منتقل می شود، این ویروس علاوه بر پرندگان می تواند انسان، خوک، پستانداران دریایی، سنجاب و حتی گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نیز آلوده کند، این بیماری به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نیز مشهور است.
از اوایل دهه 60 میلادی تاکنون موارد متعددی از این بیماری در بین طیور اهلی بسیاری از کشورها گزارش شده ولی بیشترین تنوع ویروس های آنفولانزای پرندگان دربین پرندگان وحشی به ویژه پرندگان آبزی راسته اردک سانان ماننداردک، غاز، قو و پرندگان کرانه زی مشاهده شده است.
تبادار همچنین، بررسی عملکرد صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی را یکی دیگر از مباحث مطرح شده در نشست شورای کشاورزی استان فارس عنوان کرد و اظهار داشت: سیاست دولت در این حوزه این است که این صندوق ها با سهم 49 درصدی دولت و 51 درصدی مردم تشکیل شوند.
وی گفت: این صندوق ها با کمک مردم، نمایندگی سازمان جهاد کشاورزی و شماری از کشاورزان به عنوان هیات موسس تشکیل می شود.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه باید تلاش شود تا منبع مالی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی در استان فارس تقویت شود، بیان داشت: سیاست و کارکرد صندوق ها برای ما مهم است و به همین سبب در نشست شورای کشاورزی استان مقرر شد جهاد کشاورزی نظام برنامه ریزی و سیاست در این حوزه را در دستور کار قرار دهد.
تبادار در بخش دیگری از سخنان خود به ارایه گزارش رئیس سازمان تعاون روستایی استان فارس در این جلسه اشاره کرد و افزود: اگر چه تلاش های این سازمان در بحث طراحی نظام تنظیم بازار و نیازمندی های مردم قابل تقدیر است اما رویکرد ما به سازمان تعاون روستایی استان فراتر از عملکرد کنونی است.
وی ادامه داد: باید نقش آفرینی سازمان تعاون روستایی استان را در اقتصاد، رونق اقتصادی، توسعه و ارزش افزوده کشاورزی شاهد باشیم از این رو خواستار پیوند بین تولید و نظام عرضه و فروش در ابعاد مختلف استان هستیم.
استاندار فارس ادامه داد: مقرر شد در نشست بعدی شورای کشاورزی استان فارس، سازمان تعاون روستایی یک برنامه جامع برای توسعه بخش کشاورزی ارایه کند و متعاقب آن با اظهار نظر اعضای شورا به یک برنامه جامع دست یابیم تا بتوانیم حداکثر بهره برداری را از قابلیت ها و ظرفیت های استان داشته باشیم.
9254 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.