مهدی رنجبر یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد:درحال حاضر، امن‌ ترین و سودآورترین سرمایه‌گذاری برای فعالان حوزه اقتصادی و تجاری بخش فرهنگی و هنری است که شاخص ‌ترین حوزه آن، سینماست.
وی ادامه داد:‌امروزه با ورود سرمایه‌ گذاران و بخش خصوصی می‌ توان امیدوار بود که معضل کمبود سینما دست‌ کم در فارس و شیراز تا اندازه‌ چشم‌ گیری رفع شودهمان‌گونه که طی سه سال گذشته تعداد سالن‌های سینما با سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی از 6 سالن به 18 سالن رسیده است که این موضوع رتبه شیراز را در کشور، پس از تهران با 151 سالن سینما، از لحاظ تعداد سالن‌های سینما در مقام دوم قرار می‌دهد.
این مقام فرهنگی این را هم گفت که با توجه به استاندارد جهانی که به ازای هر 10هزار نفر، به یک سالن سینما نیاز است، تعداد سالن‌های سینما در شیراز که هم‌اکنون به 18 سالن می‌رسد به‌ نسبت جمعیت قریب به دو میلیون نفری این شهر باید 10 برابر شود.

** خبرهای خوب و امیدبخش
سینما که در آغاز بیشتر جنبه سرگرمی داشت بعدها به ‌عنوان هنر هفتم مطرح شد که آمیزه‌ای از همه هنر‌هاست و با پیشرفت‌های شایان توجه اقتصادی و تأثیرگذاری اجتماعی و حتی سیاسی، به صنعتی عظیم در حوزه هنر بدل شده است و از معیار‌های پیشرفت فرهنگی ‌اجتماعی جوامع به‌شمار می‌رود به‌گونه ‌ای که شهر بدون سینما امروزه وجهه هنری و فرهنگی ندارد.
توجه به استاندارد‌های جهانی و رقابت برای پیشرفت، خلاقیت، کسب جایزه‌های بین‌المللی و معتبر و نیز ساخت و تجهیز سینماهای جدید با آخرین امکانات روز بیش از هر زمان دیگر مورد توجه همه جوامع قرار گرفته است.
معاون هنری‌سینمایی ارشاد فارس از تقاضای دو هتل و یک مجتمع در حال ساخت برای تجهیزشدن به سالن سینما سخن گفت.
وی گفت: مجموعه‌ای که با سرمایه‌گذاری عظیم در حوزه تجاری‌ و اقتصادی ساخته می‌شود، نباید از حوزه فرهنگی و هنری غافل شود زیرا تجربه‌های دیگر کشور‌ها نیز اثبات کرده است که هم‌نشینی حوزه تجاری و فرهنگی علاوه‌ بر افزایش سرانه فرهنگی، توجیه اقتصادی نیز دارد و بسیار سودآور است.
وی همچنین شیراز را ازلحاظ آمار فروش سینما، همواره جزو سه شهر اول کشورعنوان کرد و گفت:ضریب اشغال تنها در یک سالن پردیس سینمایی گلستان شیراز، با ضریب اشغال مخاطب در سینما افریقای تهران برابری می‌کند و پیش‌بینی می‌شود باتوجه‌به گشایش پردیس‌ سینمایی هنرشهر آفتاب و افزایش ظرفیت سینمایی بتوانیم تا پایان سال جاری در آمار فروش با تهران رقابتی تنگاتنگ داشته باشیم.

** برخی شهرهای فارس سینما ندارند
شهرستان های داراب، آباده، گراش، لار، فسا، استهبان و جهرم مجهز به سالن سینما هستند هرچند به گفته معاون هنری ‌سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، تجهیزات سینمایی برای دو شهر لامرد و مرودشت خریداری شده که تا یک ماه آینده به بهره ‌برداری می‌رسد.
با این حال همچنان 18 شهر استان فارس که شرایط داشتن سینما را دارند فاقد سالن سینما هستند.
رنجبر می‌گوید: با آنکه وجود سینما در هر شهر به مثابه نمادی فرهنگی، امری مهم تلقی می‌شود، باید به صرفه اقتصادی و بازگشت مالی ساخت سینما نیز توجه کرد و درنظر گرفت آیا آن شهر می‌تواند رونق سینما را تضمین کند یا خیر.
اوادامه داد:‌هم‌ اکنون بسیاری از شهر‌های استان فارس به‌ واسطه طرح سلام سینما یا سینمای سیار از سینما برخوردار شده‌اند اما نباید انکار کرد که این طرح در برخی شهر‌ها با شکست مواجه شده و مخاطب آن‌گونه که باید از اکران فیلم‌ها استقبال نکرده است.
معاون هنری‌ سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه طبق بررسی‌های صورت‌گرفته ساخت سینما در شهر‌هایی با جمعیت بیش از 50 هزار نفر به ‌صرفه است، ‌ابراز داشت:این درحالی است که در ایران شهر‌هایی با جمعیت 2000 نفر نیز وجود دارد بنابر این نباید این نکته را از نظر دور داشت که شورای تهیه ‌کنندگان به سینمایی که نتواند آمار فروش قابل ‌قبولی ارائه دهد، فیلمی نمی‌دهد.

** رونق داریم
این مقام فرهنگی بیان داشت:تا پیش از سال 93 که دوران رکود سینما بود، اگر فیلمی موفق به فروش میلیاردی می‌شد، آن را رکوردی بی‌سابقه درنظر می‌گرفتیم اما امروز بحث بر سر این است که هر فیلم چند میلیارد فروش دارد و این نشان می‌دهد هم در حوزه مخاطب و هم در حوزه ساخت فیلم، طی سه سال گذشته روندی رو به فزونی وجود داشته است.
البته رنجبر معتقد است که نمی‌توان این رونق را با پیشرفتی که در سطح جهانی در هالیوود و بالیوود یا حتی برخی کشور‌های همسایه هست مقایسه کرد.

** سینما و زندگی مدرن
معاون‌ هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس سینما‌تک‌ها را الهام ‌گرفته از زندگی مدرن دانست و آن‌ها را برگرفته از محافل سینماگران و منتقدان موج نو سینمای فرانسه عنوان کرد که برای تماشای تخصصی فیلم و نقد و بررسی آن‌ها گرد یکدیگر جمع می‌شدند.
رنجبر ادامه داد: 2 سینماتک خانه هنر و پیرسوک جایگاه هایی مناسب برای تماشای تخصصی و حرفه‌ ای فیلم‌ هستند و سینماتک‌ها طی دو سال گذشته مورد توجه خانواده‌ها نیز قرار گرفته است تا آنجا که گاه خانواده‌ها این سینماها را اجاره می‌کنند و به تماشای فیلم درخواستی خود می‌نشینند.
رنجبر همچنین در پاسخ به برخی ادعاها مبنی بر تغییر کاربری بعضی سالن‌های همایش به سالن سینما به قصد آمارسازی ابراز داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بنا بر وظیفه خود برای زمینه سازی فعالیت‌های فرهنگی، چند سالن همایش را به تجهیزات سینمایی مجهز کرده است که گاه حتی آن‌ها را در آمار فروش نیز محاسبه نمی‌کند و ازطرفی با توجه به افزایش چشمگیر ظرفیت‌های سینمایی طی دو سال گذشته و افزایش سینماها نیازی به آمارسازی‌های اینچنینی ندارد.
وی افزود: همه سالن‌هایی که به سینما تبدیل شده‌اند، دارای مجوز کمیسیون ماده 5 هستند که با بررسی نهادهای مربوط یعنی، شورای شهر، راهسازی، آتش نشانی، نیروی انتظامی و فرمانداری در شهرستان‌ها و استانداری داده می‌شود و همه براساس قانون صورت گرفته است؛ همچنین هزینه تجهیز هر سالن به سرور سینمایی 150میلیون تومان است که ثابت می‌کند تنها بر روی صفحه کاغذ تغییر کاربری نداده‌ایم و در این زمینه مطالعه و هزینه کرده‌ایم.

** جشنواره فجر
رنجبر همچنین از تلاش و برنامه ‌ریزی برای اکران همه فیلم‌های جشنواره فجر امسال در شیراز سخن گفت و افزود:‌ براساس رایزنی‌هایی که از یک ماه قبل با دبیرخانه جشنواره فیلم فجر آغاز کرده‌ایم، برآنیم هیچ بسته ای از فیلم‌های جشنواره در تهران نماند.
او با بیان اینکه سه مکان برای اکران فیلم‌های جشنواره فجر در شیراز در نظر گرفته شده است گفت:باتوجه‌ به افزایش سالن‌های سینما و نیز فروش مطلوب فیلم‌ها طی یک سال گذشته گفت‌ و‌گوهایی را برای آوردن بخش بین‌الملل جشنواره فجر که در اردیبهشت سال 97 برگزار می‌شود، آغاز کرده‌ایم و قول‌های مساعدی نیز در این زمینه گرفته‌ایم که امید است محقق شود.
درحال حاضر 290 سینمای فعال در کشور وجود دارد که سهم استان فارس 26 سالن است اما با توجه به دیدگاه های معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس پیش ‌بینی می‌شود صنعت سینما در حوزه فراهم ‌آوردن زیرساخت‌ها از وضعیت مطلوبی طی سال‌های آینده برخوردار شود.‌
مصاحبه کننده:‌سمیرا متین نژاد ** انتشار دهنده:‌غلامرضا مالک زاده
1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.