مسعود رضایی منفرد با بیان اینکه طول مسیر گردشگری تخت جمشید حدود 5/3 کیلومتر است، افزود: در این مسیر، کف سازی، ایجاد مسیر پیاده راه، دوچرخه وماشین های برقی حتی ایستگاه های استراحت گردشگران تعریف شده است.
به گفته وی، با توجه به اینکه مسیر میدان ملل تا مجموعه جهانی تخت جمشید، یکی از مسیرهای پرتردد است و از وضعیت مطلوبی هم برخوردار نبود، از این رو طرحی به صورت پایلوت در این محدوده تعریف شده و هم اینک نیز در حال اجراست که امیدواریم با اجرای آن، وضعیت ورودی تخت جمشید ساماندهی شود.
فعالیت 5 کارگاه مرمتی در مجموعه جهانی پارسه
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در ادامه این گفت وگو از فعالیت 5 کارگاه مرمتی در مجموعه جهانی پارسه خبر داد و گفت: هم اکنون مرمت آرامگاه اردشیر در نقش رستم و همچنین برای نخستین بار مرمت و ساماندهی نقش رجب در این مجموعه جهانی در حال انجام است.
به گفته رضایی، سه کارگاه مرمتی در مجموعه جهانی تخت جمشید در کاخ های صدستون، آپادانا و محوطه جلوی اتاق تشریفات فعال شده است.
وی درخصوص فعالیت های مرمتی در نقش رجب نیز گفت: در واقع در این پروژه، استحکام بخشی یکی از سنگ های طبیعی در محوطه نقش رجب است چرا که خطر سقوط این تکه سنگ، نقوش را تهدید می کند.
رضایی منفرد ادامه داد: با توجه به بررسی های صورت گرفته و جلسات کارشناسی شده، هنوز به یک نتیجه قطعی برای این موضوع نرسیده ایم اما به طور حتم استحکام بخشی اثر و رفع خطرات احتمالی هرچه سریع تر انجام می شود.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید همچنین با اشاره به کاوش های باستان شناسی در تل آجری، گفت: این کاوش ها با همکاری باستان شناسان ایتالیایی انجام می شود و از روز گذشته این گروه در محل مستقر شدند.
وی ادامه داد: به زودی تل آجری که از آن به عنوان دروازه هخامنشی تخت جمشید یاد می شود مسقف خواهد شد و کار فونداسیون در محل نیز به پایان رسیده است.رضایی منفرد در ادامه افزود: با ساماندهی و مسقف شدن تل آجری، به زودی این محوطه باستانی به یکی از سایت های گردشگری منطقه تبدیل خواهد شد و گردشگران می توانند با حضور در این محل از نزدیک با فعالیت های باستان شناسی آشنا شوند.
46