دوم تیرماه سال گذشته خبری تکان دهنده در سطح کشور منتشر شد «یک اتوبوس متعلق به سربازان که دوره آموزشی شان تمام شده بود، در راه بازگشت به خانه دچار سانحه شدند». واژگونی دو دستگاه اتوبوس حامل سربازانی بود که دوره آموزشی خود را در پادگان «۰۵» کرمان سپری کرده و بعد از چند ماه به شهرهای خود باز می گشتند.
به دلیل سقوط یک دستگاه اتوبوس به دره در محور سیرجان - نی ریز ۱۳ نفر از سربازان و شش نفر دیگر از اتباع بیگانه که به صورت قاچاق سوار اتوبوس شده بودند جان باختند.
در حادثه دیگر که یک ساعت بعد از آن رخ داد یک دستگاه اتوبوس حامل سرباز که از شهرستان شیراز در حرکت بود در حوالی «مهارلو» واژگون شد که در جریان آن ۴۷ نفر مصدوم شدند.
افکار عمومی بهت زده این حادثه تکان دهنده بود که چندی بعد یعنی در تاریخ ۱۸ آبان ماه واژگونی اتوبوس زائران اربعین در اقلید منجر به مرگ حدود ۲۹ نفر شد و تعدادی نیز زخمی بر جای گذاشت.
سال گذشته جاده های فارس خونین ترین روزها را سپری کرد که بر اساس آمار پزشکی قانونی، فارس در کشته های حوادث جاده ای رتبه اول کشور را از آن خود نمود اما این پایان ماجرا نبود و گردشگران خارجی هم در دام جاده های پرخطر استان فارس افتادند.
31 فروردین ماه سال جاری بود که خبر رسید اتوبوس حامل گردشگران لهستانی در کیلومتر ۹۵ محور فرعی کمهر سپیدان واژگون شده است. در این حادثه رانندگی 12 گردشگر تبعه لهستان مجروح شدند و پلیس علت این حادثه را تخطی از سرعت مطمئنه اعلام کرد. 11 روز بعد از واژگونی اتوبوس گردشگران لهستانی، بار دیگر واژگونی اتوبوس گردشگران آلمانی در نزدیکی سیدان مرودشت گزارش شد که در این حادثه دو گردشگر آلمانی جان باختند و ١٧ نفر زخمی شدند. این بار نیز پلیس علت وقوع حادثه را تخطی از سرعت مطمئنه اعلام کرد. حال بار دیگر خبر واژگونی اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی در جاده های فارس کشور را در اندوه فرو برد. در این حادثه 9 نفر جان خود را از دست دادند.
هر روز شاهد بروز حوادث جاده ای مرگبار در استان فارس هستیم گویی مرگ در جاده های این استان پرسه می زند و با وجود وضعیت نامناسب جادههای فارس تا کنون اقدام مناسبی برای رفع مشکلات جادهای انجام نشده است.
واژگونی اتوبوس دانش آموزان دختر هرمزگانی
واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان هرمزگانی در حوالی داراب مقارن با ساعت سه و ۵۸ دقیقه صبح دیروز، جمعه رخ داد. این دانش آموزان دختر در مقطع راهنمایی و دبیرستان مشغول به تحصیل و از رودان و میناب برای شرکت در مسابقات نخبگان و فرزانگان در حال حرکت به سمت شیراز بودند.
رئیس اورژانس داراب در این رابطه گفت: این تصادف در حوالی جاده فتح آباد داراب رخ داد. هادی کشاورز بیان کرد: دانش آموزان اهل میناب و حدوداً ١٤ ساله بودند. تعداد ۱۰ دستگاه خودروی امدادی اورژانس، سه دستگاه از هلال احمر و ۲ دستگاه آتش نشانی به منطقه اعزام شدند.
تعداد کشته های واژگونی اتوبوس دختران هرمزگانی به 9 نفر رسید
مدیر مرکز اورژانس فارس تعداد کشته های واژگونی اتوبوس دختران هرمزگانی را 9 نفر اعلام کرد و گفت: در این حادثه 34 نفر نیز مجروح شدند.
محمد رضا عالی منش افزود: بلافاصله ١٠ دستگاه آمبولانس اورژانس ١١٥ و پنج دستگاه آمبولانس هلال احمر و آتش نشانی به محل اعزام شدند. اولین آمبولانس در مدت زمان کمتر از ٩ دقیقه به محل رسید.
احتمال قطع نخاع برخی مصدومان
مدیر کل بحران استانداری فارس گفت: طبق بررسیهای به عمل آمده خواب آلودگی راننده علت واژگونی اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی بوده است.حسن فیاض پور در خصوص جزئیات این حادثه گفت: این اتوبوس حامل ۴۵ نفر از دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان مناطق رودان و میناب استان هرمزگان بوده که برای شرکت در مسابقات فرزانگان و نخبگان عازم شیراز بوده اند.
وی بیان کرد: این اتوبوس در نزدیکی جنت شهر داراب واژگون شد و منجر به مرگ 9 تن و مصدومیت مابقی سرنشینان شد.
مدیر کل بحران استانداری فارس با اشاره به این که ۲۲ نفر به صورت سرپایی درمان شدند افزود: ۱۳ نفر بستری هستند و چهار نفر که حال نامناسبی دارند با بالگردهای جهرم، لار و شیراز به مراکز درمانی شیراز اعزام شدند.
وی گفت: چهار نفر از این مصدومان ممکن است قطع نخاع شده باشند.
محل اسکان خانواده دانش آموزان حادثه دیده هرمزگان فراهم است
سخنگوی آموزش و پرورش فارس گفت: محل های اسکان در داراب و شیراز برای خانواده دانش آموزان حادثه دیده هرمزگان فراهم شده است.
حمید شعبانی گفت: شورای بحران در آموزش و پرورش فارس تشکیل شده و در اولین اقدام محل اسکان برای خانواده های دانش آموزان حادثه دیده هرمزگانی در شیراز و داراب فراهم شده است.
وی ادامه داد: ۴ دانش آموز حادثه دیده به بیمارستان نمازی و رجایی شیراز منتقل شدند. سخنگوی آموزش و پرورش فارس یادآور شد: گروههای مشاورین به محل حادثه و بیمارستان ها اعزام شدند تا در خدمت خانواده های حادثه دیده باشند.
پزشکی قانونی داراب هویت ۹ کشته شده واژگونی اتوبوس را اعلام کرد
پزشکی قانونی داراب هویت ۹ کشته شده واژگونی اتوبوس دختران دانش آموز هرمزگانی را تایید و اعلام کرد. اسامی به شرح زیر است: مهرنوش ناصری، مطهره دلاوری، مینا جمشیدی، شیدا امانی، شیوا مبینی، فاطمه صادقی نسب، زهرا زرنگار، خانم فرهی به عنوان سرپرست، حمیدرضا محبت بخش راننده خودرو که در هنگام واژگونی در حال استراحت بوده است .
اورژانس در کمتر از 9دقیقه در محل حاضر شد
سخنگوی علوم پزشکی شیراز گفت: خودروهای اورژانس در مدت زمان کمتر از 9 دقیقه در محل حادثه حاضر شدند.
دکتر احمد رضازاده یادآور شد: حال ۱۳ نفر از مصدومین مناسب نیست و ۴ نفر از دانش آموزان نیر توسط ۳ بالگرد به شیراز منتقل شدند.
دو دانش آموز مصدوم، قطع عضو و یک نفر آسیب نخاعی
سخنگوی علوم پزشکی شیراز گفت: ۲ دانش آموز مصدوم در بیمارستان داراب قطع عضو شدند.
وی افزود: طبق آخرین اطلاعات جمع آوری شده در خصوص وضعیت دانش آموزان حادثه دیده در شهرستان داراب، تا کنون ۲ دانش آموز با قطع عضو مواجه شده اند.
رضازاده ادامه داد: یک دست و یک پا از این ۲ مصدوم قطع شد و یک نفر دیگر نیز دچار آسیب نخاعی شده است.
یکی از دانش آموزان مصدوم قطع عضو شد
سخنگوی علوم پزشکی شیراز گفت: یک نفر از دانش آموزان مصدوم در شیراز قطع عضو شد و حال یک نفر نیز مساعد نیست.
دکتر احمد رضا زاده تاکید کرد: ۵ دانش آموز مصدوم با وضعیت نامناسب به شیراز منتقل شدند که یک نفر آن ها قطع عضو شد.
اسامی مصدومان این حادثه
رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس اسامی مصدومان این حادثه را بدین شرح اعلام کرد: خانم ها محدثه ذاکری (اعزام به شیراز)، زینب شبانی و صدیقه صادقی (اعزام به شیراز)، معصومه کرمی زاده (اعزام به فسا)، محدثه شب راه رجایی (اعزام به شیراز)، فائزه ذاکری، سیده فاطمه وحدانی، لیلا زبردست، زهرا ذاکری، معصومه خادمی پور و صدیقه سولقانی (اعزام به فسا)، آرزو دیدار، ملیکا سالاری، زینب رحیمی، زینب جعفری، فرنگیس خورستان، نیلوفر قائدی، ریحانه بلالی، معصومه محمودی زاده، اسما حسین زاده، زهرا ارجمند، رفیعه سلطانی، طاهره تیما، سارا خادمی، مرضیه نجفی، فاطمه عباس زاده، نازنین روستایی، ساجده ذاکری نژاد، انسیه گلزاری، راضیه علیزاده، فاطمه داوری، فرخنده محمدی نسب، زینب کریمی و فاطمه نجفی.
خستگی و خواب آلودگی راننده، علت وقوع حادثه
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا گفت: در پی واژگونی یک دستگاه اتوبوس ولوو حامل ٤٥ دانش آموز در جنوب شرقی فارس 9 تن جان باختند.
سرهنگ نادر رحمانی افزود: حوالی 4 بامداد جمعه یک دستگاه اتوبوس ولوو با ٤٥ سرنشین حامل دانش آموزان دختر شهرستانهای رودان و میناب که از بندرعباس به سمت شیراز در حال تردد بود، در محور
داراب - بندرعباس واژگون شد.
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا گفت: برابر گزارشات اولیه ماموران پلیس راه استان، خستگی و خواب آلودگی راننده علت این حادثه ناگوار بوده است.
حضور وزیر آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان دانش آموزی و قائم مقام وزیر بهداشت برای پیگیری وضعیت دانش آموزان حادثه دیده هرمزگانی رفتند.
همچنین مردم شهرستان داراب نیز برای کمک به مصدومان حادثه اقدام به اهدای خون کردند.
برخورد قاطع دستگاه قضا با مقصران حادثه واژگونی اتوبوس
دانش آموزان
در پی وقوع حادثه تصادف اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی در شهرستان داراب، رئیس کل دادگستری استان فارس دستور تشکیل پرونده و انجام اقدامات قانونی را صادر کرد.
علی القاصی پس از وقوع این حادثه ضمن تسلیت به خانواده درگذشتگان حادثه تلخ تصادف اتوبوس دانش آموزان دستوراتی در راستای تشکیل پرونده و تکمیل تحقیقات با قید فوریت در خصوص علل این حادثه صادر و تاکید کرد که دو اتوبوس دیگر حامل دانش آموزان با هماهنگی مسئولین حوزه های قضایی همجوار و با مشایعت پلیس راه به استان هرمزگان بازگردد.
وی با بیان این که 5 نفر از مصدومان با اورژانس هوایی به شیراز اعزام شده اند از عیادت و بررسی آخرین وضعیت مصدومان حادثه در بیمارستان توسط مسئولان قضایی شهرستان خبر داد و ضمن تاکید بر درمان سریع حادثه دیدگان افزود: در خصوص متوفیان حادثه نیز تاکیدات لازم در راستای تسریع اقدامات قانونی، احراز هویت، بررسی علل فوت و تحویل به خانواده ها به پزشکی قانونی استان ابلاغ شده است.
وی همچنین از بازداشت راننده اتوبوس به دستور دادستان شهرستان داراب خبر داد و تصریح کرد: دستور انجام تست مورفین و الکل صادر شده است.
رئیس کل دادگستری استان فارس با تاکید بر رسیدگی سریع به پرونده قضایی این تصادف و شناسایی مقصر یا مقصران و علل وقوع این حادثه، دستور بررسی وضعیت بیمه خودرو و دانش آموزان را نیز صادر کرد.
کمیسیون عمران مجلس پیگیر حادثه تصادف دانش آموزان
رئیس کمیسیون عمران مجلس از ورود این کمیسیون برای رسیدگی به عوامل واژگونی اتوبوس دانش آموزان خبر داد و گفت: نیروهای امدادی بدون وقفه به کمک مصدومان پرداختند.
محمدرضا رضایی ادامه داد: کمیسیون عمران مجلس با ورود به این حادثه دلخراش علل آن را بررسی و ضمن برخورد با عامل یا عاملان، گزارشی به مجلس ارائه می کند.
با مقصران حادثه برخورد می کنیم
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: با وزیر آموزش و پرورش عازم داراب هستیم تا متوجه شویم که آیا سازمان دانش آموزی از آیین نامه تخطی کرده یا کوتاهی از راننده بوده است.
جزئیات حادثه به روایت قائم مقام سازمان دانش آموزی
قائم مقام سازمان دانش آموزی به تشریح جزئیات حادثه ناگوار برای دانش آموزان هرمزگانی در آخرین اردوی امسال این سازمان پرداخت.
محمد علیگو، قائم مقام سازمان دانش آموزی با اظهار تاسف از تصادف اتوبوس دانش آموزی اظهارداشت: قرار بود اردوی تشکیلاتی سازمان دانش آموزی ویژه دانش آموزان دختر متوسطه با جمعیت ۱۰۰۰ نفری از روز جمعه در شیراز برگزار شود که سهم استان هرمزگان حدود ۱۲۰ دانش آموز بوده است.
وی در خصوص زمان سانحه تصریح کرد: مقارن ساعت ۴ بامداد یکی از سه اتوبوس حامل دانش آموزان هرمزگانی، دچار سانحه شد و در همان ساعات اولیه، مسئولین سازمان دانش آموزی و آموزش و پرورش استان در محل حادثه حضور پیدا کردند و جلسه هماهنگی انتقال مصدومین و چگونگی رسیدگی به وضعیت دانش آموزان برگزار شد.
علیگو با بیان این که اتوبوس حامل دانش آموزان از مجموعه مورد تایید سازمان حمل و نقل جاده ای تهیه شده، ادامه داد: قبل از هر گونه سفری اتوبوس از لحاظ فنی و راننده از جهت سلامت مورد تایید راهنمایی و رانندگی قرار میگیرد و وزارت آموزش و پرورش بدون بررسی این شرایط تایید مراکز قانونی، به هیچ عنوان از این اتوبوس ها استفاده نخواهد کرد.
اعلام سرعت اتوبوس در زمان حادثه
رییس پلیس راه راهور ناجا جزئیات لحظه واژگونی اتوبوس ولوو حامل دانش آموزان در شیراز را اعلام کرد و گفت: اتوبوس حادثه دیده مجهز به سامانه سپهتن بود.
سردار محمد حسین حمیدی با اشاره به این که اتوبوس حادثه دیده دارای سامانه سپهتن (سامانه نظارت و پایش تردد ناوگان حمل و نقل عمومی) بوده است گفت: برابر اطلاعات این سامانه سرعت اتوبوس در لحظه تصادف ۸۶ کیلومتر بر ساعت و مجاز بوده است.
وی تصریح کرد: برابر اطلاعات سامانه سپهتن، راننده و خودرو مذکور پیش از این تخلف نداشته اند اما برابر اطلاعات دریافتی اتوبوس به دلیل خستگی و خواب آلودگی راننده به پایه پل برخورد کرده و پس از آن به یک طرف واژگون شده است که همین شدت برخورد موجب مرگ 9 تن و مجروحیت ۳۵ تن شده است.
حضور نماینده وزیر بهداشت در شیراز
با دستور وزیر بهداشت، دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت به منظور رسیدگی به وضعیت مصدومین سانحه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان هرمزگانی وارد شیراز شد.
همه ظرفیت ها برای رسیدگی به وضعیت مجروحان حادثه بسیج شدند
مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: همه ظرفیت ها برای رسیدگی به وضعیت مجروحان حادثه دلخراش تصادف دانش آموزان هرمزگانی که صبح جمعه به وقوع پیوست، بسیج شده است.
دانش هاشمی پور که در لحظات اولیه وقوع حادثه عازم منطقه شد افزود: به دنبال اعلام خبر دلخراش واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان عضو گروه فرزانگان استان هرمزگان که به منظور شرکت در اردوی ملی فرزانگان عازم شیراز بودند، بلافاصله معاونان و کارشناسان اداره کل آموزش و پرورش به محل حادثه اعزام شدند و روند رسیدگی فوری به حادثه دیدگان را دنبال کردند.
ساکت شدیم که راننده حواسش پرت نشود
یکی از مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی گفت: ساکت شدیم که راننده حواسش پرت نشود اما طی چند دقیقه واژگون شدیم.
گفتنی است، وضعیت ۴ مصدوم در بیمارستان شهید رجایی بهتر شده اما روند درمان همچنان ادامه دارد.
یکی از حادثه دیدگان نیز در بیمارستان نمازی شیراز مشغول درمان است.
زینب رحیمی یکی از حادثه دیدگان واژگونی اتوبوس در خصوص زمان حادثه گفت: حدود ساعت ۳ صبح بود که به دستور سرپرست بچهها مشغول استراحت شدند تا راننده نیز با مشکل حواس پرتی مواجه نشود.
وی ادامه داد: به خواب نرفته بودیم که ناگهان احساس کردم در آسمان هستم و با برخورد جسمی سنگین به سرم از شیشه اتوبوس به بیرون پرتاب شدم.
این دانش آموز حادثه دیده تصریح کرد: احساس درد شدید در کتف و قفسه سینه احساس می کردم اما وضعیت دوستان دیگرم از من بدتر بود، کمی هوش داشتم و نور چراغ های خودروها را دیدم.
رحیمی یادآور شد: رسیدگی در بیمارستان رضایت بخش است و مشکلی در این خصوص ندارم.
اما در این میان گلایه برخی از همراهان دانش آموزان حادثه دیده از تاخیر در ساعت حرکت اتوبوس از ۱۹ به ۲۳ به سمت شیراز است.
دولت در جریان حادثه اتوبوس دانش آموزان از هیچ قصوری نمی گذرد
وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت در جریان حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان از هیچ قصوری نخواهد گذشت.
سید محمد بطحایی در حاشیه عیادت از دانش آموزان حادثه دیده واژگونی اتوبوس در جمع خبرنگاران بیان کرد: سوالات متعددی پیرامون این حادثه وجود دارد. سوال های ما این است که چرا اتوبوس شب حرکت کرده و این که اتوبوس استانداردهای ایمنی لازم را دارد و یا راننده گواهی لازم را داشته و از سرعت مطمئنه برخوردار بوده است یا نه که باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت: چه حادثه دیدگان و چه افرادی که جانشان را از دست دادند مثل فرزندان ما هستند و نه وزارت آموزش و پرورش و نه دولت از هیچ قصوری نخواهد گذشت. در این راستا اگر کوتاهی صورت گرفته باشد باید با شدت برخورد صورت گیرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: رییس جمهور محترم در ابتدای صبح در تماس تلفنی خواستار پیگیری جدی موضوع شدند و طی هماهنگی های انجام شده با وزارت بهداشت موضوع پیگیری شد.
بطحایی افزود: وضعیت عمومی خوب است و دانش آموزان و همراهانشان از رسیدگی راضی هستند.
وزیر آموزش و پرورش با ابراز تأسف برای از بین رفتن جمعی از دانش آموزان و مربی آن ها گفت: امیدوارم با بازنگری هایی که در شیوه نامه های اردوها انجام می شود کمتر شاهد اتفاقات این چنینی باشیم.
14 دانش آموز حادثه دیده به زودی مرخص می شوند
قائم مقام درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز که از ساعت های اولیه وقوع حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان در داراب به سر می برد از ترخیص چهارده دانش آموز حادثه دیده خبر داد.
دکتر عبدالخالق کشاورزی گفت: تا کنون در بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) 6 عمل جراحی انجام شده و پنج عمل دیگر نیز برای درمان مصدومان انجام می شود.
وی اضافه کرد: علی رغم تعداد زیاد مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در داراب، کار تریاژ با سرعت و در کمتر از 4 ساعت انجام گردید و تمام مصدومان به بخش هایVIP ، ICU یا اتاق عمل منتقل شدند و هیچ بیماری در اتفاقات بستری نیست.
کشاورزی با بیان این که چهار مصدوم به بیمارستان شهید رجایی و یک مصدوم به بیمارستان نمازی در شیراز منتقل شدند گفت: اعزام هر 5 مصدوم با استفاده از بالگردهای اورژانس هوایی انجام شد.
وی با تصریح این که این حادثه یک مانور واقعی برای ارزیابی توان ارائه خدمات درمانی در بیمارستان داراب بود، گفت: مصدومان اعزامی به شیراز نیز با بسیج خدمات رسانی تیم فوق تخصصی، در حال دریافت ارایه خدمات درمانی لازم هستند البته بیمارستان های شیراز برای پذیرش احتمالی مصدومان اعزامی، آماده باش هستند.
قائم مقام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به سفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از ابراز رضایت دکتر داوودی از خدمت رسانی کادر بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) به مصدومان خبر داد و گفت: دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت با همراهی مهندس افشانی، استاندار فارس و وزیر آموزش و پرورش برای نظارت بر روند ارایه خدمات، عازم داراب
شدند.
کشاورزی با ابراز تأسف و تأثر از وقوع حادثه دلخراش واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان دختر هرمزگانی با خانواده های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرد و گفت: از زمان وقوع حادثه تا کنون 68 پرستار در اورژانس و بخش و اتاق عمل بیمارستان امام حسن مجتبی (ع)، مشغول ارایه خدمات هستند.
این مسئول یادآور شد: ۳۲ نفر از این نیروها شب کار بودند اما با وجود اتمام نوبت کاری، در بیمارستان ماندند تا در صورت نیاز کمک رسانی کنند، چهار جراح و پنج متخصص مدیکال با همراهی چهار پزشک عمومی نیز در کنار کادر پرستاری مشغول مداوای سانحه دیدگان
شدند.
قائم مقام معاون درمان دانشگاه از انجام ۳۰ مورد سیتی اسکن، ۷۲ مورد x ray ، پنج مورد MRI و 16مورد سونوگرافی برای مصدومان این حادثه خبر داد و گفت: همچنین برای همه بیماران، آزمایشهای پاراکلینیکال پانل تروما، انجام شده است.
وزیر آموزش و پرورش از دانش آموزان مصدوم هرمزگانی عیادت کرد
در پی واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان هرمزگانی که قصد عزیمت به شیراز را داشتند و منجر به مرگ ۹ نفر و مصدومیت تعدادی دیگر شد، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش با حضور در بیمارستان امام خمینی (ره) داراب از مصدومان حادثه عیادت و دلجویی کرد.
مصدومان واژگونی اتوبوس به غیر از یک نفر وضعیت پایداری دارند
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: به دلیل رسیدگی های انجام شده، خارج از صحنه تصادف هیچ گونه مورد فوتی نداشتیم و به غیر از یک نفر مابقی در شرایط پایداری قرار دارند.
دکتر ایرج حریرچی در حاشیه عیادت از دانش آموزان مصدوم حادثه واژگونی اتوبوس در گفت و گو با با خبرنگاران افزود: از ابتدای این حادثه، مصدومان با ۱۳ آمبولانس و دو بالگرد به شهر داراب و شیراز منتقل شدند و خوشبختانه آمبولانس های ما درکمتر از ۹ دقیقه اول در محل حاضر بودند.
وی ضمن تسلیت به خانواده های جان باختگان گفت: یکی از مجروحان دچار قطع اندام فوقانی و تحتانی و یکی از آنها قطع اندام فوقانی شده، همچنین دو مجروح آسیب دیده در مهره کمر و یکی دیگر از آن ها آسیب جدی از ناحیه صورت دیده است.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: رسیدگی همکارانمان در شهرستان داراب استان فارس بسیار خوب بوده اما اقدام ما باید مبنی بر پیشگیری از وقوع چنین حوادثی باشد.
وی همچنین گفت: تصادفات، عامل سوم مرگ و میر بوده و متاسفانه هر ۳۰ دقیقه یکی از هموطنانمان در اثر آسیب های ناشی از تصادفات از بین میرود و سالانه ۷۶۸ هزار نفر مصدوم منتقل می کنیم.
امدادرسانی به موقع مانع از افزایش تلفات دانش آموزان شد
استاندار فارس نیز گفت: خدمات رسانی به موقع مانع از افزایش تلفات حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان شد.
سید محمدعلی افشانی، استاندار فارس گفت: خدمات رسانی و امدادرسانی به موقع و سریع نیروهای امدادی و اورژانس استان فارس به مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان اجازه نداد که تعداد کشته های این حادثه افزایش یابد.
وی افزود: به جز ۹ نفری که در زمان وقوع حادثه در دم جان باختند، هیچ مصدوم دیگری به دلیل حضور به موقع عوامل اورژانس جان خود را از دست نداد.
افشانی ادامه داد: با توجه به این که اتوبوس در ساعت حدود چهار بامداد در شهرستان داراب دچار سانحه شده، این نشان می دهد که ساعت حرکت آن بعد از ساعت ۲۴ بوده و پلیس نیز در گزارش اولیه خود، خواب آلودگی و خستگی راننده را علت بروز این حادثه اعلام کرده است.
وی تصریح کرد: همچنین یک کمیته کارشناسی با حضور پلیس راه، بهداشت و درمان و ستاد مدیریت بحران استان برای بررسی ابعاد مختلف این حادثه دلخراش تشکیل خواهد شد.
دستور معاون اول رییس جمهور برای رسیدگی سریع به وضعیت مصدومان و آسیب دیدگان
معاون اول رییس جمهور برای رسیدگی سریع به وضعیت مصدومان و آسیب دیدگان پیامی صادر کرد.
متن کامل پیام اسحاق جهانگیری به شرح زیر است: «حادثه تلخ و غم انگیز واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان دختر هرمزگانی در شهرستان داراب که منجر به جان باختن و مصدوم شدن تعدادی از دانش آموزان عزیزمان شد، موجب تأثر و تألم فراوان شد.
این مصیبت غمبار را به ملت ایران، مردم شریف استان هرمزگان و به ویژه خانواده های این عزیزان صمیمانه تسلیت میگویم و از مسئولان ذی ربط به خصوص وزرای محترم آموزش و پرورش، راه و شهرسازی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می خواهم ضمن رسیدگی فوری به وضعیت آسیب دیدگان و مصدومان با بررسی دقیق علت بروز این حادثه ناگوار، در اسرع وقت نتیجه را به اطلاع مردم بزرگوار ایران برسانند».
دخترم تنها سرمایه من است
پدر یکی از مجروحان حادثه واژگونی اتوبوس با بیان این که دخترش تنها سرمایه اش است از مسئولان تقاضا کرد به مجروحان حادثه رسیدگی کامل شود.
حسین خادمی، پدر سارا خادمی از حادثه دیدگان واژگونی اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی اظهار داشت: دانش آموزان از شهرستان رودان بودند که برای شرکت در اردو به شیراز سفر می کردند و ساعت 5 عصر از رودان حرکت کرده و ساعت 7 عصر به بندر رسیدند.
وی با بیان این که در بندر توقف 4 ساعته سبب شد که اتوبوس ساعت 23 به سمت شیراز حرکت کند گفت: همین امر سبب شد که راننده خواب آلود گردد و اتوبوس واژگون شود.
خادمی که خود کارمند آموزش و پرورش است افزود: دخترم تنها سرمایه من است از مسئولان تقاضا دارم به دختر من و دیگر مجروحان به طور کامل رسیدگی کنند.
وی عنوان کرد: سوالی که برای ما والدین ایجاد شده این است که چرا وقتی اتوبوس ساعت 7 عصر رسیده بندر باید ساعت 11 شب حرکت کند و دیگر این که آیا راننده صلاحیت رانندگی در شب را داشته است
یا خیر؟
پیام تسلیت استاندار هرمزگان و رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان
استاندار هرمزگان با صدور پیامی جان باختن جمعی از دانش آموزان هرمزگانی در حادثه واژگونی اتوبوس در شهرستان داراب را تسلیت گفت.
دستورات لازم برای بررسی دلایل و همچنین رسیدگی فوری به مصدومان این حادثه صادر شده و این موضوع به طور جدی از سوی مسئولان استان پیگیری خواهد شد.
حسین هاشمی، رئیس مجمع نمایندگان استان هرمزگان هم در پیامی جان باختن دانش آموزان هرمزگانی در مسیر بندرعباس به شیراز را تسلیت
گفت.
عزای عمومی
استاندار هرمزگان از تشییع دانش آموزان هرمزگانی امروز شنبه خبر داد.
جاسم جادری افزود: هفت دانش آموز هرمزگان به همراه مربی شان امروز شنبه عصر در بندرعباس تشییع خواهند شد.
وی بیان کرد: بعد از مراسم تشییع، هر دانش آموز به شهر خودش منتقل خواهد شد.
استاندار هرمزگان بیان کرد: امروز، شنبه عزای عمومی اعلام شده است.
46