جانشین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در این همایش گفت: دستگاه های دولتی مکلفند تمامی مناقصه های خود را در سامانه ستاد وارد کنند و خرید خود را نیز از افرادی انجام دهند که اطلاعات خود را در این سامانه وارد و در مناقصه های الکترونیکی شرکت کرده باشند.
عباسپور با بیان این که هر فرد صنفی که در این سامانه ثبت نام نکند خودش را از یک بازار پر منفعت محروم کرده است، افزود: در حقیقت ثبت نام نکردن فعالان صنفی فارس در این سامانه به معنای تقدیم بازار خریدهای دولتی استان به فعالان صنفی سایر استان ها است. وی بیان داشت: خود را ملزم به حمایت از اقتصاد فارس می دانیم اما هیچ چاره ای به جز آن نداریم که خریدهای خود را از طریق همین سامانه انجام دهیم. عباسپور از سامانه ستاد به عنوان یک بازار خوب بدون نیاز به تبلیغات و گشتن به دنبال مشتری یاد کرد و خطاب به فعالان صنفی حاضر در جلسه گفت: چه بخواهید و چه نخواهید دنیا در حال حرکت به سمت تجارت الکترونیک است و 80 تا 90 درصد معاملات هم اکنون در فضای مجازی انجام می شود.
جانشین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس تاکید کرد: هر چقدر دیرتر فعالان صنفی وارد فضای تجارت الکترونیک و ثبت نام در سامانه ستاد شوند متضررتر می شوند. متاسفانه فعالان صنفی فارس فقط قسمت صنفی قضیه را میبینند و به بهانه آن که از اداره دارایی و مالیاتی واهمه دارند در این سامانه ثبت نام نکرده و بازار بزرگ خریدهای دولتی را از دست داده اند.
عباسپور با تاکید بر این که امسال یکی از ملاک های ارزیابی عملکرد دستگاههای دولتی، ثبت مناقصهها و خریدهای دولتی در سامانه ستاد است، افزود: این امر باعث شده تا دستگاههای دولتی به ثبت اطلاعات مزایده و مناقصههای خود در سامانه ستاد راغبتر شوند. از این پس برای آن ها مهم نیست جنس مورد نیازشان را از فارس بخرند یا خارج از استان، برای آن ها مهم است که حجم خریدهای خود از طریق سامانه ستاد را افزایش دهند.
ناصر مهرتاش، عضو هیات رئیسه اتاق اصناف شیراز نیز در این جلسه با انتقاد از فعالان صنفی فارس که حاضر به استفاده از شیوههای نوین تجاری نیستند، افزود: متاسفانه اتحادیهها و اتاق اصناف هنوز سنتی هستند و خود را به فنون، تجهیزات و فناوری روز مجهز نکرده اند.
وی گفت: درست است که گردش اقتصاد ناشی از سیاست های مختلف آسیب دیده اما ما هم دنبال این نرفته ایم که از شیوه های جدید برای فروش و سود بیشتر استفاده کنیم.
مهرتاش به ذکر مثالی از سودآوری فضای مجازی پرداخت و گفت: راه اندازی تاکسی اسنپ، کار دو جوان 25 ساله است. کاری ندارم که به کجا وصل هستند بلکه شیوه کار آن ها است که توانسته اند 90 هزار خودور را در تهران به کار بگیرند.
وی ثبت نام فعالان صنفی در سامانه ستاد را یک راه گریزناپذیر دانست و گفت: حتی اگر جنس ارایه شده در سامانه ستاد بیش از نرخ موجود در بازار باشد دستگاههای دولتی ملزمند از این سامانه خرید کنند گرچه این یک دغدغه است اما انتظار می رود فعالان اقتصادی فارس با خوش بینی بیشتری به این سامانه نگاه کنند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف شیراز به ذکر انتقاداتی از این سامانه پرداخت و گفت: روا نیست درحالی که هزینه اشتغالزایی و هزینههای شهر شیراز با پرداخت عوارض بر گردن اصناف باشد اما خرید ادارات دولتی از تهران انجام شود.
مهرتاش تاکید کرد: متاسفانه بعضی از افرادی که در این سامانه ثبت نام کرده اند حکم سیاهی لشکر را دارند و به نظر می رسد مقامات دولتی با ترغیب صنوف به ثبت نام در این سامانه به دنبال آن هستند که فقط تشریفات قانونی مناقصه انجام شود و آنها بتوانند از فرد مورد نظرشان خرید کالا را انجام دهند.
وی گفت: آن قدر شرکت های بزرگ در تهران در این سامانه ثبت نام کرده اند که جایی برای شرکت های کوچک و متوسط فارس برای شرکت در مناقصه ها نیست.
مهرتاش افزود: گرچه دولت با راه اندازی سامانه ستاد به دنبال شفاف سازی است اما سوال اینجاست که این شفاف سازی با چه بهایی در حال انجام است؟
سخنران بعدی این مراسم فیوضی، مدیر امور استان های سامانه ستاد نیز ضمن معرفی این سامانه گفت: متاسفانه تعداد ثبت نام شدههای فارس در این سامانه1300 نفر است در حالی که انتظار می رفت با توجه به آن که فارس استان پایلوت در اجرای این سامانه بود حداقل 5 هزار نفر ثبت نام کرده باشند.
وی با اشاره به ثبت اطلاعات210 سازمان و اداره دولتی از فارس گفت: حدود 70 نهاد از این تعداد فعال هستند.
فیوضی افزود: متاسفانه با گذشت 4 سال از راه اندازی سامانه در فارس هنوز یک سری از دستگاه ها فعالیت های خود را به سمت سامانه ستاد سوق نداده اند که جای تلاش بیشتری دارد.
46