رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به اینکه ۳ طرح بزرگ ملی در حوزه اقتصاد مقاومتی مربوط به فارس است گفت: سیمان خاکستری نی‌ریز با یک میلیون تن ظرفیت و طرح فولاد نی‌ریز نیمه نخست امسال به بهره بردای می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از فارس، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، در نشستی خبری ضمن ارائه‌ گزارش کار از سال ۱۳۹۵، برنامه‌های سال جاری این سازمان را در حوزه‌ اقتصاد مقاومتی تبیین کرد.

علی همتی شاخص‌ترین برنامه‌های دردست اجرا را مربوط به بسته‌های حمایتی از صنایع خواند و عنوان کرد: فارس در سال گذشته در این زمینه وضعیت بسیار مناسبی را تجربه کرده است؛ امسال هم در موضوع تأمین سرمایه در گردش ۱۰هزار بنگاه تولیدی اقتصادی را تحت پوشش درآوردیم و منابع مالی‌شان را ازطریق بانک‌ها تأمین خواهیم کرد.

وی ادامه داد: در سال ۹۵ موفق به تأمین مالی  ۶هزار طرح نیمه‌تمام با پیشرفت بیش از ۶۰درصد شده‌ایم و نهایتاً ۵هزار واحد تولیدی‌اقتصادی را که برای بازسازی و نوسازی به منابع مالی نیاز داشته‌اند، در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید که هر هفته درحال برگزاری است، بررسی می‌کنیم.

 همتی رقم اختصاص یافته به سه سرفصل سرمایه در گردش، بازسازی و نوسازی را ۳۰هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: در سال گذشته ۱۶هزار میلیارد تومان برای ارتقای توان تولید در اختیار داشتیم  و خوشبختانه موفق شدیم مبلغ شایان توجهی را جذب کنیم. این رقم در کشور ۹۷۵۰ میلیارد تومان بوده که سهم استان فارس از این رقم، ۶۲۸ میلیارد تومان است؛ این در حالی است که رقم پیش‌بینی شده  برای فارس ۵۱۷ میلیارد تومان برآورده شده‌ بود.

وی افزود: نسبت به اعتبار درنظر گرفته‌شده  ۱۲۲درصد جذب سرمایه در فارس رخ داده است  که درمقایسه ‌با میانگین کل کشور که ۶۱درصد است، رقم بسیار چشمگیری است؛ بنابراین فارس در سال گذشته رتبه نخست را در جذب منابع را به خود اختصاص داده است.

سه طرح بزرگ اقتصاد مقاومتی، درحال اقدام در فارس

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس طرح‌های نیمه‌تمام  سال جاری را ۲۱۲ طرح با پیشرفت بیش از  ۶۰‌درصد برشمرد و عنوان داشت:در حوزه اقتصاد مقاومتی ۵۰ طرح بزرگ در سطح کشور تدارک دیده شده که سه طرح متعلق به فارس است که عبارت‌اند از: سیمان خاکستری نی‌ریز با یک میلیون تن ظرفیت، ۴۳۶میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و اشتغال ۶۷۴ نفر که تاکنون ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در نیمه‌ اول سال به بهره‌برداری می‌رسد؛ طرح فولاد نی‌ریز با ظرفیت ۸۰۰هزار تن آهن اسفنجی و سرمایه‌گذاری ۶۴۵میلیاردی با۹۰درصد پیشرفت فیزیکی و اشتغال‌زایی برای ۲۰۰نفر در شهریورماه به بهره‌برداری می‌رسد؛ همچنین طرح واحد بزرگ کربنات سدیم کاوه در شهرستان فیروزآباد، با ظرفیت ۶۰۰هزار تن و سرمایه‌گذاری ۳۱۰ میلیارد تومانی از بخش خصوصی و اشتغال‌زایی برای ۷۰۰ نفر با پیشرفت ۷۰درصدی در دهه‌ فجر امسال آماده بهره‌برداری است.

همتی درباره‌ سهم تسهیلاتی این پروژه‌ها گفت: این سه طرح در شرف اتمام‌اند؛ بنابراین قبلاً اعتباراتی به آن‌ها اختصاص داده شده است و در این میان، تنها سیمان خاکستری به تأمین اعتباری ۱۵ میلیارد تومانی نیاز دارد  که با رایزنی‌های صورت‌گرفته این مبلغ نیز به‌زودی پرداخت می‌شود.

این مقام مسئول اعلام کرد: در سال جاری معادن نیازمند به تسهیلات برای رونق و بازسازی و نوسازی صنایع، در طرح‌های حوزه‌ اقتصاد مقاومتی با هدف ارتقای توان تولید، در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بررسی خواهد شد؛ ضمن اینکه مجموعه‌های صنفی، یعنی همه کسانی که پروانه صنفی دارند اما واحدشان تولیدی است، نیز در حوزه‌ اقتصاد مقاومتی و ارتقای توان تولید ازطریق بانک‌ها معرفی شده و تسهیلاتی دریافت می‌کنند.

همتی در ادامه درخصوص سایت «بهین‌یاب» توضیح داد: برخی واحد‌ها در سال گذشته قادر به دریافت وام نبودند؛ درحال حاضر دولت با همکاری مجلس امکانی را فراهم کرده است که این واحدها ازطریق سایت بهین‌یاب ثبت نام کنند.

وی واحد‌های واجد شرایط ثبت‌نام را در حوزه‌های تولیدی، صنفی، تولیدی‌صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی عنوان کرد  و ادامه داد: در راستای تسهیل شرایط برای این واحد‌ها، مدیران کل امور مالیاتی استان‌ها نیز همکاری‌های مثبتی با این کارگروه خواهند داشت که اگر مجموعه‌ای بدهی داشت بتواند، تسهیلاتی بگیرد تا درنهایت امکان برخورداری از این اعتبارات برای آن‌ها فراهم شود.

وی شرایط ثبت‌نام واحدهای اقتصادی متقاضی در سایت بهین‌یاب را نداشتن بدهی‌های غیرجاری بیش از تسهیلات دریافتی و همچنین، کمتربودن مبلغ چک‌های برگشتی از مبلغ  ۲۵درصد تسهیلات درخواستی عنوان کرد و افزود:پرداخت وام تحت عنوان جایگزین یا به منظور رفع بدهی بانک‌ها از سوی دولت و بانک مرکزی ممنوع اعلام شده است و جایگزینی تسهیلات اعطایی در این طرح توسط بانک‌های عامل، بابت تسویه بدهی‌های غیرجاری یا پرداخت چک‌ها نیز قانونی نیست.

آمادگی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس برای پرداخت تسهیلات به صنعت‌گران

همتی ضمن ابراز امیدواری از استقبال از این طرح و رشد اقتصادی فارس بدین‌واسطه، اعلام کرد: درخصوص کمک، مشاوره و رفع مشکل برای ثبت‌نام و برخوداری از تسهیلات کاملاً آمادگی داریم.

وی همچنین در خصوص نرخ سود اعمال‌شده در تسهیلات بیان داشت: نرخ سود موضوع این دستورالعمل، نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است که ۱۸ درصد است؛ هرچند ممکن است این نرخ در سال جاری کمتر شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس عدم برخورداری برخی واحدهای صنعتی از تسهیلات را شرط بهره‌مندی از این تسهیلات توسط بانک‌ها عنوان و تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۱۲هزار میلیارد مصوب و ابلاغ شد؛ ولی بانک‌ها باید طرح را ازلحاظ توجیه اقتصادی و فنی بررسی کنند و درصورت توجیه‌پذیری مبلغ را پرداخت کنند؛ گاهی نیز ممکن است طرح توجیه اقتصادی داشته باشد، ولی متقاضی نتواند وثیقه مورد نیاز را تأمین کند؛ همچنین اگر متقاضی معرفی شده ظرف پانزده روز برای دریافت تسهیلات مراجعه نکند، بانک‌های عامل درخواست آن‌ها را به کارگروه عودت  می‌دهند.

همتی جلسات برگزار شده در بخش تجارت و توسعه تجارت خارجی در کارگروه برون‌گرایی اقتصاد و توسعه صادرات  در سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و حاصل این فعالیت‌ها را بدین شرح اعلام کرد: در حوزه‌ صنعت درمقایسه سال ۹۵ با ۹۴، ازلحاظ وزنی ۱۹درصد و ازلحاظ ارزشی ۶درصد، در واحدهای معدنی ۱۶درصد رشد ارزشی، در واحدهای کشاورزی ۴۶درصد رشد ارزشی، در پتروشیمی ۱۱۷درصد، در صنایع الکترونیک و محصولات دانش‌بنیان ۱۴۰درصد، در صنایع دستی و فرش دست باف ۶۴درصد و در خدمات گردشگری ۵۴ درصد رشد را در فارس تجربه کرده‌ایم.

وی رشد فارس در حوزه فوق را به‌صورت میانگین، نسبت به سال ۹۴، ۴۴ درصد رشد ارزشی و ۴۰ درصد رشد وزنی اعلام کرد و بیان داشت: این میزان رشد نشان می‌دهد از ۷۲۳ میلیون دلار در سال ۹۴ به ۱۰۴۳ میلیون دلار در سال ۹۵ رسیده‌ایم و هدف امسال نیز ۱۳۴۷ میلیون دلار رشد صادرات است .

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس تعداد جلسات برگزارشده در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال ۱۳۹۵را، ۷۰جلسه خواند و ماحصل آن را ۴۱۸ مصوبه اعلام کرد و افزود: هم‌اکنون ۲۷۸ مصوبه دردست اقدام است و کل تعداد مصوبات با احتساب دردست اقدام‌‌ها و اجراشده‌ها به ۶۹۶  مصوبه رسید که  ۴۰درصد مربوط به سرمایه در گردش، ۵درصد سرمایه ثابت، ۳۰ درصد اسمتهال، ۳درصد تأمین اجتماعی، ۱۰ درصد حوزه مالیاتی و سایر موارد ۱۲ درصد بوده است.

همتی ضمن تأکید برضرورت نگاه ویژه به تولید عنوان کرد: آمادگی داریم هر گرهی را برای فعالیت صنعتگران باز کنیم. در شرایط فعلی برای خروج از رکود حاکم در بازار باید به اعطای تسهیلات رو بیاوریم؛ هرچند نرخ تسهیلات نیز باید متعادل شود.

وی در ادامه درخصوص صادرکردن پروانه‌های بهره‌برداری در سال ۹۵ گفت: ۲۶۹پروانه بهره‌برداری صنعتی با سرمایه ‌۸۱۱ میلیارد تومان صادر شده است  که بر اساس آن ۴۱۶۷ نفر در حوزه صنعت مشغول به‌کار شدند؛ همچنین سال گذشته ۲۶۹ واحد صنعتی جدید افتتاح شده است و کل اشتغال ایجادشده صنعت، معدن و تجارت فارس جمعاً ۱۹هزار و ۹۲۴ نفر در سال گذشته بوده است که سهم صنعت و صنایع پتروشیمی شیراز ۴۶۶۷ نفر، معدن ۱۰۸۳ نفر، تجارت و اصناف ۱۴هزار و ۱۷۴ نفر بوده است.

با قاچاق هر نوع خاک از فارس برخورد می‌کنیم

این مقام مسئول تعداد شهرک‌های صنعتی فارس را ۷۰ شهرک برشمرد و اعلام کرد: از این تعداد ۶۱ شهرک مشغول به کار است و ۷۲۲۶ هکتار اراضی به این شهرک‌ها تعلق دارد که از این مقدار ۳۴۶۲ هکتار از این اراضی درحال استفاده است و این موضوع بیانگر ظرفیت‌های بسیار فارس در مجموعه شرکت شهرک‌های صنعتی است.

همتی در پاسخ به خبرنگاران درخصوص جایگزینی انتقال صنایع آلاینده نیز تصریح کرد:ما اعتقاد داریم و تأکید می‌کنیم صنایع آلاینده باید از شیراز خارج شود و در این موضوع شکی نیست؛ اما هنوز مکان مشخصی را بتعیین نکرده‌ایم. برای مشخص کردن و اعلام مکان جایگزینی باید طبق ضوابط پیش رفت و خارج از آن امکان پاسخگویی وجود ندارد.

وی همچنین در پاسخ به وضعیت قاچاق خاک از فارس گفت: در این موضوع، با قاچاق هر نوع خاک از فارس به هر نقطه از جهان برخورد می‌کنیم؛ اما صادرات هر ماده معدنی که فراوری شود، چه سنگ، چه کلینکر، چه سیمان یا دیگر انواع مواد معدنی کانی غیرفلزی و... را تشویق می‌کنیم و آمادگی داریم برای صادرات این مواد تسهیلات لازم را برای متقاضیان فراهم آوریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.