عنایتالله رحیمی، عصر یکشنبه در نشست کمیته علمی ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در شیراز افزود: در زمینه مقابله با گسترش ویروس کرونا نیازمند مدلها و تجهیزات پیشبینی و پیشگیری، تشخیصی، درمانی و بازپروری هستیم.
وی بیان داشت: در طرحهای پژوهشی دانشگاههای این استان، بخشهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است اما اعتبارات استان بر اساس اولویتبندی و نیازهای فوری تخصیص خواهد یافت.
استاندار فارس ادامه داد: برای تامین اعتبار طرحهای پژوهشی در زمینه مقابله با ویروس کرونا از ظرفیتهای خیران حوزه سلامت و همچنین اعتبارات پژوهشی استان استفاده خواهیم کرد.
او اظهار داشت: زمانبندی اجرای طرحهای پژوهشی دانشگاهها در زمینه مقابله با ویروس کرونا باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
استاندار فارس اضافه کرد: با هدف حمایت از طرحهای پژوهشی استان فارس، بخشهای تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی این استان باید با ریسکپذیری بالاتری وارد عرصه شده و به اجرای این طرحها کمک کنند.
رحیمی بیان کرد: حرکتی که امروز در مراکز علمی استان برای تبدیل تهدید کرونا به فرصت انجام شده، اقدامی دانشبنیان است که سلامتی را به ارمغان میآورد و رتبه علمی کشور را در ردهبندی (رنکینگ) جهانی ارتقا میبخشد.
وی، با اشاره به اینکه با فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاهها و مراکز پژوهشی، جبهه جدیدی برای توسعه اقتصادی و ثروتآفرینی ایجاد شده است، گفت: در سند آمایش استان نیز ایجاد صنایع با فناوری برتر (هایتک) و دانشبنیان مطرح شده که طرحهای پژوهشی مقابله با کرونا در همین چارچوب ارزیابی میشود.
استاندار فارس افزود: این استان با وجود دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و تعداد زیادی از مراکز علمی و پارکهای علم و فناوری، مدعی قطب علمی و قطب پزشکی در جنوب کشور است.
رحیمی ادامه داد: باید برای توسعه استان و حل مشکلات و دغدغههای مردم از این ظرفیت بالا بهره ببریم.
روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تا ظهر یکشنبه (چهاردهم اردیبهشت ۹۹) شمار مبتلایان به کرونا در کشور ۹۷ هزار و ۴۲۴ نفر بود و تعداد جان باختگان از این بیماری در ایران به ۶ هزار و ۲۰۳ نفر رسید.
در استان فارس، علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نیریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شدهاند.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات میدهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیتالله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار میگیرد.