خوشرو، سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و بستری بودن افراد مبتلا به بیماری کرونا در مراکز درمانی، اگر افراد در چهارشنبه‌سوری دچار سوختگی شدید شوند، وضعیت درمان آنها دشوارتر است، بنابراین لازم است خانواده‌ها مراقب فرزندانشان باشند و از تجمع و برپایی آتش و هر اقدامی که موجب آسیب‌دیدگی می‌شود، جداً خودداری کنند.

سرپرست مرکز فوریت‌های پزشکی جهرم بیان کرد: با در نظر گرفتن اینکه مردم و به‌ویژه پرسنل درمانی و بهداشتی مجموعه دانشگاه، در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند از تمام شهروندان درخواست می‌کنیم برای حفظ سلامت خود و سایر شهروندان و همچنین کمک به پرسنل اورژانس و کادر بیمارستان که در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار دارند، چهارشنبه‌سوری امسال را برگزار نکنند.

خوشرو ادامه داد: مطابق آمار کشوری، در چهارشنبه‌سوری سال‌های گذشته، صورت، چشم و دست از بیشترین عضوهای آسیب‌دیده و بیشترین گروه سنی درگیر با این آسیب‌ها افراد ۱۰ تا ۳۰ ساله بودند.

وی اظهار داشت: در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده، ضمن حفظ خونسردی، محل سوختگی را با آب سرد شست‌ و شو داده و مصدوم را هرچه زودتر به مرکز درمانی منتقل کنید و یا با شماره تلفن ۱۱۵تماس بگیرید.

خوشرو گفت: در صورت بروز هرگونه حریق و حادثه، سریع با شماره تلفن ۱۲۵ آتش‌نشانی تماس گرفته و مبادرت به دور کردن مصدوم از محل سانحه و انتقال به محل امن کنید و برای متوقف کردن روند سوختگی از وسایلی از قبیل پتو ، لحاف و ... استفاده شود.

سرپرست مرکز فوریت‌های پزشکی جهرم تاکید کرد: هرگز به مصدومی که در حال سوختن است، آب نپاشید بلکه یک پتوی خیس به دور او (به جز ناحیه سر ) بپیچید تا شعله‌های آتش خاموش شود.

به گفته وی، در صورت عدم هوشیاری مصدوم، وی را به پهلو بخوابانید و نبض و تنفس بیمار را کنترل کنید و ساعت، کمربند و همه زیورآلات مانند انگشتر، دستبند، گوشواره، گردنبند و ... که می‌تواند با حرارت سوختگی را تشدید کند، خارج کنید.

خوشرو اضافه کرد: لباس مصدوم را که به پوست چسبندگی ندارند، از او جدا کرده و در صورت چسبندگی از جداکردن لباس‌ها خودداری کنید.

او افزود: ریختن آب تمیز به‌طور مستقیم به ناحیه آسیب‌دیده می‌تواند موجب کاهش عمق سوختگی و درد شود ولی نباید بیش از حد بدن فرد حادثه دیده را سرد کرد، زیرا موجب افت درجه حرارت بدن می‌شود.

وی توصیه کرد: از استعمال پمادها و روغن‌ها در محل سوختگی خودداری کنید، زیرا باعث نگهداری حرارت در محل می‌شوند و همچنین باید از مواد غیربهداشتی مانند خمیر دندان، سیب زمینی، یخ و یا کیسه آب یخ بر روی محل سوختگی به دلیل صدمه پوستی، استفاده نشود. 

سرپرست مرکز فوریت‌های پزشکی جهرم ادامه داد: لازم است در صورت آسیب‌دیدن چشم و یا پلک‌ها از مالیدن آنها خودداری و حتماً به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید زیرا در بعضی مواقع آسیب‌های چشمی در مراحل اولیه علائم زیادی ندارند و ظاهر بدی ایجاد نمی‌کنند، اما می‌توانند حوادث ناگواری برای چشم ایجاد کنند.

خوشرو افزود: در چنین شرایطی نیازی به گذاشتن دستمال، پنبه و یا گاز بر روی چشم نیست بلکه چشم فرد آسیب‌دیده را با یک وسیله در دسترس مانند لیوان‌های یک‌بار مصرف یا مقوایی که به شکل مخروط درآورده‌اید، بپوشانید.

وی تاکید کرد: از هیچ گونه پماد یا قطره چشمی استفاده نکنید و چشم‌ها را نشویید، زیرا استفاده از آنها می‌تواند آسیب وارده به چشم را شدیدتر کند و همچنین سعی کنید مواد غذایی به بیمار ندهید تا در صورت نیاز به جراحی، بتوان در اولین فرصت این کار را انجام داد.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.