خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تا روز چهارم جشنواره که فیلم اولی‌ها و شماری آثار کارگردانان شناخته شده روی پرده رفتند، سینمادوستان شیرازی نظرات همسویی در چینش فیلم‌ها دارند و اغلب نقدهای یکسانی به آثار وارد می‌کنند.

یکی از مخاطبان جشنواره به خبرنگار مهر می‌گوید: تقریباً تا سومین روز از جشنواره فیلم فجر شیراز موفق شدم چهار فیلم را ببینم از جمله پدران، سینما شهر قصه، عامه پسند و روز بلوا که در یک مورد بیشتر نظرم جلب نشد.

مجید آصفی ادامه می‌دهد: در سال‌های گذشته سینمای آپارتمانی در میان فیلمسازان فیلم اولی جشنواره فیلم فجر شدت گرفته بود که به هر روی نمی‌شد این را یک ژانر محسوب کرد و نمی‌شد ایرادی به این نوع فیلمسازی گرفت اما اپیدمی را در پی داشت که آسیب جدی به فیلمسازی فیلمسازان فیلم اولی وارد کرد.

وی معتقد است که در نوزدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز آثاری شرکت دارند که می‌شود گفت جای پرسش‌های متعددی را بجا می‌گذارد که هیئت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر بر چه اساسی چنین فیلمی را مناسب بخش رقابتی دیده‌اند؟ یکی از فیلمها علاوه بر مشکلات فیلم‌نامه‌ای ساختاری و کارگردانی تنها می‌توانست به عنوان یک فیلم کوتاه مورد توجه قرار گیرد.

هما که دانشجوی هنرهای نمایشی است و از صدرا به مجتمع هنر شهر آفتاب برای دیدن فیلمها می‌آید هم می‌گوید: «سینما شهر قصه» همچنان که از عنوانش بر ساخته پایبند قصه پردازی است.

سینما شهرقصه؛ تماشاگرپسند در طراحی صحنه

وی می‌گوید: کیوان علی محمدی این بار بدون همراهی امید بنکدار فیلمی ساخته که تماشاگر پسند و مورد توجه منتقدان است چرا که این فیلم در قصه پردازی موفق عمل کرده و در طراحی صحنه و قاب بندی‌های فیلمیک دارای حرف برای گفتن است. اما دیگر فیلم مورد نقدی که باز هم می‌شود به هیئت انتخاب در برگزیدن آن جهت رقابت در مهمترین رویداد سینمایی کشور نقد وارد کرد «عامه پسند» است که با توجه به سابقه کارگردان از تعاریف سینمایی بهره‌ای نبرده و جای جای آن مشکلات فیلمنامه و قصه پردازی دیده می‌شود.

بدین دلیل است که جاوید روزگار درخصوص آن عنوان می‌کند: کارنامه بازیگری فاطمه معتمدآریا سراسر آثار درخشانی است که سینمای ایران به آن می بالد و از آن اعتبار کسب می‌کند و در کنار او باران کوثری هم آثار درخشانی در سینمای ایران از خود به جای گذاشته است اما در فیلم عامه پسند به جز این دو بازیگر و گاهی هوتن شکیبا نکته مثبتی از بابت کارگردانی و فیلمنامه نویسی دیده نمی‌شود.

وی اضافه می‌کند: این فیلم به نوعی در داستان پردازی گنگ و نامفهوم پیش می‌رود.

این علاقه مند سینمای ایران که سالهاست جشنواره را در شیراز دنبال می‌کند می‌گوید: سالهاست که سینمای ایران با این جمله کلیشه‌ای مواجه است که فیلمنامه در سینمای ایران بزرگترین مشکلی است که حل ناشدنی است؛ سهیل بیرقی در عامه پسند چنانچه به شیوه فیلم‌های ثابت خود از جمله عرق سرد به خلق داستان پرداخته بود می‌شد یکی از کاندیداهای بخش کارگردانی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر محسوب کرد.

روز بلوا؛ توضیح واضحات

صهبا جاهد با یادآوری اینکه «روز بلوا هم که توضیح واضحات و داستانی مبتنی بر فساد اقتصادی است که هر روز در روزنامه‌ها و رسانه‌ها به امری روزمره تبدیل شده است» به خبرنگار مهر می‌گوید: بهروز شعیبی در روز بلوا کار سختی از بابت بازیگری و قصه پردازی نداشته چراکه در کنار فیلمنامه نویس دست کم یک داستان نویس وجود داشته که کمک شایانی به قصه پردازی کرده است؛ مهام میقانی قطعاً در پرداخت قصه و چکش کاری‌های لازم آن نقش مؤثری داشته تا توانسته چنین فیلمنامه چفت و بست داری را در اختیار کارگردان بگذارد.

این در حالیست که این بانوی خانه دار معتقد است که «بابک حمیدیان در نقش یک روحانی و داریوش ارجمند در نقش یک شخصیت مرموز اقتصادی که ما به ازای بسیاری در اقتصاد ایران دارد به همراه محسن کیایی در نقشه یک مظنون این داستان را پیش می‌برند که سراسر تعقیب و گریز است. با این حال فیلم در پایان بندی دچار مشکلی با عنوان پایان باز است.»

به گزارش خبرنگار مهر، نوزدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز با ۲۲ عنوان فیلم در سینماهای هنر شهر آفتاب، پردیس سینمایی گلستان و تالار حافظ برپاست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1347377
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.