روزهای پایانی سال ۱۳۹۸ یکی پس از دیگری می گذرد و رفته رفته استان فارس به عنوان یکی از مراکز مهم گردشگری کشور و جهان خود را برای میزبانی از گردشگران نوروزی آماده می کند.
در میان مراکز مورد توجه گردشگران، مجموعه میراث جهانی پاسارگاد کانون مهم حضور گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال به خصوص در ایام نوروز است.
هرچند این مجموعه جهانی در سالیان گذشته جزو پر بازدیدترین مجموعه های گردشگری کشور بشمار می آید اما زیرساخت های لازم برای حضور گردشگران در این منطقه فراهم نیست.
از سوی دیگر وضعیت درآمدی مردم این منطقه به رغم برخورداری از این ظرفیت مهم گردشگری، بسیار ضعیف است و مردم برای امر و معاش در بخش های دیگر به جز گردشگری فعال هستند.
جلسه ستاد تسهیلات نوروزی بخش پاسارگاد به منظور بررسی وضعیت حضور گردشگران داخلی و خارجی تشکیل و تدابیر لازم برای حل مسائل و مشکلات این منطقه اتخاذ شد.

فرماندار پاسارگاد: فعالان گردشگری از استان‌های مختلف، نوروز امسال به پاسارگاد می‌آیند

راه اندازی بازار گردشگری از ۲۰ اسفندماه تا ۲۰ خردادماه
فرماندار شهرستان پاسارگاد در این نشست گفت: امسال بنا داریم برای اولین بار در بخش پاسارگاد بازار گردشگری را با حضور فعالان این حوزه از استان های مختلف کشور برگزار کنیم.
صادق فلاحی افزود: در بحث فراهم ساختن زیرساخت برای استقبال از میهمانان نوروزی و همچنین گردشگران داخلی و خارجی قطعا در سال های گذشته نقاط ضعفی وجود داشته است که باید این نقاط ضعف احصا و برای آن چاره اندیشی شود تا بتوانیم از ظرفیت گردشگران نهایت بهره را ببریم.

امام جمعه بخش پاسارگاد: به جای ۵۰۰ هزار نفر باید پنج میلیون نفر به پاسارگاد بیایند

گردشگران از امکانات ضعیف در پاسارگاد انتقاد دارند
محمد پردل امام جمعه بخش پاسارگاد نیز در این نشست با تشکر از تلاش و توجه ویژه فرماندار شهرستان به این بخش گفت: منطقه پاسارگاد تا کنون مغفول واقع شده بود اما در حال حاضر در حال دیده شدن است.
وی افزود: وقتی گردشگران به پاسارگاد می آیند از کمبود امکانات در این بخش انتفاد می کنند، مردم به نبود امکانات در این بخش عادت دارند اما گردشگری که امکانات ضعیف را در پاسارگاد می بیند حسرت می خورد و انتقاد می کنند که چرا با وجود این پتانسیل و نام و جایگاهی به این بزرگی، امکانات بخش ضعیف است.
وی با بیان اینکه انتظار داریم شرایط توسعه ای و زیرساختی بخش پاسارگاد بهبود یابد، گفت: اگر پاسارگاد در دیگر مناطق کشور بود، شرایط آن این‌گونه نبود یعنی مردم آن منطقه بیشترین درآمد را از وجود میراث جهانی بدست می آوردند.

به جای ۵۰۰ هزار نفر باید پنج میلیون نفر به پاسارگاد بیایند
امام جمعه پاسارگاد بیان کرد: مخالف آمدن گردشگر و پیشرفت این منطقه نیستیم و اعتقاد داریم باید به جای هزار نفر ۱۰ هزار نفر به اینجا بیایند، ما دوست داریم در عید نوروز به جای ۵۰۰ هزار نفر، پنج میلیون نفر جمعیت به پاسارگاد بیاید.
پردل افزود: هرچقدر گردشگر افزایش پیدا کند منفعت آن برای مردم منطقه، مغازه دار، دست فروش، غرفه دار، شهرداری، شورای اسلامی شهر و بخش خواهد بود.
وی ادامه داد: مخالف میراث فرهنگی نیستیم و معتقدیم این تمدن و افتخار ما است و ما باید به آن افتخار کنیم.
امام جمعه بخش پاسارگاد گفت: برای برنامه ریزی برای استقبال از گردشگران نوروزی در این بخش، در مرحله نخست باید مردم کل بخش مدنظر قرار گیرند و اگر قرار است کاری صورت بگیرد یا غرفه ای زده شود اولویت باید با مردم منطقه باشد.
پردل اظهارکرد: مردم منطقه در طول سال درآمدی ندارند و این ناراحت کننده است که در منطقه ای با این ابهت، جوانان منطقه به دنبال چیدن سقز و بنه برود در حالی که پتانسیل بالایی در حوزا گردشگری در این منطقه وجود دارد.
وی ادامه داد: باید از این پتانسیل در راستای اشتغالزایی مردم منطقه استفاده شود، بحث گردشگری یکی از پتانسیل های بسیار مهمی است که می تواند مورد استفاده مردم قرار گیرد.
وی اضافه کرد: توسعه بوم گردی وایجاد شهرک گردشگری در پاسارگاد باید پیگیری شود و از ظرفیت میراث جهانی پاسارگاد برای توسعه استفاده کنیم.
امام جمعه پاسارگاد گفت: یکی از مشکلات مردم منطقه مربوط به ساخت و ساز است که انتظار داریم کمیته فنی میراث فرهنگی در این زمینه سخت گیری زیادی نداشته باشد.

شهرستان پاسارگاد به مرکزیت سعادتشهر در ۱۲۰ کیلومتری شمال شیراز واقع است و آثار تاریخی همچون مجموعه میراث جهانی پاسارگاد شامل آرامگاه کوروش و دیگر آثار مرتبط با تمدن کهن ایران را در خود جای داده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.