حمید ظهرابی مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس روز سه شنبه در ملاقات چهره به چهره با مردم شهرستان مرودشت با اشاره به ابراز نگرانی های مردم درباره پسماندهای پتروشیمی شیراز و برنامه های محیط زیست در رابطه با آن خاطر نشان کرد: به اداره کل محیط زیست مراجعاتی بوده که در رابطه با وضعیت پتروشیمی ابراز نگرانی کردهاند ، البته برنامه ریزی ها و پیگیریهای برای ساماندهی و دفع بهداشتی پسماندهای پتروشیمی شیراز انجام گرفته است .
وی ادامه داد: همچنین بازدید هایی که توسط کارشناسان به صورت مکرر از این پتروشیمی صورت گرفته و نیز بازدیدی که اخیرا از پتروشیمی شیراز انجام شد خبر از اقداماتی می دهد که توسط پتروشیمی برای کنترل آلودگی ها صورت پذیرفته است هر چند هنوز نواقص و ایراداتی موجود است،
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در ادامه بیان کرد: وضعیت دفن زباله و پسماند در مرودشت و در بسیاری از شهرها و شهرستان های استان فارس یکی از مشکلات جدی است و همواره یکی از دغدغه های محیط زیستی بوده است .
این مقام مسوول اضافه کرد: متاسفانه در موضوع بازیافت پسماند در استان خیلی عقب تر از سایر استان ها هستیم ، مرودشت هم از این قاعده مستثنی نیست. اقداماتی برای دفن پسماند انجام می شود اما هنوز کافی نیست و باید به سمت تفکیک از مبدا پیش برویم و تا آنجا که امکان دارد پسماند را در مبدا جدا سازی کنیم که هزینه حمل و جدا سازی مدیریت شود و در انتها مواد آلی را به کمپوست تبدیل و بازیافت کنیم تا پسماند ها مجددا در چرخه طبیعت قرار گیرند. دفن کردن زباله و پسماند روش مناسبی نیست و در هیچ جا هم به طور کامل توصیه نمی شود.
ظهرابی در مورد سایت دفن زباله شهر کامفیروز دراین شهرستان هم خاطر نشان کرد: متاسفانه سایت دفن زباله این شهر سال هاست با مشکل مواجه است و شهردار این منطقه نیز در جلسه مربوطه حضور پیدا کرده و پس از بازنگری و مطالعه، پیشنهاد سایت جدید داشته که محیط زیست نیز قول داده هرچه سریعتر مجوز های لازم را صادر کند تا بتوانند سایت جدید را فعال کنند.
وی در ادامه گفت: اقدامات خوبی در خصوص بهسازی منطقه گردشگری تنگ بستانک ، هم در موضوع دفع پسماندها و هم در موضوع طبیعت گردی در حال انجام است که مدیریت این منطقه گردشگری به افراد حقیقی یا حقوقی علاقه مند در این حوزه واگذار می شود و شهرداری نیز می تواند با رعایت ضوابط قانونی در این فرایند شرکت کند.
شهرستان مرودشت در فاصله ۵۲ کیلومتری شمال شیراز دراستان فارس قرار دارد ، پتروشیمی شیراز هم دراین شهرستان واقع است.
چندی پیش نیز حرف و حدیثهای فراوانی در باره ورود فاضلاب آلاینده سمی از پتروشیمی شیراز به رودخانه کُر در فضای مجازی مطرح گردید ، تلف شدن برخی احشام بر اثر خوردن آبهای آلوده نیز به این موارد افزود، همان زمان روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس با تایید وجود آلایندگی سمی در فاضلاب ورودی از پتروشمی شیراز به رودخانه کُر ، موضوع را قابل پیگیری دانست.
مجتمع پتروشیمی شیراز طی سالیان گذشته برای مدیریت فاضلابهای تولیدی نسبت به احداث ۱۰ لاگون تبخیری در حدفاصل مجتمع و رودخانه کر اقدام کرده و اعم فاضلاب خود را به آنها هدایت میکند.
طبق سنجشهای به عمل آمده از سوی محیط زیست بر روی نمونه آب، شاخصهای مرتبط با آلاینده های متداول و سمی مورد سنجش قرار گرفتند. شاخص آلاینده های متداول وضعیت خیلی بد و شاخص آلایندهای سمی نیز وضعیت بد را نشان دادند.
در حال حاضر دو پرونده جداگانه به دلیل آلودگی هوا و آلودگی آب ناشی از فعالیت مجتمع پتروشیمی در دادگاه مفتوح است.
شرکت پتروشیمی شیراز در فاصله ۴۵کیلومتری شمال شیراز و در شهرستان مرودشت و همجوار با رودخانه کُر واقع شده ، این واحد پتروشیمی از سال ۱۳۴۲ در این منطقه فعالیت می کند.