رییس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز یکشنبه در نشست آموزشی این نرم افزار گفت: بر اساس تفاهم نامه ای که مدتی پیش با دانشگاه بزرگ پوآتیه در کشور فرانسه منعقد شد، نرم افزار تخصصی غربالگری و شناسایی افراد در معرض خطر خودکشی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آموزش و پیاده سازی شده است.
دکتر رامین افشاری ادامه داد: این نرم افزار که وضعیت تعیین میزان خطر خودکشی را در افراد مختلف ارزیابی می کند، از سوی اساتید صاحب نام و متخصص روانشناسی در دانشگاه های فرانسه طراحی شده و در کشور ما به روز رسانی و بومی سازی شده است.
وی اضافه کرد: این نرم افزار بر اساس آزمون هایی به شیوه فرافکنی طراحی شده و با پاسخ دادن مقایسه ای به چند سوال، میزان خطر خودکشی در فرد را تعیین می کند.
این متخصص اعصاب و روان، هدف از به کارگیری این نرم افزار را شناسایی افراد پر خطر برای اقدام به خودکشی و انجام برنامه های مشاوره ای و درمانی برای پیشگیری از این اقدام عنوان کرد.
مدیر مرکز تحقیقات آسیب های اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در کارگاه یک روزه ای که با حضور مدرس اعزامی برگزار شد، نماینده روانشناسان تمام بیمارستان های اعصاب و روان شیراز، مرکز مشاوره، دفتر سلامت اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی حضور داشتند و با نحوه نصب و به کارگیری این نرم افزار آشنا شدند.
افشاری با اشاره به عمومی بودن کاربرد این نرم افزار، گفت: نرم افزار شناسایی افراد پُرخطر در اقدام به خودکشی، مختص گروه های خاص نیست و می تواند در تمام گروه ها و دسته های اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: این نرم افزار در کشور ما و به ویژه در شهر تهران، در چند ماه گذشته مورد استفاده قرار گرفته و نتایج خوبی به دست آمده است و در شیراز تصمیم داریم تا پس از گذراندن چند پروژه تحقیقاتی و پژوهشی در مورد این نرم افزار، آن را اجرایی و به کارگیری کنیم.
افشاری، آمار اقدام به خودکشی در استان فارس را نگران کننده برشمرد و بر انجام اقدامات ویژه پیشگیرانه در زمینه شناسایی افراد در معرض خطر اقدام به خودکشی، تاکید کرد.