رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه شیراز شنبه ۱۳مهرماه در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: شبکه SUN با هدف توسعه روابط علمی و فرهنگی کشورهای درمسیر جاده ابریشم، تحکیم صلح و دوستی و احیاء سنت های مشترک ملت ها، با حضور بیش از ۸۰ دانشگاه از کشورهای مختلف در مسیر جاده ابریشم تشکیل شده است.
محمد صابر خاقانی نژاد عنوان کرد: این مجمع چهار موسسه شامل شبکه اتحادیه روسای دانشگاههای راه ابریشم، انجمن بین المللی راه ابریشم، شبکه اتحادیه دانشجویان دانشگاههای راه ابریشم و ارکستر سمفونی را در برمیگیرد.
وی ادامه داد: در چارچوب این شبکه دانشجویان دانشگاههای عضو می توانند در رقابت های بین المللی نگارشی و عکاسی شرکت کنند که جوایز ارزندهای را برای نفرات برتر در نظر میگیرد.
خاقانی نژاد فعالیتهای علمی این شبکه را حمایت از فعالیت های پژوهشی مانند برگزاری همایشها، انجام پژوهشهای مشترک، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری جشنوارههای دانشجویی و... برشمرد.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه شیراز خاطر نشان کرد: با توجه به تحولات علمی و اقتصادی در شرق، اهمیت جاده ابریشم در تحول اقتصادی کشورهای آسیایی و عضویت دانشگاههای برجسته کشورهای اروپایی همچون ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، یونان و روسیه در شبکه دانشگاههای راه ابریشم، عضویت در این شبکه گام موثری در همکاری های علمی و گسترش مبادلات فرهنگی و اقتصادی بین ایران و دیگر کشورها در مسیر تاریخی جاده ابریشم به شمار میرود.
خاقانی نژاد اظهار داشت: تنها پنج دانشگاه از هر کشور در مسیر جاده ابریشم میتوانند به عضویت این شبکه درآیند و دانشگاه شیراز به عنوان آخرین دانشگاه ایرانی و در رقابت با سایر دانشگاه های کشور موفق شد این عضویت را کسب کند و تاکنون دانشگاه های علامه طباطبایی (تهران)، اصفهان، بین المللی امام خمینی (قزوین) و دانشگاه گیلان هم در شبکه دانشگاه های راه ابریشم عضویت دارند.
قراردادهای جدید در عرصه بینالملل
رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه شیراز از دانشگاه هایی است که رویکردهای آن استفاده از ظرفیت های علمی بین المللی است و به تازگی با دانشگاه های معتبر خارجی تفاهم نامه همکاری علمی - پژوهشی مشترک امضا کرده است.
خاقانی نژاد افزود: قرارداد جدید اراسموس پلاس (+Erasmus) برای تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه سایولیای (Šiauliai University) لیتوانی در اروپاو تفاهم نامه جدید همکاری با دانشگاه های Sassari ایتالیا و GLA هندوستان از جمله اقدامات اخیر بینالمللی دانشگاه شیراز است.
رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه شیراز گفت: برنامه اراسموس پلاس (+Erasmus) برنامه ای آموزشی و پژوهشی تحت حمایت اتحادیه اروپاست که طی آن، دانشگاه های اروپایی از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان امور بین الملل دانشگاه های طرف قرارداد خارج از اتحادیه اروپا، میزبانی می کنند.
تشکیل اتحادیه تفتاش برای همافزایی فعالیتهای علمی بینالمللی
وی در ادامه یکی دیگر از اقدامات موثر دانشگاه شیراز را برای گسترش و تعمیق فعالیتهای بینالمللی عضویت در اتحادیه دانشگاههای جامع برتر کشور با نام ''تفتاش'' عنوان کرد. این واژه مخفف اسم دانشگاه های تهران، فردوسی مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز است.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه شیراز گفت: به زودی اتحادیه تفتاش سامانهای را راهاندازی می کند تا دانشگاههای عضو فعالیتها و ارتباطات بینالمللی را به صورت مشترک دنبال کنند.
خاقانی نژاد افزود: هر پنج دانشگاه عضو گروه تفتاش مرکز رسمی آموزش فارسی به غیر فارسی زبانان دارند و بر اساس هماهنگی های انجام شده برای فارسی آموزان به صورت گردشی دوره های یک تا دوماهه طراحی شده است.
این مقام مسئول همچنین به اقدامات دانشگاه شیراز برای پذیرش دانشجویان غیرایرانی اشاره کرد و گفت: این موضوع از یک سو با عضویت در تفتاش و از سوی دیگر با ایجاد زیرساختهای مناسب همچون بهسازی خوابگاههای بینالمللی و سامانه پذیرش دانشجویان بینالمللی طراحی و راهاندازی شده است.
۹۸۸۵ / ۲۰۲۷