جهرم، شهر ولایت‌مدار فارس میزبان عاشقان مولای متقیان سرسلسله ولایت و امامت شد تا در قاب کنگره علوی، شاهد عشق بازی شاعران و ادبیان با واژه ولایت باشند.

به گزارش ایسنا منطقه فارس، عصر پنجشنبه 24 مرداد شهر جهرم میزبان هفتمین کنگره شعر علوی بود، همایشی دو روزه که به مناسبت دهه ولایت و امامت، به همت حوزه هنری استان فارس برنامه‌ریزی و اجرا شد و با استقبال پرشکوه مردم جهرم خصوصا جوانان همراه بود و البته آنچه که در سالن ملاصدرا شهر جهرم رخداد، با توجه به پشتوانه فکری و فرهنگی این شهر چیز عجیبی نبود چرا که پرداختن به ادب و هنر در رسای باورهای دینی ساکنان این شهر کهن از بخش‌های لاینفک مردم این شهر است .

تعدادی از جوانان دست‌اندرکار برگزاری برنامه فروتنانه وقت خود را فدای میهمانانی می‌کردند که از دیگر نقاط کشور به این شهر آمده بودند. گو این که جهرم، برای مشتاقان اهل بیت دومین زیارتگاه امام علی شده است و ساکنان این شهر نیز رسالت دارند به رسم میهمان‌نوازیشان را برای سینه‌سوختگان حب علوی صدچندان بکنند. تعدادی از جوانان مسجدی جهرم در حال تهیه شربیت آبلیمو برای پزیرایی بودند، چند نفری با وسیله‌های نقلیه خود به دنبال میهمانان می‌رفتند، بخشی از آن‌ها هم سرگرم تدارکات فنی این برنامه بودند. همه آن‌ها کارهای متفاوتی انجام می‌دادند اما یک رشته آن‌ها را به هم متصل کرده بود و آن «اعتقاد درونی به مولا»یشان بود. این اعتقاد را در چشم‌هایشان هم می‌توانست دید .

علیرضا رنجکش، دبیر علمی کنگره شعر علوی در این خصوص گفت: هر وقت گره‌ای در کارم افتاده است با توسل به مولای متقیان امام علی(ع) توانسته‌ام آن را بگشایم. نمی‌دانم مهر امام علی(ع) چگونه توانسته این نیرو را به ما بدهد که هر وقت قرار است برنامه ای را که مزین به نام مولایمان است برگزار کنیم سر از پای نمی شناسیم.

مجتبی خرسندی نیز در خصوص این کنگره گفت: تفاوت شب شعرهای جهرم با دیگر شهرهای کشور در این است که آنقدر افراد برگزار کننده آن مخلصانه در کار غرق می‌شوند که نمونه‌اش را در کمتر جایی از ایران می‌توان یافت .

این شاعر اهل بیت ادامه داد: برای هر  کسی سخت است که بتواند مدیر، مسؤؤل و دبیران و حتی کارکنان اجرایی این همایش را از هم تشخیص دهد چرا که به نظر می‌آید همه آن‌ها چنان در ولایت ذوب شده‌اند که جز کار برای علی(ع) رسمی را مهمتر نمی‌دانند.

دبیر اجرایی کنگره ملی شعر علوی نیز گفت: همایش دو روزه شعر علوی از مهمترین رویدادهای ادبی کشور است که می‌تواند معرف «شعر آیینی» کشور به دوستداران ادب و فرهنگ فارسی باشد .

رحمانیان با بیان اینکه همایش دو روزه شعر علوی با حضور جمعی از برجسته‌ترین چهره‌های ادبیات آیینی کشور از امروز در شهر جهرم برگزار شد، گفت: این رویداد فرهنگی که به مناسبت ایام دهه ولایت و امامت در جریان است بستری را فراهم آورده است تا دوستداران ادبیات آیینی به ویژه شاعران اهل بیت مطالبات فرهنگی علاقه‌مند به حوضه شعر و ادبیات در این زمینه را پاسخ بدهند .

وی با اشاره به این که کنگره علوی با اجتماع پرشور هیئت‌های مذهبی استان فارس برگزار شد حضور هفتاد شاعر و مداح مطرح کشور در این رویداد، را یادآور شد و گفت: همایش دو روزه شعر علوی از مهمترین رویدادهای ادبی کشور است که می‌تواند معرف «شعر آیینی» کشور به دوستداران ادب و فرهنگ فارسی باشد .

معرفی نفرات برتر هفتمین کنگره ملی شعر علوی

دبیر علمی هفتمین کنگره شعر علوی گفت: از میان 257 اثر ادبی پذیرفته شده در این همایش، «پریچهر کوهنورد» از جهرم مقام دوم این جشنواره را از آن خود کرد .

علیرضا رنجکش افزود: مقام سوم نیز به «مجتبی خرسندی» از بروجرد تعلق گرفت و مقام چهارم این رویداد مهم فرهنگی نیز از  آن بانوی فرهیخته اصفهانی«فرزانه شفیعی» شد .

رنجکش با اشاره به این که هیچ کس شرایط موفق به کسب رتبه اول را در این کنگره ادبی نداشت، بیان کرد: هیئت داوران این دوره از کنگره شعر علوی از میان آثار پذیرفته شده برترین‌ها را به دفتر دبیرخانه این کنگره معرفی خواهد کرد .


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.