عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه درآمد حاصل از شناور بودن نرخ ارز میتواند خسارت سیل را جبران کند، گفت: اگرچه نوسانات و شناور بودن نرخ ارز سبب شد که چندین هزار میلیارد تومان در آمد داشته باشیم اما متاسفانه بانک مرکزی حاضر به پاسخگویی در این بخش نیست.
نبی هزارجریبی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه وقوع ناگهانی سیل در اوایل سال جاری اغلب استانهای کشور را درگیر و منجر به کشته شدن بسیاری از هموطنانمان شد، گفت: در همین راستا جلسات زیادی را در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برگزار کردیم که در آخرین جلسه ای که با حضور دکتر نوبخت معاون رئیسجمهور برگزار شد صحبت هایی مبنی بر برآورد هزینه و خسارات سیل شد.
وی با بیان اینکه سیل اخیر 4800 میلیارد تومان خسارت به استان گلستان وارد کرد، افزود: این حادثه اسفبار باعث شد که به 300 هکتار زمین خسارت وارد شود.
نماینده مردم گرگان وآق قلا در مجلس با اشاره به اینکه موکلان مردم در مجلس طبق قانون 5 درصد بودجه را به مدیریت بحران اختصاص دادند، ادامه داد: این در حالیست جناب دکتر نوبخت معاونت محترم رئیس جمهور اذعان میکند که همواره پولی برای اختصاص به مناطق سیل زده در اختیار نداریم بطوریکه تمام موجودیمان صرف پرداخت یارانه و حقوقها میشود.
وی با بیان اینکه دکتر نوبخت در ادامه صحبتهایش اذعان کرد که به دلیل کمبود نقدینگی نمی توانیم پولی را به ستاد بحران اختصاص دهیم، گفت: این در حالیست که مقام معظم رهبری هنوز دستور قطعی مبنی بر برداشت از صندوق توسعه ملی را صادر نکرده است.
به گفته وی بودجه استان ها اصلا کفاف جبران چنین خساراتی را نمی دهد.
وی با بیان اینکه استانها اگر پول در اختیار داشته باشند در مرحله نخست بدهی های خود را تصفیه می کنند، افزود: در حال حاضر عواملی مانند بدهکاری های فراوان و نبود اعتبار کافی سبب شده که پیمانکاران استان ها ورشکست شوند.
نماینده مردم گرگان وآق قلا با بیان اینکه موضوعات مالی دولت باید شفاف سازی شود، ادامه داد: در حال حاضر مسایل مالی دولت شفاف نیست.
وی افزود: با توجه به اینکه قیمت ارز از سال گذشته شناور شده است، سئوال بنده از رئیس جمهور این است که مابه التفاوت نرخ ارز در کجا هزینه شد؟
به گفته وی در حال حاضر سازمان برنامه و بودجه در جهت اخذ خسارات سیل در تمام مناطق کشور با دولت به توافق نرسیده اند.