به گزارش ایرنا، روابط عمومی نهاد نمایندگی ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز به نقل از آیت الله لطف الله دژکام گزارش داد: سیره آیت الله سید نورالدین حسینی الهاشمی از این جهت قابل دقت است یا سایر بزرگان مانند سیره آیت العظمی سید محمد آیت اللهی یا شیخ بهاءالدین محلاتی قابل دقت است.
وی ادامه داد: این بزرگان در مرجعیت بودند و کار کردند و سیره آنها برای اینکه ما یاد بگیریم چگونه با ظرافت، ضمن اینکه حدود شرعی و ارزشی خود را مراعات کرده باشیم با دیگران تعامل کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: در تشیع جنازه آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی تمام یهودیان شیراز به صورت هیات حرکت کردند، این چه نوع تعاملی بوده است که نهایتا اینگونه خود را نشان داده است؟ پس می شود اینگونه کار کرد.
دژکام اظهار داشت: امروز بر افکار ما جوی حاکم شده است که اگر می خواهیم ارزشی باشیم باید برخورد تند انجام دهیم و اگر برخورد تند انجام دهیم دیگر جهانی دیده نمی شویم ولی اگر تعامل انجام شود جهانی می شود.
وی ادامه داد: ما به تعامل نیاز داریم و باید روی آن کار شود و مدل های قوی برای آن طراحی کنیم البته ظرافت و دقت دارد اما شدنی است.
وی با اشاره به دیدارهای اخیر خود با صاحب نظران گفت: گذشته تاریخی شیراز ویژگی دارد که در نجف و قم نبوده است چون شیراز زمانی مرکز علمی جهان تشیع و اسلام بوده است.
امام جمعه شیراز یادآور شد: یک گشودگی بر افکار و دیدگاه های مختلف در شیراز وجود داشته است که در جای دیگر نبوده است یعنی جاهای دیگر بسته تر عمل می کردند و شیراز در اوج موفقیت علمی خود این سعه صدر و تضارب آرا را از خود نشان داده است که حرف مخالف را هم بشنود و احترام و بعد نقد کند.
وی اظهار داشت: در گذشته شیراز این قبیل کارها زیاد اتفاق افتاده است. حتی از نظر مذهبی هم اینگونه بوده است.مذاهب و ادیان گوناگون در همین فضا که مراجع زندگی می کردند در کنار هم قرار داشتند.در خیلی از شهرها هیچ مذهب دیگری نمی بینید نه اینکه باید دیده شود ولی واقعیت امر این است که در خیلی از شهرهای ما، مذهب دیگری جز تشیع وجود ندارد اما در شیراز مراجع بزرگ شیعه در کنار محله سکونت یهودی ها، مسیحیان یا زرتشتیان زندگی می کردند.
دژکام گفت: این نوع کار و همزیستی بسیار سنگین تر است و دشواری آن بیشتر است و در عین حال این نوع نگاه و رفتار ارزشمندتر نیز هست.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار مدیران صداوسیمای مرکز فارس گفت: در چهار دهه گذشته، ما به اندازه کافی نتوانستیم تبیین کنیم و بین مردم جا بیندازیم و آن شکل وساختار نظام خودمان است یعنی به تعبیر حقوقدانان، ما نتوانستیم حقوق اساسی جمهوری اسلامی را به شکل مطلوب تبیین کنیم.
وی ادامه داد: حقوق اساسی جمهوری اسلامی باید درست تبیین شود وگرنه هر روز سوال می شود که مثلا کاری که رییس جمهور انجام نداده است چرا رهبر انجام نمی دهد؟
دژکام افزود: 'این شبهات به صورت مفصل در جامعه وجود دارد.چرا اینطور است؟برای اینکه ما حقوق اساسی را تبیین نکردیم.یعنی جایگاه رهبر، نوع وظایفی که مستقیما ورود کند، نوع وظایفی که باید هدایت کند و دیگران هستند که باید آن وظایف را انجام دهند و ایشان نباید دخالت کند و اگر دخالت کند شائبه دیکتاتوری ایجاد می شود و در مغایرت با اهداف نظام جمهوری اسلامی خواهد بود این مسائل تبیین نشده است.'
وی گفت: 'مشکل امروز این است که مردم نمی دانند در چارچوب نظام جمهوری اسلامی هر کس چه وظیفه ای دارد؟خیلی از رفتارهای بعضی روحانیون که از نظر علمی درست است را مردم نمی پسندند.'
وی ادامه داد: این فاصله به واسطه این پیش می آید که مردم شکل و ساختار حقوقی نظام را نمی دانند و در حقوق اساسی ما خوب کار نکردیم.
امام جمعه شیراز اظهار داشت: در دوره شاه دیکتاتوری عمل شد و کسی پایبند به مشروطیت نشد و امروز همان مسیر را می خواهیم برویم ولی رهبر معظم انقلاب تاکید دارند که به جمهوریت اهمیت دهید.
وی گفت: وقتی به جمهوریت اهمیت دهید کسی نمی تواند کاری که رئیس جمهور نمی کند را از رهبر توقع داشته باشد.
ع پ/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.