حجت الاسلام سید عباس موسوی شنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه انقلاب دستاوردهای زیادی داشته است که کتمان آن آسان نیست، گفت: پیش از انقلاب کتاب‌های قرآنی تنها در سطح مدارس وجود داشت؛ اما امروز قرآن‌پژوهی در مقاطع مختلف در کشور رواج دارد.
وی افزود: قاریان و قرآن پژوهان ایرانی در دنیا حرف اول را می‌زنند و ارگان‌های همچون ارتش که پیش از انقلاب با قرآن بیگانه بودند، امروز در بالاترین سطوح با قرآن خو گرفته‌اند.
موسوی عنوان کرد: در حوزه بهداشت و درمان تا پیش از انقلاب تنها بیمارستان‌های نمازی و خلیلی در شیراز در زمره موقوفات بوده‌اند و امروز موقوفاتی همچون درمانگاه پوستچی، درمانگاه امام رضا (ع) و درمانگاه آیت الله مطهری در حوزه سلامت به مردم شیراز و دیگر نقاط کشور خدمات رسانی می‌کنند و سالانه حدود 50 هزار نفر از امکانات درمانی این مراکز درمانی بهره‌مند می‌شوند.
وی ادامه داد: امروز مردم فارس در شیراز و در دیگر شهرستان‌ها از ظرفیت‌های اوقاف و موقوفه‌ها در زمینه‌های بهداشتی و درمانی استفاده می‌کنند.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان فارس همچنین به موقوفه سید اسماعیل دستغیب در شهرستان فسا با 15 میلیارد تومان بودجه برای پژوهش بیماری‌های کودکان اشاره کرد.
موسوی در ادامه به ایجاد مرکز اشتغال‌زایی زنان سرپرست خانوار در شیراز در ساختمانی 6 طبقه اشاره کرد که موقوفه هلن کاظمی و پدر ایشان محمدحسن کاظمی است.
وی افزود: در حوزه آموزش و پژوهش یکی از بزرگ‌ترین موقوفات بزرگ پس از انقلاب در کشور وقف 125 میلیارد تومان توسط محمدحسن کاظمی است.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان فارس در ادامه به وقف عبدالله معطری از روشندلان استان فارسی اشاره کرد که برای کمک به نابینایان فارس و ایران، هر ماه معادل سه کیلوگرم گوشت گوسفندی با استخوان برای انتفاع آنان وقف کرده است.
موسوی در ادامه به موقوفات در عرصه های علم و فناوری اشاره کرد و بیان داشت: وقفی برای تولید تجهیزات پزشکی توسط دکتر شهرام بلند پرواز از جراحان ارتوپد بیمارستان شهید چمران شیراز صورت گرفته است که برای تولید ایمپلنت با یک سوم قیمت در کشور صرف می‌شود و تولیدات آن در سال جاری 82 قطعه ایمپلنت بوده است که در سال آینده به 250 قطعه افزایش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: تا پایان امسال 260 واحد تجاری و مسکونی توسط بنیاد توسعه و اوقاف فارس در شیراز، لار، کازرون و لامرد به بهره‌برداری می‌رسد؛ همچنین 1000 واحد مسکونی، اداری، تجاری و نیز خدماتی در قالب 15 پروژه و مجموعاً 170 هزار متر مربع زیربنا در اراضی اوقافی شهر شیراز و منطقه معالی آباد در حال اجراست.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان فارس در ادامه به بازسازی بقاع متبرکه در استان فارس اشاره کرد که خدماتی همچون دسترسی به جاده، آب، برق، گاز، سرویس بهداشتی و گسترش صحن و فضای حرم را در بر می‌گیرد.
وی ساخت و تجهیز مساجد را به صورت سالیانه از پس از انقلاب و با مشارکت واقفین و خیرین حوزه خلیج فارس 30 تا 40 باب اعلام کرد.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به اصلاحات ارضی در زمان پهلوی اشاره کرد و گفت: این اراضی با فتوای تاریخی امام خمینی (ره) پس از انقلاب، به وقف بازگشت و مجموعاً 12هزار و 500 موقوفه بعد از انقلاب به وقف برگشته است.
وی با تاکید بر اینکه تشویق مردم به وقف به معنای انتفاع سازمان اوقاف از موقوفات نیست، اظهار داشت: سازمان اوقاف هیچ تولیت یا نظارتی بر موقوفات ندارد و همه مردم از موقوفات بهره‌مند می‌شود؛ تنها نقش این سازمان حمایت از واقفان است تا نیازی از مردم رفع شود.
7375/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.