دکتر محمدعلی حقوقی شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بسیاری از مردم چنین می پندارند که سوختگی یک بیماری حاد است در حالی که فرد مصدوم با سوختگی با محدودیت‌ها و معلولیت‌هایی برای تمام عمر روبرو می شود.
وی با بیان اینکه البته استفاده از روش‌های درمانی مدرن و پیشرفته و اهدای پوست و مراقبت‌های کیفی بیمارستانی پزشکان می توانند سوختگی‌های عمیق را تا حدودی بهبود بخشند گفت: پوست مانند اعضایی نظیر قرنیه، کبد و کلیه، قابلیت پیوند ندارد.
حقوقی افزود: آنچه تحت عنوان پیوند پوست مطرح می‌شود، ایجاد پوششی برای نقاط آسیب دیده فرد مصدوم است؛ در واقع پوست سوخته هیچ فرد مصدومی ساختاری برای جایگزینی سلول‌ها ندارد.
رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی امیرالمومنین(ع) گفت: در هشت ماه امسال در شیراز ٤٤٤ بیمار سوختگی در این بیمارستان بستری شده‌ اند و ٨٠ مورد از آنها به دلیل سوختگی بیش از ٤٠ درصد فوت کرده اند.
وی از شیراز به‌عنوان اولین شهری که پیوند پوست را انجام داده است نام برد و گفت: بیمارستان حضرت امیر المومنین (ع) در شیراز پذیرای بیماران مختلفی از نقاط مختلف کشور به‌ ویژه مناطق جنوبی است.
به گفته رئیس بیمارستان حضرت امیر المومنین (ع) شیراز ، درمان سوختگی با استفاده از پوست اهدایی در کنار مراقبت‌های قبل و بعد از عمل باعث شده که بیماران با سوختگی‌های عمیق و درصدهای بالا نیز شانس زیادی برای ادامه حیات پیدا کنند.
وی اضافه کرد : بیش از ٥٦ درصد از بیماران پذیرش شده در این بیمارستان در سال گذشته مردان و مابقی زنان بوده‌اند، ٥٣.٩ درصد از سوختگی‌های بیماران پذیرش شده در سال گذشته به دلیل مایعات داغ، ١٦.٧ درصد به دلیل اشیای داغ، ١٥.٤ درصد به دلیل آتش‌سوزی، ١٤.٩ درصد به دلیل انفجار، ٢.٧ درصد به دلیل سوختگی برقی و الکتریکی و ٢.٥٥ درصد به دلیل سوختگی شیمیایی بوده است.
حقوقی ادامه داد: به دلیل نزدیکی استان فارس به مرکز صنعتی عسلویه و استان بوشهر ، هر ساله شاهد پذیرش تعداد زیادی از بیماران سوختگی از این مناطق هستیم.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.