دکتر محمد جواد خشنود سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: داروهای به اصطلاح گیاهی و دست ساز عمدتا در مراکز غیر مجاز، در زیر زمین ها، آرایشگاه ها و برخی از عطاری ها ساخته و عرضه می شود.
وی ادامه داد: در برخی از کپسول های کشف شده مواد روان گردان و کورتون مشاهده شده است ، مصرف این مواد می تواند عوارض شدید برای مصرف کننده به دنبال داشته باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مصرف برخی از این داروها می تواند حساسیت های شدید در مصرف کننده ایجاد کند، مواردی از آسیب جدی به کبد و کلیه در مصرف کنندگان مشاهده شده است.
خشنود گفت: افراد سودجو در عرضه این داروها فقط سود شخصی را در نظر می گیرند.
وی ادامه داد: تهیه دارو صرفا باید از دارو خانه انجام شود، دارو از طرف شرکت های توزیع دارو در اختیار داروخانه ها قرار می گیرد و بیمار تنها باید از داروخانه، داروهای موردنیاز را دریافت کند؛ ارایه دارو خارج از داروخانه ها از نظر دانشگاه و معاونت غذا و دارو غیرقانونی است و به شدت با این موضوع برخورد می شود.
خشنود بیان کرد: تهیه دارو از مکان های غیرمجاز مانند سوپرمارکت ها، آرایشگاه ها، باشگاه های بدنسازی یا اصناف مختلفی که ممکن است وجود داشته باشند، ممنوع است.
وی ادامه داد: طیف وسیعی از متقاضیان داروهای دست ساز با این پندارغلط که می توان به سرعت چاق یا لاغر شد داروهای جعلی و دست ساز را مصرف می کنند، هیچ نظریه علمی تایید نمی کند که کسی بتواند با مصرف دارو به سرعت چاق یا لاغر شود، چاق شدن و لاغر شدن یک فرایند زمان بر است و در کوتاه مدت محقق نمی شود.
این مقام اضافه کرد: افرادی که فکر می کنند با مصرف داروهای دست ساز قدری چاق شده اند توجه نمی کنند که بر اثر مصرف کورتون، آب زیربافت پوست آنها جمع شده است، این عوارض ممکن است تا آخر عمر مصرف کننده کورتون را رها نکند و برخی از اعضای حیاتی او را از کار بیندازد.
وی افزود: هیچکدام از کپسول های دست ساز و بدون نام و نشان و داروهایی را که در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شود تایید نمی کنیم، هیچکدام از داروهای سقط جنین که در مراکز غیر مجاز توصیه شده تجویز و تایید نمی شود ، مصرف مخدرها برای لاغر شدن را بشدت رد می کنیم و معتقدیم همه این موارد کلاهبرداری و عوام فریبی است.
به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در استان فارس حدود هزار و 200 داروساز، 700 داروخانه شامل 602 داروخانه در بخش خصوصی و سایر داروخانه ها در بخش دولتی و بیمارستان ها، وجود دارد؛ همچنین 44 شرکت توزیع دارو در استان فعال هستند که همگی از سوی بازرسان معاونت غذا و دارو به صورت محسوس و نامحسوس در ساعات مختلف شبانه روز، کنترل و بررسی می شوند.
وی با تاکید بر اینکه بهترین بازرسان معاونت غذا و دارو مردم هستند، در زمینه شیوه تماس مردم با دانشگاه در زمینه اطلاع رسانی یا شکایت از متخلفان حوزه دارو، گفت: در شیراز مردم می توانند با شماره 32122240-071 تماس بگیرند و پیغام بگذارند تا طی مدت 24 ساعت مساله پیگیری و پاسخ داده شود؛ همچنین مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه با شماره های 190، 1490 و 1819 در زمینه نحوه مصرف داروها، عوارض جانبی داروها و کاربرد داروها، آماده پاسخگویی به مردم است و بیماران می توانند از خدمات ارایه شده استفاده کنند؛ 32331017 نیز از سوی دانشگاه برای پاسخگویی به پرسش های مردم در نظر گرفته شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: داروخانه ها، بیمارستان ها و مراکز پزشکی نیز می توانند به کمک سامانه ' سامَک' نیازهای دارویی خود را به دانشگاه اطلاع دهند.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.