مدیرکل حج و زیارت استان فارس روز چهارشنبه در گفت‌و‌گو با ایرنا اعلام کرد: تاکنون 54هزار نفر برای دریافت روادید اربعین در استان فارس پیش ثبت‌نام کرده‌اند و با راه‌اندازی کنسولگری کشور عراق در شیراز حداکثر زمان برای صدور ویزا به 3 تا 4 روز کاهش یافته است.
علیرضا زینلی افزود: تاکنون برای 34هزار نفر ویزا صادر شده است و از مردم تقاضا داریم که با سعه صدر منتظر دریافت روادید خود باشند و حتما به دفاتر و شرکت‌های زیارتی مجاز سازمان حج و زیارت که اسامی آن‌ها در سایت samah.haj.ir آمده است، مراجعه کنند.
** 10 هزار ویزا در یک روز صادر شده است
مدیرکل حج و زیارت استان فارس در ادامه با اشاره به تلاش این اداره کل برای شتاب بخشی به امور، اظهار داشت: ظرف مدت یک روز در شیراز برای نخستین بار 10هزار ویزا صادر شد که نشان از تلاش کارمندان حج و زیارت در این زمینه دارد.
وی با اشاره به استقرار 150 دفتر خدمات زیارتی برای ثبت نام افزود: از مردم تقاضا می‌شود تنها به دفاتر مجازی که اسامی آنها در سایت حج و زیارت قید شده مراجعه کنند.
** لزوم هوشیاری درباره روادیدهای جعلی
زینلی با هشدار به متقاضیان پیاده‌روی اربعین افزود: افرادی سودجو با سوء استفاده از احساسات مردم و گرفتن هزینه گزاف اقدام به صدور ویزای جعلی می‌کنند و مردم برای جلوگیری از این گونه اتفاقات باید حتما از طریق دفاتر مجاز اقدام به ثبت نام کنند.
وی اظهار داشت: زائران نباید تحت هیچ عنوان وجه نقدی به اشخاص پرداخت کنند، بلکه تنها راه پرداخت هزینه سفر اربعین از طریق کارت‌خوان دفاتر زیارتی است.
مدیرکل حج و زیارت استان فارس ادامه داد: مبلغ هزینه ویزا، 234هزار و 875 هزار تومان است و نباید رقمی بیشتر از این مبلغ پرداخت شود.
وی گفت: گذرنامه‌ها دست کم باید 6 ماه کامل اعتبار داشته باشند و افراد می‌توانند علاوه بر دفاتر زیارتی از طریق سایت یادشده نیز اقدام به ثبت‌نام کنند.
صدور روادید برای زائران اباعبدالله الحسین (ع) از 15 مهرماه در استان فارس آغاز شد و از آن زمان تاکنون همه دستگاه‌ها و نهاد‌های استان برای برگزاری هرچه بهتری آیین پیاده‌روی اربعین همراهی کرده‌اند.
به همین منظور، به محض آغاز ثبت‌نام رسمی و روند صدور روادید، شورای شهر شیراز در تاریخ 16 مهرماه با اعزام 50 دستگاه اتوبوس برای خدمت به زائران اربعین به مرز شلمچه برای ایاب و ذهاب زوار موافقت کرد.
** برپایی موکب احمد بن موسی (ع) در شلمچه
در همین زمینه معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری شیراز به ایرنا گفت: موکب احمدبن موسی (ع) امسال برای چهارمین سال پیاپی، توسط شهرداری شیراز و با حمایت های شورای اسلامی شهر شیراز در مرز شلمچه در جوار معراج‌گاه شهدا برپا می‌شود و ایاب و ذهاب زائران بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز، از آخرین نقطه سواره تا نقطه صفر مرزی صورت خواهد گرفت.
محمد حسن پور اعلام کرد: بیش از 700 نیرو در این موکب استقرار یافته‌اند و شهرداری شیراز قریب به 30 روز میزبان مشتاقان حرم امام حسین (ع) خواهد بود و روزانه میزبانی 5 هزار نفر را در وعده های صبحانه، ناهار و شام بر عهده گرفته است.
وی با بیان اینکه پاکبانان، آتش‌نشان ها، رانندگان و... در مدت پیاده روی اربعین و بازگشت زائران در خدمت آنان خواهند بود، عنوان کرد: امسال نیز مانند دو سال گذشته، علاوه بر تأمین ایمنی کل مسیر شلمچه، موکب های مستقر در آن و قسمتی از مرز مشترک شلمچه با عراق، همچنین نظافت و پاکسازی مسیر و حمل ضایعات و پسماند منطقه شلمچه توسط 300 نیروی عزیز حوزه پسماند انجام خواهد شد.
مدیر اجرایی موکب احمد بن موسی (ع) گفت: بیش از 700 نیروی تخصصی و خدماتی شهرداری شیراز از دوشنبه، بیست و سوم مهر ماه به این موکب اعزام شده‌اند.
وی افزود: 50 دستگاه اتوبوس، ماشین آتش نشانی، خودروی حمل زباله، خودروی جارو، تانکر آب، جرثقیل و بالابر جهت خدمات رسانی به زائرین اعزام شده است.
حسن پور همچنین از افزوده شدن دو خدمت نانوایی سیار و نیز آشپزخانه سیار برای خدمت‌رسانی به زائران سخن گفت.
از روز دوشنبه 23 مهرماه عوامل اجرایی موکب احمدبن موسی (ع) شهرداری شیراز با بدرقه استاندار فارس،‌ رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، شهردار شیراز و جمعی از مسئولان استانی به سمت مرز شلمچه اعزام شدند.
** پذیرایی از زائران از اول آبان آغاز می‌شود
در همین حال، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس نیز از استقرار موکب این اداره کل به همراه ادارات کل استان‌های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان در شلمچه نقطه صفر مرزی با کشور عراق از 27 مهرماه خبر داد.
به گفته حجت‌الاسلام سید عباس موسوی، اداره کل اوقاف فارس در سه نقطه و مسجد بین راهی شهر نورآباد، امامزاده حسن شهر کوپن و شلمچه خیمه‌های خدمت را برای یاری رسانی به زائران پیاده روی اربعین راه‌اندازی می‌کند.
وی با بیان اینکه پذیرایی زائران از روز اول آبان‌ماه در این موکب آغاز می‌شود، ابراز داشت: تامین هزینه‌های این موکب ها با توجه به موقوفات و در راستای اجرای نیات واقفین صورت می‌گیرد و بیشتر به صورت پذیرایی گرم شامل وعده‌هایی غذایی نهار و شام است.
** سه هزار مددجوی کمیته امداد در راه کربلا
همچنین کمیته امداد امام خمینی فارس نیز در سال جاری سه هزار مددجوی این کمیته را همزمان با اربعین حسینی به زیارت کربلا اعزام می‌کند.
** 41 موکب اهالی فارس ویژه اربعین
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس نیز به خبرنگاران گفت: در ایام اربعین حسینی 41 موکب به‌همت مردم این استان برپا می‌شود که همه این موکب‌ها باعنوان احمدبن موسی(ع) خوانده می‌شود.
اسکندر قاسمی خاطرنشان کرد: زائران استان فارس از مرز شلمچه وارد کشور عراق می‌شوند و از همین رو در ایام اربعین چهار موکب در داخل استان فارس برپا می‌شود تا زائرانی که مسیر را تا مرز شلمچه طی می‌کنند، بتوانند از خدمات این موکب‌ها بهره‌مند شوند.
قاسمی افزود: یک موکب در شهر کاظمین، سه موکب در مرز شلمچه، سه موکب در نجف اشرف و 10 موکب در مسیر پیاده‌روی نجف تا کربلا به‌همت مردم استان فارس برپا خواهد شد و بیشترین موکب‌های استان فارس، معادل 20 موکب، در کربلای معلی برپا می‌شود.
پیاده روی اربعین با حضور ده‌ها میلیونی زائران از کشورهای مختلف، تصویر کنگره ای عظیم از آزادگان را برای جهانیان به تصویر می کشد و این پیام را به همراه دارد که حماسه حسینی در تاریخ ماندگار بوده و خواهد بود.
حرکت کاروان های زائران حسینی برای شرکت در راهپیمایی اربعین در عراق، از سال 1390 در ایران شروع شد و هر سال بر عظمت و شکوه این حرکت افزوده شده است.
سال گذشته بیش از 60هزار نفر از استان فارس در مراسم پیاده روی اربعین حسینی شرکت کردند.
7375/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.