مهندس حمیدرضا دهقانی سه شنبه در حاشیه کارگروه سازگاری با کم آبی به خبرنگار ایرنا گفت:برنامه سازگاری با کم آبی با توجه به تاکید وزارت نیرو و همسان با اسناد بالا دستی تدوین شده، این موضوع در وزارت نیرو مورد تاکید است و همه راهکارها به جای مقابله با کم آبی به سوی سازگاری پیش می رود.
وی ادامه داد: ؛ اجرای این برنامه می تواند راهکارهای تازه ای برای عبور از شرایط بحرانی کم آبی ارائه دهد، سازگاری با کم آبی کارگروه ملی دارد و در استان فارس هم دستگاه های مسئول دراین زمینه ارائه برنامه کرده اند.
دهقانی با بیان اینکه برخی از محدودیت ها و خلاء های قانونی می تواند موجب کندی شود گفت:هیچ قانونی وجود ندارد که کشت برخی از محصولات را منع کند، ما بر اساس هیچ قانونی نمی توانیم به کشاورزان بگوییم که باید در شرایط خشکسالی شلتوک نکارند، دراین زمینه لازم است با تدوین آیین نامه هایی اقدامات انجام شده در ظرف قانون قرار گیرد و اعمال شود.
مدیر عامل آب منطقه ای استان فارس اضافه کرد: ضمن آنکه باید صرفه اقتصادی مردم هم در نظر گرفته شود،اگر جایی از کاشت محصول خاصی مثل شلتوک جلوگیری می شود باید به اقتصاد خانوار و تامین معیشت کشاوزان نیز توجه داشت.
وی با ارائه برخی آمارهای اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی گفت: با اعمال راهکارهای صرفه جویی و مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی در سطح استان فارس در سال گذشته یک هزار و 884 هکتار کشتزار با آبیاری بارانی اجرا شده و 40 میلیون متر مکعب آب در یکسال صرفه جویی شده است.
دهقانی گفت : در مجموع بیش از 29 هزار هکتار از کشتزارهای استان فارس با بهره گیری از روش های نوین آبیاری برای سازگاری با کم آبی همسان سازی شده است و دراین رابطه 96 میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب ایجاد خواهد کرد.
وی اضافه کرد : از جمله برنامه ها برای سازگاری با کم آبی راهبردهای گم به گام است که در حوزه آب و خاک اعمال می شود، صنایع پر آب بر در استان فارس بر اساس این برنامه ها باید در مناطقی احداث شود که دسترسی به آب دریا برای آن آسان تر باشد که در این برنامه ها تاکید داریم برای آبرسانی به روستاها خیرین به سمت تامین هزینه انتقال آب به روستاها تشویق شوند.
این مقام مسئوول همچنین از برخی ضعف ها و محدودیت ها برای اجرای کامل برنامه سازگاری با کم آبی سخن گفت و افزود: ازجمله این ضعف ها کمبود منابع مالی، عدم به کار گیری الگوی بهینه مصرف آب در برخی حوزه ها ، به روز نبودن شبکه های آب در شهرستان ها ، هدر رفتن آب در شبکه های توزیع، تعارضات منطقه ای و فرسودگی سازه های آبی است که باید اصلاح شود.
مدیر عامل سازمان آب منطقه ای استان فارس گفت: میانگین بارش در استان فارس از متوسط کشوری بالاتر است ، متوسط بارش سالانه در فارس حدود 308 میلیمتر است در حالی که این رقم در کشور حدود 230 میلیمتر است بنا بر این این توانمندی وجود دارد که در شرایط کنونی هم بتوان برنامه سازگاری با کم آبی را اجرا کرد.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.