مکان: غرب اروپا/ منبع: خبرگزاری آسوشیتدپرس
به گزارش جماران، تعداد کشته شدگان سیل فاجعه بار در غرب اروپا امروز شنبه به بیش از 150 نفر افزایش یافت و نیروهای امدادی در تلاشند تا کسانی را که در میان آوار و سیلاب به جا مانده از سیل گرفتار شده اند نجات دهند.
پلیس گفت که اکنون بیش از 90 نفر در شهرستان آروویلر در غرب آلمان، یکی از مناطق آسیب دیده، کشته شده اند و بیم آن می رود که تلفات بیشتر شود. روز جمعه، مقامات برای کل ایالت راینلاند-فالتس، جایی که آروایلر واقع شده است، 63 نفر کشته را گزارش دادند.
43 نفر دیگر در نوردراین-وستفالن، پرجمعیت ترین ایالت آلمان، کشته شدند و 20 نفر دیگر در مرزهای بلژیک کشته شدند.
تا روز شنبه، در بسیاری از مناطق آسیب دیده سیلاب در حال فروکش بود، اما مقامات نگران بودند که ممکن است اجساد بیشتری در اتومبیل ها و کامیون های خارج شده پیدا شود.
«فرانک والتر اشتاین مایر» که قصد داشت امروز شنبه به جنوب غربی کلن سفر کند، گفته است از ویرانی به جا مانده از سیل بهت زده است.
قرار است دولت آلمان برای تصمیم گیری پیرامون پرداخت کمک مالی به مردم این کشور روز چهارشنبه 21 ژوئیه تشکیل جلسه دهد. هنوز آمار و اطلاعات دقیقی پیرامون میزان کمک مالی دولتی منتشر نشده است. سخن از یک بسته مالی چند میلیارد یورویی می رود. در سال 2013 دولت 8 میلیارد یورو برای مورد مشابهی هزینه کرده بود. ابعاد فاجعه و خسارات این بار با سال 2013 قابل مقایسه نیست.
در جریان سیلاب سال 2013 بر اساس آمار منتشر شده تنها 21 نفر از ساکنان آلمان جان باخته بودند. میزان خسارات وارده نیز به مراتب کمتر از آن چیزی بود که مردم بسیاری از ایالت های آلمان در ژوئیه سال 2021 تجربه کرده اند. «هورست زهوفر» وزیر کشور آلمان گفته است که در ارتباط بین این فاجعه و تغییرات اقلیمی جای کوچکترین تردیدی نیست.
شرایط بد آب و هوا کار تیم های امداد در آلمان را دشوار کرده و بستگان سیل زدگان با نگرانی منتظر شنیدن خبری از اقوام مفقود خود هستند. شبکه های مخابرات قطع شده اند، جاده ها به شدت آسیب دیده اند و بیش از 100 هزار خانه بدون برق است. مقام های راینلند-پالاتینت می گویند 1300 نفر همچنان مفقودند اما تعداد آنها رو به کاهش است. یکی از ساکنان این منطقه گفته است خانه های ویران و خودروهایی که با سیلاب رفته اند شهر را به منطقه جنگی شبیه کرده اند.
وزیر امور داخلی راینلند-پالاتینت به خبرنگاران گفته است احتمالا آمار قربانیان افزایش خواهد یافت.
یکی از مسئولان یک شرکت بیمه در آلمان گفت که شرکت های بیمه خود را برای چنین بارندگی سنگینی آماده کرده بودند. اما ابعاد آنچه روی داد به مراتب گسترده تر از آن چیزی بود که این شرکت ها پیش بینی کرده بودند.
در بلژیک هم ارتش برای کمک به چهار استان کشور اعزام شده و نخست وزیر 20 ژوئیه را روز عزای عمومی اعلام کرده است.
نیروهای امداد از فرانسه، ایتالیا و اتریش برای کمک به مردم لیژ به این منطقه رفته اند.
باران سنگین در سوئیس، هلند و لوگزامبورگ نیز باریده است.
در همین حال در هلند هزاران نفر در استان «لیمبرگ» در پی شکستن یک سد محلی خانه های خود را ترک کرده اند. در «ماستریخت»، با فروکش کردن سیلاب، مردم به خانه هایشان بازگشته اند.
نخست وزیر هلند در یکی از استان های جنوبی اعلام وضعیت اضطراری کرده است.
رهبران اروپا، تغییرات اقلیمی را عامل آب و هوای بی سابقه در این منطقه می دانند.
دانشمندان میگویند دولت ها باید با کاهش کربن با گرمایش زمین مقابله کنند و همزمان خود را برای شرایط بی سابقه جوی حاضر کنند.
کارشناسان می گویند گرمایش زمین احتمال بارش سیل آسا را افزایش می دهد.
مکان: غرب اروپا
منبع: خبرگزاری آسوشیتدپرس