تحقیقات جدید نشان میدهد که 97 درصد کودکان زیر 4 سال از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند.
به گزارش جی پلاس، وقت آن رسیده که با بازیهای فکری یا بازیهای پر جنب و جوش کوچه و خیابان خداحافظی کنیم؛ اسباببازیهای جذابتری این روزها کودکان را محاصره کردهاند. دیگر مثل گذشته(پیش از فراگیرشدن اسمارتفونها) کودکان فعالیتهای بدنی ندارند و بیشتر اوقات سرجای خود نشستهاند و موبایل و تبلت به دست مشغول بازی یا کار با وسایل هوشمند خود هستند.
تحقیق جدیدی افشا میکند که 97 درصد کودکان زیر 4 سال در آمریکا از گوشی هوشمند استفاده میکنند. این تحقیق روی 350 کودک انجام شده؛ کودکانی از خانوادههایی با درآمد کم و سن بین 6 ماه تا 4 سال، که در جامعه آمریکا اقلیت هستند و به همین خاطر میتوان نتیجه به دست آمده را به کل جامعه تعمیم داد.
بدون داشتن این نتایج هم تقریبا همه ما متوجه شدهایم که این روزها سرگرمی بیشتر کودکان اطرافمان گوشیهای هوشمند است. نتایج تحقیق از چیزی خبر میدهد که این روزها در همه نقاط جهان جاری است؛ تکنولوژیهای جدید و لاکچری به خانوادههایی با درآمد بالا و متوسط محدود نیستند و تقریبا در دسترس همه هستند. در واقع باید بگوییم که داشتن یک گوشی هوشمند ربطی به تحصیلات پدر و مادر، جنسیت کودک و قومیت ندارد. در بین کودکان 4 ساله در این تحقیق، سه چهارم آنها گوشی هوشمندی برای خود دارند و تقیریبا نیمی از آنها تلویزیون خود را نیز دارند.
اما نتیجه جالب توجه در این تحقیق بچههایی هستند که از گوشی هوشمند استفاده میکنند. نتایج به دست آمده نشان میدهد 97 درصد از کودکان از گوشیهای موبایل استفاده میکنند. اما جالب تر آنکه نیمی از کودکان بهطور مداوم گوشیهای موبایل مختلفی در دست میگیرند و گاهی همزمان با بیش از یک گوشی کار میکنند.
اکنون دیگر داشتن برخی تواناییها در کودکان کم سن چیز عجیبی نیست زیرا تحقیقات نشان داده بیشتر کودکان پیش از تولد یک سالگی از گوشیهای موبایل استفاده کردهاند. در واقع آنها گوشیها را در دست میگیرند و شناختی نسبت به آن پیدا میکنند. این موضوع تا حدودی به والدین نیز وابسته است؛ اینکه چقدر والدین در کارهای روزانه، زمانهایی که بیرون از خانه هستند و غیره از این گوشیها استفاده میکنند. علاوه بر این 28 درصد از والدین گفتهاند که برای خواباندن کودکانشان از گوشیهای موبایل استفاده میکنند.
اما یکی از نکات جالب تمایل والدین برای استفاده کردن از موبایل به منظور سرگرم کردن کودکان است. بهطوریکه والدین برای مشغول نگه داشتن کودکان این گوشیها را به دست کودکان میسپارند. با استفاده بیشتر والدین از گوشیهای موبایل، طبیعی است که کودکان سریعتر کار با این وسایل را یاد بگیرند و خواهان داشتن این قبیل وسایل هوشمند باشند.
در مورد تاثیر این وسایل در تحقیق انجام شده حرفی زده نشده است. اما نتایج به دست آمده در مقایسه با سالهای گذشته درصد استفاده بیشتر کودکان از گوشیهای همراه در آمریکا را نشان میدهد. به نظر میرسد این دستگاهها روزبهروز در میان کودکان فراگیرتر میشوند در حالی که که هنوز تاثیرات مثبت و منفی روی آنها به درستی مشخص نشده است.