یک لندر ماه که قرار است در روزهای آینده به فضا پرتاب شود، چهار چشم مخصوص برای ردیابی شیوه تعامل انبوه دود و غبار تولید شده توسط موتور فضاپیما، هنگام فرود روی ماه با سطح سیاره دارد.

جی پلاس؛ به نقل از اسپیس، لندر IM-۱ Nova-C شرکت Intuitive Machines قرار است همراه یک موشک فالکون ۹ از مقر فضایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا آمریکا در ۱۴ فوریه به فضا پرتاب شود.

این لندر که ادیسه لقب گرفته حامل ۱۲ محموله است که نیمی از آنها تجاری و نیمی دیگر متعلق به ناسا هستند. یکی از محموله های مذکور نیز دوربین های استریو مخصوص به نام SCALPSS هستند که در مرکز تحقیقات لانگلی ناسا واقع در ویرجینیا ساخته شده و روی پایه بلند، شش ضلعی و سیلندری شکل لندر قرار گرفته اند.

SCALPSS ۱.۰ طی فرایند فرود لندر روی ماه فعال می شود شیوه تحت تاثیر قرار گرفتن و تغییر سطح توسط موتورهای ادیسه را رصد می کند. در این آزمایش از فوتوگرامتری استریو استفاده می شود که در این روش تصاویر متداخل از دوربین ها برای ایجاد یک چشم انداز ۳ بعدی از سطح ماه استفاده می شوند و در نتیجه می توان به تحلیلی دقیق از تغییرات سطح پس از فرود دست یافت.

ین یافته ها به محققان و مهندسان کمک می کند تا تاثیر فرود روی سطح ماه را بررسی کنند. این امر چالشی مهم برای برنامه آرتمیس ناسا به حساب می آید که هدف آن بازگرداندن انسان ها به ماه و حضور طولانی مدت در این سیاره است. به طور دقیق تر کارشناسان نگران فرسایش احتمالی یا آسیب به تجهیزات نزدیک محل فرود به دلیل ایجاد ابری از غبار و دود ناشی از فرود لندر هستند.

میشل مانک محقق ارشد SCALPSS در این باره می گوید: اگر قرار باشد اشیایی مانند لندر، اقامتگاه و غیره را نزدیک یکدیگر قرار دهیم، احتمالا جریانی از غبار در اطراف ایجاد می شود، بنابراین باید برای محافظت از دارایی های دیگر روی سطح الزاماتی اندیشید. همه این موارد بخشی از یک چالش مهندسی یکپارچه است.

ممکن است حداقل چند ماه طول بکشد تا محققان این پروژه بتوانند تصاویر را پردازش، داده ها را تایید و نقشه های دیجیتال ۳ بعدی بسازند. اما این فعالیت سخت به برنامه ریزی ماموریت های آینده و تامین امنیت برای فرود روی ماه کمک می کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.