محققان روشی ابداع کرده اند تا با کمک یک دانه ریز به قطر ۲۰ تا ۵۰ میکرون بتوان روی آبی حاوی جوهر نوشت.
جی پلاس؛ به نقل از اینترستینگ انجیرینگ، نوشتن عملی فرهنگی است که به زمان نیاز دارد و ریشه آن به دوران باستان و زمانی باز می گردد که اجداد انسان علائم و سمبل ها روی تخته سنگ ها رسم کردند. در نتیجه از دیرباز نوشتن روی هر شی جامدی، معمول شده است.
مهر نوشت؛ اما اگر فرد سعی کند روی آب یا مواد مایع دیگر بنویسد، متوجه می شود این کار سختی است. اکنون یک تحقیق جدید این روند را احتمالا تغییر می دهد.
هرگونه نوشتن، خواه خط میخی خواه الفبای مدرن، نیازمند استفاده از یک واسطه جامد مانند گل یا کاغذ است تا جوهر را به سطح بچسباند. اما ذرات مایع به طور مداوم در حال حرکت هستند و در نتیجه جوهر به سرعت پراکنده می شود.
گروهی از محققان دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در مینز آلمان طی آزمایش نوعی روش مبتنی بر «مهره تبادل یونی رزین» را نمایش دادند که خطوط و نقوشی در جوهر حاوی ذرات آب می کشد.
توماس پالبرگ در دانشگاه مذکور در بیانیه ای می نویسد: ما جوهر را به طور مستقیم در آب ریختیم و از یک میکرودانه ساخته شده از ماده تبادل یونی با قطر ۲۰ تا ۵۰ میکرون به عنوان ابزار نوشتن استفاده کردیم.
به طور دقیق تر دانه میکرو در آب هیچ تاثیر گردشی نخواهد داشت و در نتیجه نقوش کشیده شده در جای خود باقی می مانند. این دانه با تبادل یون های مثبت باقیمانده در آب با پروتون کار می کند. چنین تبادلی سبب می شود مقدار pH آب تغییر کند. هنگامیکه دانه روی سطح آب حرکت می کند، ردپایی جزئی از کاهش pH در مایع از خود به جا می گذارد.
این روند ذرات جوهر را جذب می کند و آنها در مسیر حرکت دانه جمع می شوند. در نتیجه یک خط باریک به ضخامت چندصدم میکرون ایجاد می شود که منطقه ای با پایین ترین سطح pH را نشان می دهد.
طبق بیانیه این تحقیق برای نوشتن حروف در آب کافی است که ظرف حاوی آب را طوری تکان داد که دانه مذکور یک مسیر خاص را طی کند یا ویژگی های کاراکتر مورد نیاز را مشخص کرد.
محققان تاکید دارند این دستاورد در مراحل اولیه و در مقیاس بسیار کوچک انجام شده است.