محققان پس از چند آزمایش با میزان مختلفی از دو ماه شیمیایی در نهایت ترکیبی را ساختند که برای حفاظت از سلول های کشت شده در آزمایشگاه در دمای انجماد، بهترین عملکرد را داشتند.

جی پلاس، به نقل از نیواطلس، گروهی از محققان به رهبری دکتر مونیا گانگولی از آکادمی علوم تحقیقات نوآورانه هند، یک محلول مایع ابداع کرده اند که حاوی ترکیبات دی متیل سولفوکساید(DMSO) و پلی وینیل الکل(PVA) است. هر دو این مواد به طور معمول در آزمایشگاه برای نگهداری سلول ها در شرایط انجماد به کار می روند. DMSO اجازه نمی دهد کریستال های یخ داخل سلول ها به وجود بیایند و PVA نیز از تشکیل آنها بین سلول ها و آسیب به غشای خارجی جلوگیری می کند.

مهر نوشت؛ محققان پس از چند آزمایش با میزان مختلفی از دو ماه شیمیایی در نهایت ترکیبی را ساختند که برای حفاظت از سلول های کشت شده در آزمایشگاه در دمای انجماد، بهترین عملکرد را داشتند. این ترکیب SynAFP نام گرفته و با کمک آن نرخ زنده ماندن سلول به حدود ۸۰ درصد رسید.

در مرحله بعد محققان SynAFP را با کرم آلوئه ورای تجاری ترکیب کردند و روی پوست موش ها به امتحان کردند. ۱۵ دقیقه پس از استفاده از کرم روی موش ها، حیوانات وارد یک چالش سرمایی شدند. موش هایی که این کرم روی بدن آنها بود در مقایسه با موش های گروه کنترل با زخم های ناشی از سرمازدگی ، آسیب به بافت و التهاب کمتری روبرو شدند. علاوه بر آن زخم های آنها نیز سریع تر بهبود یافت.

البته باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام داد زیرا مشخص شده استفاده از کرم ۳۰ دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض سرما تاثیر گذار نیست.

همچنین محققان باید مشخص کنند این محصول برای انسان نیز کارآمد است و بعد از چه مدت باید آن را روی پوست تجدید کرد.

پژوهش مذکور در نشریه ACS Applied Biomaterials منتشر شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.