یک مطالعه بین المللی بزرگ نشان می دهد که از هر ۱۰۰ بیمار بستری شده با کووید ۱۹ ، یک نفر دارای عوارض مغزی است.
جی پلاس، به نقل از مدیکال نیوز، تحقیقات قبلی نشان داده است که بهبودیافتگان از کووید ۱۹، علائم عصبی و روانپزشکی طولانی مدت دارند.
مهر نوشت؛ علاوه بر این، کووید ۱۹ میتواند باعث ایجاد طیفی از علائم عصبی و روانی شود.
یکی از علائم آشکار این بیماری از دست دادن حس چشایی یا بویایی است که نشان میدهد کروناویروس میتواند سیستم عصبی محیطی را آلوده کند. اما این ویروس میتواند بر سیستم عصبی مرکزی نیز تأثیر بگذارد و علائمی مانند سردرد، سرگیجه، گیجی و تشنج ایجاد کند.
اکنون، یک مطالعه بینالمللی بزرگ به رهبری محققان دانشگاه توماس جفرسون فیلادلفیا نشان میدهد که حدود ۱ درصد از بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان دچار عوارض مغزی بالقوه کُشنده میشوند.
این عوارض شامل سکته مغزی، خونریزی و التهابی موسوم به آنسفالیت است.
دکتر «اسکات اچ. فارو»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «درباره مشکلات کلی ریوی مرتبط با کووید ۱۹ مطالب زیادی نوشته شده است، اما ما اغلب در مورد سایر اندامهایی که میتوانند تحت تأثیر قرار گیرند صحبت نمیکنیم.»
او توضیح میدهد: «مطالعه ما نشان میدهد که عوارض سیستم عصبی مرکزی عامل مهمی برای عوارض و مرگ و میر در این پاندمی مرگبار است.»
مطالعه حدود ۴۰۰۰۰ بیمار کرونایی بستری در بیمارستان ایالات متحده یا چهار بیمارستان در اروپای غربی نشان داد حدود ۱.۲٪ از کل گروه بیماران در نتیجه بیماری دچار عارضه مغزی شده اند.
در حال حاضر، نقش مستقیم عفونت ویروسی سیستم عصبی مرکزی در عوارض عصبی نامشخص است.
فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی، التهاب، کم آبی بدن و میزان پایین اکسیژن نیز احتمالاً از عوامل مهم در این زمینه هستند.