چندی پیش «التون جان»، خواننده و ترانهسرای انگلیسی اعتراف کرد که بهدلیل نوعی عفونت چشمی، بیناییاش را از دست داده است. این خبر هواداران او را بسیار ناراحت کرد. اما چه عفونتهایی منجر به نابینایی میشوند؟
به گزارش جماران؛ خبرآنلاین نوشت؛ اگر عفونتهای چشمی را جدی نگیریم، منجر به نابینایی میشوند. هر یک از عفونتهای چشمی زیر بسیار خطرناک هستند که در صورت درمان نشدن، بینایی فرد مبتلا را از او میگیرد.
۱. ورم ملتحمه
ورم ملتحمه، عفونت شایع چشمی است که با نام چشم صورتی هم شناخته میشود و علت آن ورود باکتری، ویروس یا قارچ به داخل چشمهاست. در این بیماری، ملتحمه که غشا نازک و شفاف روی سفیدی چشم است عفونی میشود و ممکن است چرک آنقدر زیاد شود که مژهها را به هم بچسباند.
۲. بلفاریت
در عفونت بلفاریت یا پلکآماس، پلکها، بهویژه، لبه آنها ملتهب میشوند. این بیماری شایع است و احتمال دارد بر اثر عفونتی خفیف یا بیماری پوستی ایجاد شود. خوشبختانه بلفاریت بهراحتی درمان میشود و نابینایی ناشی از آن رایج نیست. اما اگر بدون درمان بماند، فرد نابینا میشود.
۳. یوئیت
وقتی لایه میانی چشم (یوه) که دربرگیرنده عنبیه، جسم مژگانی و مشیمیه است ملتهب میشود، بیماری یوئیت به وجود میآید. در این بیماری، چشمها عفونی، حساس به نور و بسیار دردناک میشوند. از آنجاییکه این التهاب، شکل چشمها را تغییر میدهد، فرد مبتلا کمی از دید خود را از دست میدهد. اگر این بیماری به موقع درمان نشود، ممکن است فرد به آب مروارید،کاهش یا افزایش فشار چشم، آب سیاه، مشکلات شبکیه مبتلا شود و احتمال نابینایی وجود دارد.
۴. اندوفتالمیت
در این بیماری، قسمت داخلی چشم در اثر ورود میکروب باکتریایی یا قارچی عفونی میشود. از علایم این بیماری باید به چشمدرد، قرمزی چشم، چشمهای متورم و حساس بودن به نور روز اشاره کرد. این بیماری اگر بهسرعت درمان نشود، فرد مبتلا را نابینا میکند.
در صورت ابتلا به هر یک از بیماریهای عفونی چشمی فوق باید فورا به مراکز درمانی مراجعه کنید. درغیراینصورت احتمال اینکه دید چشمهایتان را از دست بدهید بسیار بالاست.